Παναγιώτης Γιγής: Μια ζωή γεμάτη ΠΑΟΚ

Από paok24.com: Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε χθες το γιατρό του Παναγιώτη Γιγή, έναν άνθρωπο που υπηρέτησε το σύλλογο από το 1970 μέχρι και το 2010, όχι μόνο από το πόστο του επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου. Ο γιατρός ήταν κατά περιόδους και μέλος του διοικητικού συμβουλίου, στις διοικήσεις του Γιώργου Παντελάκη αλλά και του Θωμά Βουλινού.
Πηγή: paok24.com
Παναγιώτης Γιγής: Μια ζωή γεμάτη ΠΑΟΚ

Ο Παναγιώτης Γιγής έζησε από πολύ κοντά τις επιτυχίες του ΠΑΟΚ τις δεκαετίες του ΄70 και του ΄80, ακολουθώντας σχεδόν παντού τις αποστολές της ομάδας, έχοντας την καθολική αποδοχή όλων για τις ιατρικές του γνώσεις. Ενδεικτικό της εκτίμησης που έτρεφε προς το πρόσωπό του ο Γιώργος Παντελάκης ήταν το γεγονός ότι στην πρώτη θητεία του Γκιούλα Λόραντ στον Δικέφαλο του είχε πει χαρακτηριστικά: "Αν σου πει ο γιατρός ότι δεν μπορεί να παίξει κανένας από τους βασικούς λόγω τραυματισμού, θα βάλεις τους αναπληρωματικούς, αν σου πει όμως ποιος θα παίξει τερματοφύλακας τότε να έρθεις να μου το πεις", θέλοντας να καταστήσει σαφές ότι στα ιατρικά θέματα κουμάντο κάνει μόνο ο Γιγής.

Στις 31 Μαίου του 1981 ο Παναγιώτης Γιγής θα γίνει ένας από τους πρωταγωνιστές σε μία "μαύρη" μέρα για τον ΠΑΟΚ, καθώς θα είναι αυτός που θα προσπαθήσει να κρατήσει στη ζωή τον Γκιούλα Λόραντ μετά την ανακοπή καρδιάς που υπέστη κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Μάλιστα στη τηλεδιάσκεψη που είχε ο Ιβάν Σαββίδης την προηγούμενη βδομάδα με το ιατρικό επιτελείο της ομάδας, ανέφερε στον γιο του Παναγιώτη Γιγή, Γιάννη, πως η ιστορία με τον Λόραντ πρέπει να γίνει ταινία.

Εκτός από γιατρός στην ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ, ο Παναγιώτης Γιγής διατέλεσε στο ίδιο πόστο και σε πολλά αθλήματα του Α.Σ. αλλά και στο τμήμα μπάσκετ. Ήταν τέτοια η αγάπη του για το σύλλογο, που ποτέ δεν δέχτηκε να λάβει χρήματα, με τον ίδιο να τονίζει πως προτιμάει τα λεφτά που προορίζονταν για αυτόν να πήγαιναν στον ερασιτέχνη που τα είχε περισσότερο ανάγκη.

Εκτός από τους παίκτες του ΠΑΟΚ σχεδόν όλων των αθλημάτων που πήγαιναν στον Γιγή για να ζητήσουν τη γνώμη του, από τα χέρια του πέρασαν και παίκτες που δεν άνηκαν στους ασπρόμαυρους, αλλά στον Άρη και στον Ηρακλή. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Νίκος Γκάλης και ο Βασίλης Χατζηπαναγής απευθύνθηκαν στον επί σαράντα χρόνια γιατρό του ΠΑΟΚ για να πάρουν την ιατρική του συμβουλη, αποτελώντας άλλο ένα παράδειγμα της αποδοχής που είχε από όλο τον αθλητικό κόσμο.

Όλα τα χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας ο Παναγιώτης Γιγής αποτέλεσε παράδειγμα αφοσίωσης και προσφοράς στο σύλλογο του ΠΑΟΚ, η αγάπη του για την ομάδα χαρακτήριζε κάθε έκφανση της ζωής του. Ευχόμαστε πραγματικά στον ΠΑΟΚ να υπάρχουν άνθρωποι που να αγαπούν και να σέβονται το σύλλογο όπως ο Παναγιώτης Γιγής. Εμείς από την πλευρά μας θα ευχηθούμε καλό παράδεισο...

Διαβάστε ακόμη...