Oταν το βάζει σκοπό ο Σαββίδης

Απο FORZA: Αν υπάρχει κάτι, που να αφήνει χαραμάδα αισιοδοξίας ότι τελικά ο ΠΑΟΚ θα γιορτάσει τον ένα αιώνα ζωής του στη Νέα Τούμπα, είναι η αποφασιστικότητα του Ιβάν Σαββίδη. «Είμαστε έτοιμοι να ολοκληρώσουμε τα μεγάλα έργα του γηπέδου και του προπονητικού κέντρου» τόνισε στις αρχές της εβδομάδας. Κι όταν προβαίνει σε εξαγγελίες, αργά ή γρήγορα έρχεται και η στιγμή της υλοποίησής τους.
Πηγή: forza
Oταν το βάζει σκοπό ο Σαββίδης

Αξίζει κανείς να θυμηθεί κάποιες από τις «προγραμματικές» δηλώσεις του Σαββίδη, τέτοιες ημέρες πριν εννέα χρόνια στο Παλατάκι ενώπιων δύο χιλιάδων φιλάθλων, λίγο καιρό αφότου είχε αναλάβει το τιμόνι της ΠΑΕ, προκειμένου ν' αντιληφθεί την αντιστοιχία λόγων και πράξεων του.

«Η δεύτερη θέση, για μένα, δεν είναι αποτέλεσμα. Εσείς έχετε τη δύναμη και τις ιστορικές γνώσεις, εγώ έχω τα χρήματα και την επιθυμία» είχε τονίσει. Και μπορεί ν' άργησε κάπως, αλλά τελικά κατάφερε να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στην κορυφή.

«Ήρθα εδώ και ήρθα για να μείνω καιρό» ήταν μια άλλη χαρακτηριστική του τοποθέτηση. Το ερχόμενο καλοκαίρι θα συμπληρώσει την πρώτη δεκαετία παρουσίας του στον ΠΑΟΚ, κόντρα στις Κασσάνδρες, που διαρκώς προφητεύουν την αποχώρηση του.

«Σε ό,τι αφορά τη διαιτησία, τα βλέπω όλα. Καταλαβαίνω ίσως περισσότερο απ' όσα νομίζετε, τα αναλύω και πρέπει να βρω την σωστή απόφαση» είχε πει. Ο Σαββίδης πρωτοστάτησε στον ορισμό ξένων διαιτητών στα ντέρμπι του πρωταθλήματος και στους τελικούς κυπέλλου, στην έλευση ξένων παραγόντων για τη στελέχωση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας και, φυσικά, στη χρήση του VAR.

«Δεν θα σας προδώσω ποτέ. Δεν θα προδώσω τον ΠΑΟΚ. Θέλω να με βλέπετε σαν έναν από εσάς» είχε διαβεβαιώσει τότε τους παραβρισκόμενους. Στην πορεία των χρόνων απέδειξε ότι όλα όσα έλεγε, τα εννοούσε. Και τα έκανε πράξη. Με κορυφαία χειρονομία την καταβολή στην εφορία του ποσού των 10,89 εκατομμυρίων ευρώ στις 12 Μαΐου 2015, με το οποίο εξοφλούσε το σύνολο των χρεών της ΠΑΕ προς την πολιτεία.

«Η Ακαδημία του ΠΑΟΚ είναι η αυριανή μου ζωή» είχε τονίσει, εξελίσσοντάς την σε πρότυπο λειτουργίας για τα ελληνικά δεδομένα.

Τώρα ο Σαββίδης έχει ιεραρχήσει ψηλά το θέμα της Νέας Τούμπας. Κι όσο κι αν διαπιστώνει την απροθυμία της πολιτείας να «τρέξει» τις διαδικασίες, όλοι καταλαβαίνουν ότι όταν κάτι το βάζει σκοπό, έρχεται η ώρα που το καταφέρνει.

Διαβάστε ακόμη...