Όταν η Σλόβαν έρχεται στην Ελλάδα

Από paok24.com: Αρνητική παράδοση στις επισκέψεις τους στη χώρα μας οι Σλοβάκοι.
Πηγή: paok24.com
Όταν η Σλόβαν έρχεται στην Ελλάδα

Η Σλόβαν Μπρατισλάβας θα αγωνιστεί μεθαύριο στην Τούμπα, αφού έρχεται για πέμπτη φορά στην ιστορία της επί ελληνικού εδάφους. Η παράδοση δεν είναι με το μέρος των Σλοβάκων, καθώς στις προηγούμενες τέσσερις φορές γνώρισαν ισάριθμες ήττες.

Η πρώτη επίσκεψη της Σλόβαν Μπρατισλάβας στην Ελλάδα είναι το μακρινό 1970, με τους Σλοβάκους να γνωρίζουν την ήττα από την ομάδα του Παναθηναϊκού με 3-0.

Το 2009 βρέθηκαν για δεύτερη φορά στη χώρα μας απέναντι στον Ολυμπιακό, για τα προκριματικά του Champions League χωρίς να καταφέρουν ξανά να πάρουν κάποιο θετικό αποτέλεσμα καθώς έχασαν με 2-0.

Με τον ΠΑΟΚ οι Σλοβάκοι έιχαν συναντηθεί ξανά τον Αύγουστο του 2019 μετρώντας την τρίτη τους ήττα στην Ελλάδα, καθώς έχασαν με 3-2 από τον Δικέφαλο, καταφέρνοντας όμως να πάρουν την πρόκριση για τους ομίλους του Europa League.

Η τελευταία φορά που η Σλόβαν ταξίδεψε στην Ελλάδα για ευρωπαϊκό παιχνίδι ήταν πριν ένα μήνα για την αναμέτρηση εναντίον του Ολυμπιακού στα πλαίσια του Europa League, όπου γνώρισε την ήττα με 3-0, καταγράφοντας την τέταρτη της ήττα σε ισάριθμες επισκέψεις στη χώρα μας.

Ας ελπίσουμε πως η αρνητική παράδοση των Σλοβάκων θα παίξει και αυτή το δικό της ρόλο στον αγώνα της Πέμπτης, με τον Δικέφαλο σε περίπτωση νίκης να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Βαγγέλης Πάνος

Διαβάστε ακόμη...