Ελεύθερη μετακίνηση παικτών για τις Β’ ομάδες

Από paok24.com:Με απόφαση της ΕΠΟ, άλλαξε το καθεστώς των ξένων στη Superleague 2 με σκοπό να διευκολυνθούν οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας που έχουν ομάδας και στη Superleague 2 (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός).
Πηγή: paok24.com
Ελεύθερη μετακίνηση παικτών για τις Β’ ομάδες

Έτσι και οι ξένοι αυξήθηκαν όπως στην πρώτη κατηγορία, αλλά και οι παίκτες που ανήκουν στην πρώτη ομάδα, θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να παίξουν στη δεύτερη ομάδα μέσα στην χρονιά.

Στο άρθρο 4 παρ. 2 αναφέρεται πλέον:

«Μία ΠΑΕ της Super League 1 που διατηρεί Β ομάδα δύναται, κατά παρέκκλιση των όσων ορίζονται στο άρθρο 3 παρ. 2 και 3 του Παραρτήματος Α του ΚΙΜΠ, να διατηρεί στη δύναμη της αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές προερχόμενους από χώρες που δεν είναι μέλη της ΕΕ/ΕΟΧ, κατ' ανώτατο όριο δώδεκα (12), εκ των οποίων έως οκτώ (8) μπορεί να είναι άνω των είκοσι τριών (23) ετών. Από αυτούς τους δώδεκα δύναται κάθε ΠΑΕ να χρησιμοποιεί ανά αγώνα πρωταθλήματος Super League 1, ήτοι να αναγράφονται στο φύλλο αγώνα και να αγωνίζονται μέχρι πέντε (5) χωρίς ηλικιακό περιορισμό, ενώ ανά αγώνα της Β' ομάδας για το πρωτάθλημα Super League 2, δύνανται να εγγραφούν στο φύλλο αγώνα και να αγωνιστούν, κατ' ανώτερο, όσοι θα επιτρέπονται και για τις λοιπές ομάδες που θα συμμετάσχουν σε αυτό σύμφωνα με την προκήρυξη της Super League 2».

Στο άρθρο 4 παρ.3:

«Όλοι οι ποδοσφαιριστές (Έλληνες, κοινοτικοί και αλλοδαποί) που κατά την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου ανήκουν στο ρόστερ μίας ΠΑΕ που διαθέτει Β' ομάδα, μπορούν να μετακινούνται και να αγωνίζονται ελεύθερα καθ' όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου σε αγώνες τόσο της Κύριας όσο και της Β' ομάδας. Το ίδιο ισχύει και για τους ποδοσφαιριστές που αποκτώνται από την ΠΑΕ κατά τη διάρκεια των μετεγγραφικών περιόδων τρεχούσης της αγωνιστικής περιόδου».

Η ανακοίνωση:

«Με την υπ' αριθμ. 17/13.08/2021 απόφασή της, η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, αποφάσισε τη διευκρίνιση και ορθή επανάληψη του άρθρου 4 του Κανονισμού Β΄ ομάδων».

Διαβάστε ακόμη...