Εννέα νίκες, εννέα πρόσωπα – Αυτοί που «καθάρισαν» για τον ΠΑΟΚ στα ντέρμπι με την ΑΕΚ

Aπό sdna.gr:Το SDNA θυμάται τι έγινε στα 9 ντέρμπι που βρήκαν νικητή τον ΠΑΟΚ και στέκεται στους μεγάλους πρωταγωνιστές του «Δικεφάλου» του βορρά.
Πηγή: sdna.gr
Εννέα νίκες, εννέα πρόσωπα – Αυτοί που «καθάρισαν» για τον ΠΑΟΚ στα ντέρμπι με την ΑΕΚ

Η γκολάρα του Βιεϊρίνια, ένας τίτλος για τον ΠΑΟΚ

Τελικός Κυπέλλου: AEK – ΠΑΟΚ 0 – 2 | 12 Μαϊου 2018

Λίγες εβδομάδες μετά από το επεισοδιακό παιχνίδι της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ για το ελληνικό πρωτάθλημα οι δύο «Δικέφαλοι» τίθενται αντιμέτωποι στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας σε ένα παιχνίδι που θα έκρινε το τρόπαιο, αλλά και μία ευκαιρία αποδείξεων.

Η ΑΕΚ αναζητούσε τον δεύτερο της τίτλο για να κλείσει ιδανικά τη σεζόν, ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του έψαχνε εκδίκηση, την οποία πήρε.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Θεσσαλονικείς ο αρχηγός τους, Αντελίνο Βιειρίνια, ο οποίος συνδύασε μία πολύ καλή εμφάνιση με το γκολ που άνοιξε τον δρόμο στον ΠΑΟΚ για να πανηγυρίσει το Κύπελλο.

Ένα αριστοτεχνικό χτύπημα φάουλ έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στα δίχτυα της εστίας του Μπάρκα και έβαλε φωτιά στην κερκίδα των οπαδών των «ασπρόμαυρων» στο Ολυμπιακό Στάδιο, ενώ το γκολ του Πέλκα στο φινάλε σφράγισε την επικράτηση του ΠΑΟΚ και την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο «killer» Πρίγιοβιτς πήρε το ντέρμπι

Ξεκίνημα της σεζόν 2018/2019 με ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στην Τούμπα. Οι «ασπρόμαυροι» με τον Ρασβάν Λουτσέσκου στον πάγκο τους στοχεύουν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και θέλουν να δείξουν από νωρίς στους αντιπάλους τους τα... δόντια τους.

Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, σημειώνοντας και τα δύο γκολ του ΠΑΟΚ στην επικράτηση του με 2-0.

Ο Σέρβος εκμεταλλεύτηκε μία λάθος εκτίμηση του Λαμπρόπουλου και άνοιξε το σκορ με φοβερό πλασέ και τελείωσε ιδανικά μία συνεργασία του με τον Μάτος.

Ο Άκπομ «σφράγισε» το πρώτο νταμπλ του ΠΑΟΚ

Έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα, το οποίο στη συνέχεια πανηγύρισε αήττητος, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται ξανά αντιμέτωπος με την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου, σε ακόμα μία μεταξύ τους μάχη στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Ο Τσούμπα Άκπομ που μέχρι τη μέση της σεζόν ήταν στη... σκιά του Πρίγιοβιτς, εκμεταλλεύεται μία φοβερή κούραση με την μπάλα του Πέλκα και σκοράρει με εντυπωσιακό τρόπο, ξεσπώντας σε κλάματα.

Το γκολ του Βρετανού επιθετικού κρίνει το παιχνίδι και χαρίζει στον ΠΑΟΚ το πρώτο νταμπλ στην ιστορία του, ενώ λίγες ημέρες αργότερα οι «ασπρόμαυροι» σφραγίζουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος ως αήττητοι.

Ο αρχηγός του χάρισε το τρίποντο

Γενάρης του 2020, ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί την ΑΕΚ στο ντέρμπι της Τούμπας και θέλει να συνεχίσει την καλή παράδοση που έχει «χτίσει» απέναντι στην «Ένωση».

O αρχηγός της ομάδας της Θεσσαλονίκης προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την απόκρουση του Μπάρκα στο σουτ του Σφιντέρσκι, ο Σιμόες τον ανατρέπει και ο Πορτογάλος με το εύστοχο χτύπημα του σκοράρει το γκολ που κρίνει το παιχνίδι και μετατρέπεται σε μεγάλο πρωταγωνιστή του ντέρμπι.

Το διπλό «χτύπημα» του Ζίφκοβιτς

Η σεζόν 2020/2021 οδηγείται στο φινάλε της κανονικής της διάρκειας, πριν ξεκινήσουν τα πλέι οφ και ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί την ΑΕΚ στην Τούμπα σε ένα ντέρμπι-πρόβα για τα υπόλοιπα που θα ακολουθούσαν και θα έκριναν τελικά την έξοδο του στην Ευρώπη.

Ο Αντρίγια Ζίφκοβιτς βάζει από νωρίς τους «ασπρόμαυρους» σε ρόλο οδηγού στην αναμέτρηση, φροντίζοντας να «σφραγίσει» με το δεύτερο του γκολ στο παιχνίδι την επικράτηση του ΠΑΟΚ με 3-1.

Ο Σέρβος ήταν το πρόσωπο του αγώνα, έχοντας συνδυάσει μία πολύ καλή εμφάνιση με την αποτελεσματικότητα των δύο καθοριστικών του τερμάτων.

Προβάδισμα πρόκρισης με τη... βολίδα του Μουργκ

Αυτή τη φορά η κληρωτίδα δε διασταυρώνει τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ σε ακόμα έναν τελικό Κυπέλλου, αλλά οι δύο «Δικέφαλοι» κοντράρονται στην ημιτελική φάση.

Στο πρώτο παιχνίδι στο Ολυμπιακό Στάδιο οι δύο ομάδες παρουσιάζονται πολύ προσεκτικές και με το μυαλό στη ρεβάνς, κάτι που αποτυπώνεται και στο 0-0 που διατηρείται μέχρι το φινάλε.

Ο ΠΑΟΚ κερδίζει ένα φάουλ ανάμεσα σε κέντρο και τη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ και ο Τόμας Μουργκ αναλαμβάνει την εκτέλεση του, στέλνοντας με φοβερό χτύπημα την μπάλα στα δίχτυα και χαρίζοντας προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του.

Ο Κρμέντσικ έστειλε τον ΠΑΟΚ στον τελικό

Ο δεύτερος ημιτελικός του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ πραγματοποιείται στην Τούμπα και οι δύο ομάδες δίνουν μάχη για να φτάσουν μία ανάσα από τον τίτλο.

Ο Γαλανόπουλος βάζει την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ και ισοφαρίζει το σκορ του πρώτου αγώνα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Κρμέντσικ, ο οποίος ισοφαρίζει για τον ΠΑΟΚ έρχεται από τον πάγκο στο 77 και 7 λεπτά αργότερα σκοράρει, δίνοντας την πρόκριση στην ομάδα του, με τον Ζίφκοβιτς να χαρίζει με εντυπωσιακό πλασέ και τη νίκη στους Θεσσαλονικείς στο φινάλε.

Ο... μάγος Μπίσεσβαρ έκρινε το ντέρμπι

Ο ΠΑΟΚ προερχόμενος από ένα σερί εκτός έδρας νικών ήθελε να αποδείξει και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ την αγωνιστική του πρόοδο και να πάρει ψυχολογία.

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ βρέθηκε σε εξαιρετική κατάσταση και κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ μία ωραία ατομική του ενέργεια, βάζοντας τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ.

Ο... αφάνας του ΠΑΟΚ ταλαιπώρησε πάρα πολύ την άμυνα της ΑΕΚ και κατάφερε να κερδίσει πέναλτι σε μία «μπούκα» του στη μεγάλη περιοχή στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Κούρτιτς να είναι εύστοχος και να διαμορφώνει το τελικό 2-0.

Ο Μπίσεσβαρ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη του ΠΑΟΚ απέναντι στην ΑΕΚ, κάνοντας τη διαφορά.

Διαβάστε ακόμη...