“Στόχος το πρωτάθλημα, αισθάνομαι καλά στον ΠΑΟΚ”

Από paok24.com: Ο Στέφαν Σβαμπ φιλοξενήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή της Αυστρίας και μίλησε για όλα στους συμπατριώτες του.
Πηγή: paok24.com
“Στόχος το πρωτάθλημα, αισθάνομαι καλά στον ΠΑΟΚ”

Ο Αυστριακός άσος αναφέρθηκε στο παιχνίδι με τη Λίνκολν και μίλησε για την εμπειρία του στην Ελλάδα και τον μεγάλο του στόχο.

"Ήταν μία ιδιαίτερη κατάσταση στο Γιβραλτάρ. Πήγαμε εκεί δύο ημέρες νωρίτερα, επειδή το ταξίδι από την Ελλάδα είναι 4 ώρες. Μετά, έπρεπε να περάσουμε από την ισπανική πλευρά, στο Γιβραλτάρ με τα πόδια. Δεν υπήρχε ένα μεγάλο ξενοδοχείο για εμάς στο Γιβραλτάρ. Στην προπόνηση πήγαμε με πούλμαν και περάσαμε τα σύνορα με τα διαβατήρια στα χέρια. Είναι κάτι διαφορετικό, το γήπεδο είναι δίπλα στο αεροδρόμιο. Σταματάς και βλέπεις το αεροπλάνο να απογειώνεται", ανέφερε αρχικά ο Σβαμπ, μιλώντας για το παιχνίδι του Γιβραλτάρ, ενώ για την παρουσία του στην Ελλάδα πρόσθεσε:

"Είχα πει ότι αν έφευγα από τη Ραπίντ, θα ήθελα να πάω κάπου όπου πραγματικά θα έπαιζα και θα έκανα βήματα μπροστά. Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν μία ομάδα με πολλούς τίτλους, αλλά από το 2017 έχει κατακτήσει πολλά Κύπελλα και το πρωτάθλημα, ενώ πέρυσι κατέκτησα κι εγώ εδώ έναν τίτλο.

Τα πάμε καλά απέναντι στις τρεις ομάδες της Αθήνας. Οι φίλαθλοί μας είναι φανατικοί. Ακόμη κι όταν είμαι στο δρόμο, με αναγνωρίζει πολύ περισσότερος κόσμος σε σχέση με τη Βιέννη. Σίγουρα, αυτό έχει τα πλεονεκτήματά του. Όταν τα πράγματα είναι καλά, είναι ωραίο. Πέρυσι, υπήρξαν μερικές στιγμές που δεν ήταν καλές και τα πράγματα ήταν λίγο περίεργα. Αλλά όταν κατακτήσαμε το Κύπελλο, το πανηγυρίσαμε έντονα όλοι μαζί. Προσγειωθήκαμε από την Αθήνα στις 4 τα ξημερώματα και παρά τον covid19 και τα μέτρα που υπήρχαν, οι δρόμοι ήταν γεμάτοι".

Όσο για την ενδεχόμενη επιστροφή του στην Ραπίντ; Ο μέσος του ΠΑΟΚ απάντησε:

"Στα τέλη του Σεπτέμβρη θα γίνω 31. Μου αρέσει στο εξωτερικό κι αισθάνομαι καλά εδώ. Θέλω να πετύχω μεγάλα πράγματα και μετά, όταν θα αισθανθώ ότι είναι η ώρα να επιστρέψω στην Αυστρία, φυσικά, η Ραπίντ θα είναι η πρώτη επιλογή για μένα. Υπάρχουν άτομα με τα οποία μιλάω συνέχεια. Η διαφορά των μεγάλων ομάδων στην Ελλάδα, με αυτές της Αυστρίας δεν είναι μεγάλη. Στην Αυστρία ωστόσο, η Σάλτσμπουργκ είναι πρωταθλήτρια σχεδόν κάθε χρόνο. Στην Ελλάδα δε συμβαίνει ακριβώς αυτό. Τα τελευταία πέντε χρόνια, τρεις διαφορετικές ομάδες έχουν κατακτήσει τον τίτλο. Για αυτό στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και φέτος".

Για το αν θα τον ενδιέφερε μία μεταγραφή στην Ιταλία:

"Η Ιταλία είναι μία ωραία χώρα, μου αρέσει πολύ. Έχω πάει εκεί πολλές φορές για διακοπές, ο κόσμος είναι φιλικός και μιλάω και λίγο τη γλώσσα. Αν σου έρθει μία τέτοια ευκαιρία, την αρπάζεις, αλλά τώρα δεν αποτελεί αυτοσκοπό για μένα".

Τέλος, για την Εθνική ομάδα σχολίασε:

"Έχω πει κι άλλες φορές, ότι σίγουρα υπάρχουν παίκτες που παίζουν στην ίδια θέση με μένα και είναι πιο ψηλά. Δεν το αμφισβητώ αυτό. Αλλά σε αυτή τη φάση, υπάρχουν πολλοί που δεν είναι σε καλή κατάσταση, ενώ εγώ είμαι καλά. Φυσικά, μερικοί μπορούν να πουν ότι -εντάξει- παίζω στην Ελλάδα, αλλά παίζω και στην Ευρώπη και δεν είναι λίγα τα παιχνίδια. Πέρυσι, έπαιξα και στα προκριματικά του Champions League. Είμαι σε καλή κατάσταση, αλλά πρέπει να σεβαστώ τις αποφάσεις του προπονητή. Θα ήμουν πραγματικά χαρούμενος, αν έπαιρνα μία ευκαιρία".

Διαβάστε ακόμη...