Γιατί και πως ο ΠΑΟΚ «κυνήγησε» τον Φιλόπουλο!

Απο paok24.com: Οι δηλώσεις του Μάκη Γκαγκάτση, η δικαίωση του ΠΑΟΚ και η... συνέχεια!
Πηγή: paok24.com
Γιατί και πως ο ΠΑΟΚ «κυνήγησε» τον Φιλόπουλο!

Μπορεί ο δικαστής Παναγιώτης Φιλόπουλος να διορίστηκε στο Διαιτητικό Δικαστήριο, ωστόσο την περασμένη Δευτέρα το Εφετείο Αθηνών τον αντικατέστησε από τον πρόεδρο Εφετών Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο.

Κάπως έτσι, ο δικαστής που "κρύφτηκε" ως μέλος της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ πίσω από την εισήγηση – έκτρωμα της επιτροπής Αυγενάκη στην πολύκροτη υπόθεση περί... πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ – Ξάνθης, πριν τον "αδειάσει" το CAS με τον πλέον εμφατικό τρόπο, ουσιαστικά "τελείωσε" από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία!

Η όλη εξέλιξη βέβαια, δεν ήρθε... ουρανοκατέβατη! Προηγήθηκε ένας αγώνας του ΠΑΟΚ και δη του αντιπροέδρου της ΠΑΕ, Μάκη Γκαγκάτση, ο οποίος έθιξε το θέμα σε γενική συνέλευση της ΕΠΟ, η οποία αποφάσισε να αποστείλει έγγραφο εξαίρεσης του Φιλόπουλου στις αρμόδιες αρχές!

Υπενθυμίζεται πως το αίτημα του Μάκη Γκαγκάτση για αντικατάσταση του Φιλόπουλου είχε γίνει αποδεκτό από όλες τις Ενώσεις και τις ΠΑΕ, με εξαίρεση τον Ολυμπιακό και την ΕΠΣ Ηλείας, με τον αντιπρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, να τονίζει χαρακτηριστικά:

«Δεν είχα σκοπό να μιλήσω, αν δεν υπήρχε ο ορισμός των δικαστών στα δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ. Είδα ένα όνομα που με διέγειρε και δεν μπορούσα να μην το σχολιάσω. Εκφράζω την αποδοκιμασία μου για έναν νόμο που νομοθέτησε ο Αυγενάκης το 2020 για να ορίσουμε τακτικούς δικαστές στην ΕΠΟ και τη Super League.

Αν δεν υπήρχε η προηγούμενη Συνέλευση, θα βλέπαμε αυτό το χαρτί και θα φεύγαμε. Ούτε κληρωτίδα ανάμεσα σε ονόματα, ορισμός και κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει στο μέλλον μ' αυτούς.

Διαβάζω το όνομα του Παναγιώτη Φιλόπουλου, προέδρου Εφετών στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Ο Φιλόπουλος ήταν την περασμένη αγωνιστική περίοδο πρόεδρος Εφέσεων. Τότε εκδικάστηκε η υπόθεση πολυιδιοκτησίας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη. Ο Φιλόπουλος απεφάνθη ως πρόεδρος Εφέσεων ότι δεσμεύεται από το πόρισμα της ΕΕΑ που το έβγαλαν λαμόγια, η ψεκασμένη Μαρούπα, ο κουμπάρος του Αυγενάκη, ένας άνθρωπος που κατηγορείται για δωροδοκία και ένας που παραιτήθηκε έχοντας χτίσει βίλες σε Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο. Δεν ξέρω κατά πόσο συνδέονται όλα αυτά.

Ο ΠΑΟΚ πήγε στο CAS και εκείνο απεφάνθη ότι πρέπει η υπόθεση να γυρίσει στην Επιτροπή Εφέσεων. Βγάλαμε ανακοίνωση κατά του Φιλόπουλου και μεταξύ άλλων ζητήσαμε την παραίτησή του. Προσφύγαμε και στον Άρειο Πάγο. Παραιτήθηκε και σήμερα, βλέπω στο χαρτί το όνομά του να επανέρχεται με ορισμό από την πίσω πόρτα.

Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Παραιτήθηκε και ξεφτιλίστηκε από την απόφαση του CAS. Θέλω να είμαι καλόπιστος και να πω ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης έστειλε τις λίστες και δεν γνώριζε, όπως και το Εφετείο. Ο ίδιος που παραιτήθηκε, πήρε απόφαση και είπε θα είναι εφέτης δικαστής; Που είπε ότι δεσμεύεται από τις Μαρούπες; Δεν ντράπηκε να βάλει το όνομά του;

Ο νόμος που πέρασε ο Αυγενάκης είναι για τους ανθρώπους που παραιτήθηκαν και επανέρχονται από την πίσω πόρτα; Και να λέμε ότι ο ΠΑΟΚ κάνει μπούλινγκ στους δικαστές; Θέτω στο σώμα υπό την έγκρισή του να στείλουμε ένα έγγραφο στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και να ζητάμε την εξαίρεση του Φιλόπουλου. Η ΠΑΕ έχει προσφύγει στον Άρειο Πάγο. Ξεφτιλίστηκε μετά το CAS. Πρέπει να αντικατασταθεί από άλλον δικαστή».

Εν κατακλείδι, ο ΠΑΟΚ "κυνήγησε" με όλα τα ένδικα μέσα τον Παναγιώτη Φιλόπουλο και δικαιώθηκε, μην κάνοντας την παραμικρή... έκπτωση, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με όλους όσους έπαιξαν τον ρόλο τους, μικρό ή μεγάλο, στο να στηθεί ο Δικέφαλος στον τοίχο για μεγάλο χρονικό διάστημα, με σκοπό φυσικά να τεθεί εκτός της διεκδίκησης του προπέρσινου πρωταθλήματος!

Διαβάστε ακόμη...