Η τριάδα στα χαφ και ο Μπίσεσβαρ

Από paok24.com: Ο Σεπτέμβρης τελειώνει και η 4η αγωνιστική της Superleague Interwetten έρχεται με τον ΠΑΟΚ στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν και μάλιστα σε μία περίεργη και κακή περίοδο για τον ίδιο.
Πηγή: paok24.com
Η τριάδα στα χαφ και ο Μπίσεσβαρ

Σε μία περίοδο που λείπουν παίκτες στον Ραζβάν Λουτσέσκου, που υπάρχουν παίκτες ανέτοιμοι που προέρχονται από τραυματισμό και σε μία περίοδο που ο ΠΑΟΚ έχει συνεχόμενα, απαιτητικά και εκτός έδρας παιχνίδια.

Η ΑΕΚ έρχεται στην Τούμπα και έχουμε το πρώτο ντέρμπι με κόσμο στην έδρα του ΠΑΟΚ, σε μία έδρα που τον πλέον ζωνταντό της τμήμα θα παραμείνει κλειστό και αυτό από μόνο αποτελεί μία ξεχωριστή συνθήκη που δεν έχουμε ξαναδεί σε εντός έδρας παιχνίδι.

Μέσα σε όλα τα δεδομένα του αγώνα, πρέπει να δούμε και τα αγωνιστικά προβλήματα των δύο ομάδων και τα δεδομένα των προπονητών.

Εξ αρχής η ΑΕΚ έρχεται με τον Λιβάϊ Γκαρσία και πάλι στην ομάδα μετά την αποβολή του στο Ηράκλειο, ενώ δεν θα έχει τον Άμραμπατ, αλλά ούτε και τον Πέτρο Μάνταλο. Σίγουρα λοιπόν στην μεσοεπιθετική γραμμή της ΑΕΚ θα υπάρχει μία μεγάλη αλλαγή, κάτι που μπορεί να επηρεάσει μέχρι και τους πλάγιους μπακ.

Αφήνοντας όμως την ΑΕΚ που πάνω-κάτω ξέρουμε τι θα δούμε, όλοι περιμένουν τις τελικές αποφάσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου για την 11άδα και το πλάνο της ομάδας εν όψει ΑΕΚ. Είναι σίγουρο ότι ο Πασχαλάκης θα είναι κάτω από τα δοκάρια και μετά τις απουσίες των Ροντρίγκο και Βιεϊρίνια, οι Σίντκλεϊ και Τέιλορ αναμένεται να πάρουν θέση στα πλάγια της άμυνας. Οι Κρέσπο και Ίνγκασον είναι στα πιτς και έτσι Μιχαηλίδης και Βαρέλα θα είναι στη βασική 11άδα με όλο το βάρος της ομάδας να πέφτει στον άξονα και στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.

Η λογική αναφέρει ότι οι Σβαμπ και Κούρτιτς θα είναι στο κέντρο και ο προβληματισμός έρχεται στις 3 θέσεις πίσω από τον επιθετικό. Η φανέλα βασικού στον Άκπομ μέσα στην Τρίπολη, η εμφάνιση του Άγγλου στράικερ, η αλλαγή της ομάδας με την είσοδο του Σφιντέρσκι, σίγουρα δίνουν προβάδισμα στον Πολωνό, αλλά τα χαρακτηριστικά των Τζαβέλλα και Βράνιες, ίσως φέρουν και πάλι βασικό τον Άκπομ.

Έτσι το ζητούμενο για τον Λουτσέσκου είναι ο σχηματισμός. Θα ξαναπάει με 3 χαφ και τον Ντόουγκλας στο ρόλο του βαπτισμένου επιτελικού ή θα παίξει εκεί ο Μπίσεσβαρ από την αρχή της αναμέτρησης; Αριστερά θα εμπιστευτεί τον Μιτρίτσα που έχει 2 γκολ σε 4 συμμετοχές ή θα βάλει από εκεί τον Μπίσεσβαρ που δίνει περισσότερα από τον Ρουμάνο σε κανονική ροή αγώνα; Θα παίξει και πάλι ο Μουργκ που ήταν κακός στην Τρίπολη ή η κατάσταση του ανέτοιμου Αντρίγια Ζίβκοβιτς τον κάνει ικανό για βασική 11άδα;

Το επικρατέστερο σενάριο μιλά για τον Ντόουγκλας και πάλι βασικό πίσω από τον επιθετικό, τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς βασικός σαν αριστερό εξτρέμ και τον Μιτρίτσα να μένει αριστερά με τον Μπίσεσβαρ να δίνει λύσεις από τον πάγκο, όπως έκανε και στην Τρίπολη τις προάλλες.

Διαβάστε ακόμη...