Η απώλεια που έφερε τον Κονσεϊσάο στην Τούμπα!

Από paok24.com: Έχοντας ήδη ανακοινώσει τους Τσούμπα Άκπομ, Σίντκλεϊ και τον Αλεξάντρου Μιτρίτσα να βρίσκεται από χθες στη Θεσσαλονίκη, ο ΠΑΟΚ αναζητεί πλέον στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου τον επιτελικό μέσο που θα κάνει τη διαφορά στη μεσοεπιθετική γραμμή του, χωρίς να αποκλείεται και κάποια... έκπληξη της τελευταίας κυριολεκτικά στιγμής.
Πηγή: paok24.com
Η απώλεια που έφερε τον Κονσεϊσάο στην Τούμπα!

Η σύγχρονη ιστορία του Δικεφάλου πάντως, είναι γεμάτη από ωραίες μεταγραφικές ιστορίες στο... παρά ένα ή ακόμα και στο... και ένα, με τους "ασπρόμαυρους" να βρίσκονται αρκετές φορές σε θέση που χρειαζόταν... τρέξιμο και είχε πίεση, όπως για παράδειγμα την απόκτηση του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, για τον οποίο έγινε αγώνας δρόμου τα τελευταία λεπτά της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου της σεζόν 2015-16.

Ωστόσο, 13,5 χρόνια νωρίτερα, ο ΠΑΟΚ προχώρησε σε μία από τις πιο ηχηρές μεταγραφές της ιστορίας του, με έναν τρόπο κάθε άλλο παρά συνηθισμένο!

Στις 28 Ιανουαρίου 2008, η Ελλάδα ξύπνησε με μία πολύ δυσάρεστη είδηση. Στις 5:15 τα ξημερώματα, ο ιδιαίτερα αγαπητός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας Χριστόδουλος έφυγε από τη ζωή μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Λίγες ώρες αργότερα, κηρύχθηκε τετραήμερο εθνικό πένθος, γεγονός που έφερε παράταση δύο ημερών στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Αυτή η εξέλιξη, είχε ως αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να ντύσει στα "ασπρόμαυρα" τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο, ο οποίος "ψαχνόταν" να επιστρέψει στην Ευρώπη, μετά τη θητεία του στην Καντσία του Κουβέιτ!

«Υπάρχει και μια περίεργη ιστορία για το πώς έκλεισε η μεταγραφή μου στον ΠΑΟΚ. Τερμάτισα τον Δεκέμβριο την συνεργασία μου στο Κουβέιτ και υπήρχε μπροστά η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου. Ήθελα να βρω μια ομάδα που θα κλείσω την καριέρα μου με αξιοπρεπή τρόπο και όχι με ένα τέτοιο πέρασμα από το Κουβέιτ. Σκέφτηκα να καθίσω για έξι μήνες και το καλοκαίρι να βρω ομάδα, αλλά μέσα σε λίγες ώρες όλα άλλαξαν!

Κάποιος πολύ σημαντικός από την ελληνική εκκλησία πέθανε και μετατέθηκε το κλείσιμο των μεταγραφών λόγω εθνικού πένθους. Τότε απευθύνθηκα σε ένα άτομο που μίλησε με τον Φερνάντο Σάντος και στη συνέχεια, μίλησα και με τον ίδιο τον Φερνάντο Σάντος.

Ολα έγιναν πολύ γρήγορα και υπέγραψα στον ΠΑΟΚ. Έμεινα εκεί για τρία χρόνια, μου άρεσε πολύ, είναι ένα έντονο και σκληρό περιβάλλον. Μια ομάδα με παθιασμένους οπαδούς και μπορώ να τους χαρακτηρίσω υπερβολικούς σαν εμένα. Ήταν σημαντικό ότι στο τέλος της καριέρας μου έπαιξα για τον ΠΑΟΚ. Αυτό πυροδότησε το πάθος μου για ποδόσφαιρο»» τόνισε σχετικά ο σπουδαίος Πορτογάλος ποδοσφαιριστής και πλέον προπονητής, σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν από ένα χρόνο σε Μέσο της πατρίδας του.

Πράγματι, ο ΠΑΟΚ άνοιξε δίαυλο επικοινωνίας με τον ΠΑΟΚ την πρώτη ημέρα του Φεβρουαρίου, o τότε τεχνικός διευθυντής Ζήσης Βρύζας ταξίδεψε στην Πορτογαλία για να αποσπάσει την υπογραφή του Κονσεϊσάο και τα υπόλοιπα είναι ιστορία...

Διαβάστε ακόμη...