Σλόβαν Μπρατισλάβας, τα δυνατά της σημεία

Aπό paok24.com"Ο Δικέφαλος του Βορρά δίνει την Πέμπτη τον πρώτο του εντός έδρας αγώνα για τους ομίλους του Conference League εναντίον της Σλόβαν Μπρατισλάβας και έχει ως στόχο να διπλασιάσει τις νίκες του αφήνοντας στο μηδέν την προσεχή αντίπαλό του.
Πηγή: paok24.com
Σλόβαν Μπρατισλάβας, τα δυνατά της σημεία

Οι Σλοβάκοι μπορεί να μην αποτελούν σε καμία περίπτωση φόβητρο, αλλά πρόκειται για μία καλά οργανωμένη ομάδα, κυρίως αμυντικά, αλλά και με σωστή και γρήγορη επιθετική μετάβαση που πρέπει να προσεχθεί.

Η Σλόβαν βρίσκεται στην πρώτη θέση στο πρωτάθλημά της με 20 βαθμούς σε 9 αγωνιστικές,, έχοντας πετύχει 20 γκολ και ενώ έχει δεχθεί 7. Η νίκη που πέτυχε την Κυριακή εναντίον της Σένιτσα με 0-3, ήταν η πρώτη μετά από 3 ανεπιτυχή αποτελέσματα στα οποία μετρούσαν μία ήττα και 2 ισοπαλίες.

Ο πιο γνωστός παίκτης της Σλόβαν στο ελληνικό κοινό είναι ο πρώην εξτρέμ του Ολυμπιακού Βλάντιμιρ Βάις, με τον διεθνή Σλοβάκο να έχει αγωνιστεί φέτος 13 φορές και να έχει σκοράρει 3 τέρματα. Η συμμετοχή του Βάις στον αγώνα της Τούμπας είναι εξαιρετικά αμφίβολη λόγω του τραυματισμού που αντιμετωπίζει.

Στην επίθεση προσοχή χρειάζεται να δείξει ο ΠΑΟΚ τόσο στον Σλοβάκο επιθετικό Σάμουελ Μρας, που στο τελευταίο παιχνίδι της ομάδας του πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ, όσο και στον Νιγηριανό Εζεκιέλ Χέντι που σε 18 συμμετοχές έχει σκοράρει 8 φορές.

Στο χώρο του κέντρου η φιγούρα που ξεχωρίζει είναι ο πολύπειρος και αρχηγός της εθνικής Γεωργίας Γιάμπα Κανκάβα. Πρόκειται ίσως για τον ποδοσφαιριστή με τις περισσότερες παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο στο ρόστερ της Σλόβαν. Έχει αγωνιστεί στα 17 από τα 18 επίσημα παιχνίδια που έχουν δώσει σε όλες τις διοργανώσεις. Συμπαραστάτη δίπλα του έχει τον Ολλανδό μέσο Ζοέρι Ντε Καμπς, έναν παίκτη που αγωνίζεται από το 2016 στη Σλόβαν με γεμάτες χρονιές στο ενεργητικό του

Στην άμυνα ο προπονητής της ομάδας Βλάντιμιρ Βάις βασίζεται κυρίως στην εμπειρία του αρχηγού του Βασίλι Μποζίκοφ που αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός, αλλά και στις ικανότητες του αριστερού μπακ Βέρνον Ντε Μάρκο που συμμετέχει και στην επιθετική ανάπτυξη της Σλόβαν.

Θυμίζουμε ότι πριν ένα μήνα οι Σλοβάκοι έπαιξαν και αποκλείστηκαν από τον Ολυμπιακό για τα πλέι οφ του Europa Legue.

Διαβάστε ακόμη...