H Μάλμε και το ρεκόρ μεταγραφής του Τσόλακ

Από paok24.com: Ο ΠΑΟΚ την περασμένη σεζόν είχε δώσει 3 εκατ. ευρώ στην Ριέκα για να πάρει τον Αντόνιο Τσόλακ στην Τούμπα.
Πηγή: paok24.com
H Μάλμε και το ρεκόρ μεταγραφής του Τσόλακ

Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Κροατίας δεν μπόρεσε να δέσει με τον ΠΑΟΚ. Είτε το άγχος, είτε το στυλ του ελληνικού πρωταθλήματος έκαναν την αποχώρηση του επιτακτική ανάγκη και ο Τσόλακ βρήκε στην Μάλμε αυτό που έψαχνε.

Τα 13 του γκολ σε 20 εμφανίσεις έχουν κάνει τον Τσόλακ το hot όνομα στην Σουηδία και την Μάλμε έτοιμη να σπάσει το δικό της ρεκόρ στις μεταγραφές με τη ρήτρα του να είναι στα 3 εκατ. ευρώ, όσο και το ποσό που ο ΠΑΟΚ ξόδεψε μερικούς μήνες νωρίτερα για την αγορά του.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Μάλμε θέλει να τον κρατήσει στο ρόστερ της και ο ίδιος ο παίκτης να παραμείνει στην Σουηδία. Από εκεί και έπειτα για την Μάλμε τα 3 εκατ. ευρώ μόνο εύκολα δεν είναι, μιας και σε όλη της την ιστορία ουδέποτε πλήρωσε πάνω από τα 1,5 εκατ. ευρώ για να αγοράσει κάποιον παίκτη.

Τη σεζόν 2011-12 είχε δώσει 1,5 εκατ. ευρώ για τον Ρανέγκι από την Χάκεν, ενώ πέρσι και φέτος έχει δώσει από 1 εκατ. ευρώ για τον Μπιρμάντσεβιτς από την Κουκαρίτσκι και τον Σέρχιο Πένια από την Έμμεν. Οι δύο μεταγραφές αυτές δείχνουν ότι πλέον η ομάδα του σουηδικού νότου έχει την οικονομική δυνατότητα για υπερβάσεις με βάση τα δεδομένα της χώρας της, αλλά και τα πάλι τα 3 εκατ. ευρώ θα είναι από τις ακριβότερες μεταγραφές της χώρας.

Ένας τρόπος για να γίνει πιο εύκολη η δουλειά της Μάλμε και ο ΠΑΟΚ να "κυκλώσει" την πώληση είναι η συμμετοχή της Μάλμε στους ομίλους τους Champions League. Η Μάλμε με τη νίκη της επί της Λουντογκόρετς με 2-0 στη Σουηδία είναι πολύ κοντά στο να πετύχει τον μεγάλο στόχο και έτσι να μπορέσει και να "δείξει την βιτρίνα" της στην μεγαλύτερη διοργάνωση της Ευρώπης, αλλά και με τα έσοδα που θα εξοικονομήσει να κάνει δικό της τον πρώτο φετινό της σκόρερ σε όλες τις διοργανώσεις.

Διαβάστε ακόμη...