Ισοπαλία σοκ με την Κοζάνη στην Τούμπα (1989)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 3/9/1989, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Κοζάνη, σε παιχνίδι της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης της σεζόν 1989-1990, με την οποία αναδείχτηκε ισόπαλος 0-0 ...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Ισοπαλία σοκ με την Κοζάνη στην Τούμπα (1989)

Ο Δικέφαλος με τον Ολλανδό τεχνικό Ρομπ Γιάκομπς στον πάγκο του, έπεσε θύμα έκπληξης, καθώς δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της μαχητικής Κοζάνης!

Η διπλή ζώνη άμυνας των φιλοξενούμενων που έμοιαζε με απροσπέλαστο τείχος και οι συχνές καθυστερήσεις των παικτών της Κοζάνης, ήταν από τους βασικούς λόγους της διαμόρφωσης του αποτελέσματος!

Οι παίκτες μας έπαιξαν ανορθόδοξα και εντελώς ανοργάνωτα, δημιουργώντας όλο κι όλο δύο καλές ευκαιρίες, αλλά τη μια φορά το δοκάρι και την άλλη ο τερματοφύλακας ο οποίος σταμάτησε στο 59' το σουτ του Σμολ, στάθηκαν εμπόδια στο να ανοίξει το σκορ!

Παραλίγο μάλιστα στο επόμενο λεπτό να γίνει το «μπαμ», όταν ο Φίντσιος σούταρε από κοντά, αλλά ο Τερζής απέκρουσε το σουτ του παίκτη των φιλοξενούμενων!

Επέπλευσαν από πλευράς ΠΑΟΚ οι Μητσιμπόνας, Καραγεωργίου, Λεοντιάδης

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Τερζής, Αλαβάντας (65' Λαγωνίδης), Μαλιούφας, Μητσιμπόνας, Λεοντιάδης, Αλεξούλης, Καρεγεωργίου, Σκαρτάδος, Μπορμπόκης, Μαγκντί, Όσβαλντ (55' Σμολ)

Κοζάνη: Καραγιαννίδης, Παντελίδης Χρ., Δίντσικος, Τσάμης, Γκλαβέρης, Παντελίδης Τασ., Καραφύλλης, Καραθανάσης, Φίντσιος, Δολόπικος (68' Μπλέτσος), Κουζιάκης (89' Λέτσιος)

Στην 48η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας μετείχαν συνολικά 76 ομάδες (18 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 40 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

O ΠΑΟΚ στη φάση των ομίλων, συμμετείχε στον 4ο όμιλο μαζί με Αιγάλεω, Αναγέννηση Γιαννιτσών, Πανελευσινιακό και Κοζάνη, τερμάτισε 1ος με 6 βαθμούς και πέρασε στον β΄ γύρο του θεσμού.

Εκεί απέκλεισε στα πέναλτι την Σπάρτη σε διπλά ματς, με το δεύτερο να γίνεται στην πρωτεύουσα της Λακωνίας και ο Γκιτσιούδης να αποκρούσει τέσσερα πέναλτι, χαρίζοντας την πρόκριση στην ομάδα μας.

Το ταξίδι του ΠΑΟΚ στη διοργάνωση, σταμάτησε στον β' γύρο, όταν αποκλείστηκε στα πέναλτι από τον μετέπειτα Κυπελλούχο Ελλάδας Ολυμπιακό (νίκη 1-0 εντός, ήττα 1-0 εκτός και 5-3 στα πέναλτι).

* Στην αρχική photo, οι παίκτες που αποτελούσαν το ρόστερ του ΠΑΟΚ την περίοδο 1989-1990

Διαβάστε ακόμη...