Ύψωσε τείχος ο μαχητής Κόυρτιτς

Από paok24.com : Ο Ράζβαν Λουτσέσκου κλήθηκε χθες να καταστρώσει τα πλάνα του για το παιχνίδι με την ΑΕΚ, χωρίς να έχει στη διάθεσή του τους τρεις αρχηγούς της ομάδας. Βιεϊρίνια, Κρέσπο και λίγη ώρα πριν τη σέντρα του ματς ο Φερνάντο Βαρέλα ήταν εκτός μάχης, ενώ εδώ και καιρό είναι εκτός και οι επίσης έμπειροι Καντουρί και Ίνγκανσον.
Πηγή: paok24.com
Ύψωσε τείχος ο μαχητής Κόυρτιτς

Έχοντας αυτή την κατάσταση ως δεδομένο, έπρεπε να βρεθούν παίκτες που θα σηκώσουν το βάρος της ομάδας που δεν το είχαν κάνει στα προηγούμενα παιχνίδια. Ένας από αυτούς που το έπραξαν αυτό ήταν ο Γιάσμιν Κούρτιτς, με το Σλοβένο να κάνει την καλύτερή του εμφάνιση από την αρχή της χρονιάς.

Ο Κούρτιτς είχε γκολ και ασίστ, κέρδισε τις περισσότερες μονομαχίες στο χώρο του κέντρου, χωρίς μάλιστα να δώσει κανένα φάουλ στην ΑΕΚ. Σημαντική βοήθεια προσέφερε και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, κάνοντας ελάχιστα λάθη. Ο Σλοβένος σε στιγμές πίεσης έβγαλε προσωπικότητα και ηγετικά χαρακτηριστικά, καθοδηγώντας ψυχικά τους συμπαίκτες του δίνοντας συνεχώς οδηγίες για τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως ο Κούρτιτς “κατάπιε” όλα τα χαφ της ΑΕΚ που βρέθηκαν απέναντι του, με τη δύναμη που έμπαινε και κέρδιζε τις μονομαχίες έδινε την εντύπωση πως παίζει αντίπαλος άνδρας με παιδάκια, καθώς δεν έδωσε την παραμικρή δυνατότητα αμφισβήτησης για το ποιος κάνει κουμάντο στο χώρο του κέντρου.

Σίγουρα η χθεσινή ολοκληρωμένη εμφάνιση του Κούρτιτς γέμισε με χαμόγελο άπαντες στον ΠΑΟΚ και ειδικά τον προπονητή της ομάδας, που είδε για πρώτη φορά από τον Σλοβένο διεθνή ποδοσφαιριστή όλα όσα μπορεί να προσφέρει στη συνολική λειτουργία του Δικέφαλου.

Διαβάστε ακόμη...