Αναβολή της δίκης Σαββίδη λόγω απουσίας Κομίνη

Από grtimes.gr: Αναβλήθηκε λόγω απουσίας βασικών μαρτύρων η δίκη του Ιβάν Σαββίδη, που αφορά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας όταν ακυρώθηκε το γκολ του ΠΑΟΚ, ως οφσάιντ, στον ποδοσφαιρικό αγώνα πρωταθλήματος με την ΑΕΚ. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, δια του δικηγόρου του Λάμπρου Μαργαρίτη, εξέφρασε την επιθυμία να δικαστεί.
Πηγή: grtimes.gr
Αναβολή της δίκης Σαββίδη λόγω απουσίας Κομίνη

Παραπέμφθηκε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο και η υπόθεση προσδιορίστηκε να εκδικαστεί σήμερα, ύστερα από αρκετές αναβολές. Η δίκη έχει αναβληθεί άλλες έξι φορές είτε λόγω παρελεύσεως του ωραρίου είτε λόγω κωλυμάτων των δικηγόρων ενώ, τον περασμένο Μάιο, η δικάσιμος αποσύρθηκε επειδή ίσχυαν περιοριστικά μέτρα για την αποτροπή μετάδοσης του κορωνοϊού.

Σήμερα στο δικαστήριο εμφανίστηκε ο γενικός αρχηγός της ΑΕΚ Βασίλης Δημητριάδης ενώ δεν προσήλθαν ο διαιτητής του επίδικου αγώνα Γιώργος Κομίνης , ο εκπρόσωπος της συνδρομητικής τηλεόρασης και κάποιοι από τους μάρτυρες-αστυνομικούς.

Το δικαστήριο αποφάσισε να τιμωρηθούν με πρόστιμο ύψους 100 ευρώ ο κ. Κομίνης κι ένας αστυνομικός που ήταν αδικαιολογήτως απόντες ενώ διέταξε τη βίαιη προσαγωγή τους για την επόμενη δικάσιμο, τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Μαζί με τον κ. Σαββίδη κατηγορούνται 6 άτομα, μέλη της προσωπικής του φρουράς και ο πρώην τεχνικός διευθυντής της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ Λούμπος Μίχελ. Οι παραπάνω είχαν εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα ΠΑΟΚ- ΑΕΚ, στις 11 Μαρτίου 2018.

Η (τότε) αθλητική εισαγγελέας Θεσσαλονίκης άσκησε ποινική δίωξη, σε βαθμό πλημμελήματος, για δύο παραβάσεις του νόμου περί αθλητικής βίας. Η πρώτη αφορά την είσοδο των κατηγορουμένων στο γήπεδο και η δεύτερη σχετίζεται με την οπλοφορία του Ιβάν Σαββίδη ο οποίος εντοπίστηκε από τις κάμερες να έχει περασμένο στη ζώνη του ένα περίστροφο που κατείχε νόμιμα.

Διαβάστε ακόμη...