Αντίπαλος ο Μαργαρίτης… μετά από 11.5 χρόνια

Απο basketplus.gr: Κάποτε θα έφτανε και αυτή η μέρα... Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει αύριο τον Κολοσσό σε φιλικό και οι Θεσσαλονικείς θα βρουν απέναντι τους για πρώτη φορά-μετά την 9ετή παρουσία του στο PAOK SPORTS ARENA- τον Βαγγέλη Μαργαρίτη.
Πηγή: basketplus.gr
Αντίπαλος ο Μαργαρίτης… μετά από 11.5 χρόνια

Μάλιστα θα είναι μόλις η 2η φορά που ο Μαργαρίτης τίθεται αντίπαλος του ΠΑΟΚ στην καριέρα του. Η πρώτη χρονολογείται τον Απρίλιο του 2010 και σε αγώνα του Περιστερίου στο "Παλατάκι"¨. Ουσιαστικά αυτό είναι το ένα κλου του αυριανού τεστ, μια και το βασικότερο είναι η παρουσία κόσμου στο γήπεδο μετά από 18 μήνες (από 7 Μαρτίου του 2020).

Ο Κολοσσός μέχρι τώρα δεν έχει πείσει στην pre season έχοντας βαριές ήττες από Ολυμπιακό (κύπελλο) και Άρη (φιλικό) και μια πιο... νορμάλ από Ιωνικό. Ο Καντζούρης έχει μαζί τουσ την Θεσσαλονίκη 13 παίκτες (Λόσον, Τιλί, Μαργαρίτης, Μέσιτσεκ, Μομίροφ, Σλαφτσάκης, Μπιλλής, Μίλερ, Γουίλιαμς, Χατζηδάκης, Πράπας, Ξανθόπουλος, Καμπούρης), με τον Λόσον να ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό και να αποτελεί ερωτηματικό για αύριο. Πάντως στο Παλέ χθες δεν έπαιξε.

Πέρα από τον διάσημο Αμερικανό και τον πρώην αρχηγό του ΠΑΟΚ, τα νέα πρόσωπα των Ροδιτών είναι ο Σλοβένος Μέσιτσεκ (1.96), ο Σέρβος Μομίροφ (1.97), το 3-4άρι Σον Μίλερ (2.01), ο σούτινγκ γκαρντ Κένι Ουίλιαμς (1.92), ο Σλαφτσάκης, ο Γάλλος Τιγί (2.09) που πλέον παίζει κατά βάση περιφερειακά και τα 4-5άρια (ρολίστες) Καμπούρης, Χατζηδάκης.

Και ο ΠΑΟΚ...; Τα 12/34 τρίποντα με την Τσερνομόρετς,τα 2/15 των Κάρτερ (έκανε χθες 2ο εμβόλιο), Ντι Λέο, η κακή αμυντική συμπεριφορά κυρίως στο 2ο ημίχρονο, το αργό και χωρίς διάθεση αμυντικό τρανζίσιον, τα χαμηλά στάνταρτς των Γκρίφιν, Λοβ (2ο ημίχρονο), Τζόουνς, η αργή προσαρμογή των Μ. Καμπερίδη, Καμαριανού είναι στοιχεία που δεν πρέπει να εμφανίσει η ομάδα στα επόμενα δύο φιλικά (Κολοσσός, Λάρισα) που ουσιαστικά αποτελεούν και την πρόβα ενόψει έναρξης των επίσημων υποχρεώσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη (2 και 5/10 αντίστοιχα).

Πάντως ο Λυκογιάννης που και χθες μετά το τέλος του φιλικού και σήμερα στο βίντεο έκανε πολύ έντονες παρατηρήσεις στους παίκτες του, κράτησε την βελτίωση στα ριμπάουντ και τις καλές συνεργασίες Τολιόπουλου, Ογκμπέιντε, στοιχεία που θέλει φυσικά να διατηρηθούν και να μην αποτελέσουν πυροτεχνήματα.

Το αυριανό ματς που θα είναι το μόνο ανοικτό στο κοινό, θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν μόνο οι κάτοχοι διαρκείας (ουσιαστικά δώρο για την συμμετοχή τους στη καμπάνια της ΚΑΕ), ενώ υπάρχει πιθανότητα (θα αποφασήσει ο Λυκογιάννης) να μείνει στην πρώτη ομάδα και ουσιαστικά να αποτελέσει τον 3ο άσο ο 18χρονος Θοδωρής Κωνσταντινίδης, παίκτης του εφηβικού. Πάντως για την ώρα είναι τραυματίας και η "κρίση" για τον πιτσιρικά δεν θα είναι άμεση.

Διαβάστε ακόμη...