Το ρόστερ και οι λογικές των τελευταίων κινήσεων στο αντίο του Λονγκ

Απο basketplus.gr: Aπό νωρίς το μεσημέρι της 2ης Αυγούστου ο ΠΑΟΚ κλείνει ουσιαστικά το ρόστερ του. Δεν είναι και μικρό πράγμα, ειδικά όταν έχει στο τραπέζι 560 χιλ. ευρώ και αρκετά ακόμα ανοικτά μέτωπα από το παρελθόν.
Πηγή: basketplus.gr
Το ρόστερ και οι λογικές των τελευταίων κινήσεων στο αντίο του Λονγκ

Κι όμως... Μεθοδικά η ομάδα ανανέωσε αυτούς που ήθελε-το προσπάθησε για έναν δύο ακόμα-έφερε και αυτούς που ήθελε στο "Παλατάκι" (ήταν όλοι σε βασικές επιλογές ποσοτικά) και έτσι 16 μέρες πριν την "πρώτη" εδώ στην Θεσσαλονίκη, Λυκογιάννης, Νεραντζάκης και σία μπορούν να απολαύσουν πιο ήρεμοι τις διακοπές τους.

Η αλήθεια είναι οτι η ταυτόχρονη ανακοίνωση για Καμπερίδη και Καμαριανό αιφνιδίασε αρκετούς. Το Βasketplus είχε αναφερθεί σε αμφότερους από τον Ιούνιο. Η στόχευση του "Λύκου" με δεδομένη πλέον τη μη παρουσία στο ρόστερ του Λονγκ (ενημερώθηκαν στην ομάδα οτι η μητέρα του θα πάρει το διαβατήριο τον Φεβρουάριο, οπότε από τις 31/7 ο παίκτης είναι φρι για να συνεχίσει αλλού, όπως είχε όρο στο συμβόλαιο του μετά τον τραυματισμό) είχε δύο πλάνα.

Σύμφωνα με το πρώτο η ομάδα είχε σκοπό να προσθέσει έναν ακόμα φθηνό Έλληνα γκαρντ στο "1" (έχει ακόμα αρκετούς ελεύθερους) ώστε να παίρνει ποιοτικές λύσεις στο "2" και από Γκρίφιν, Τολιόπουλο, όταν οι δύο άσοι θα ζητούσαν κάλυψη στην θέση τους, παίζοντας αρκετό χρόνο σε Ελλάδα, Ευρώπη. Τελικά ο κόουτς του ΠΑΟΚ για να κρατήσει τις ισορροπίες και να έχει όλους του τους γκαρντ ικανοποιημένους, αποφάσισε οτι χρόνο στο "1" θα παίρνει και ο Λοβ.

Κάτω από ποιά λογική όμως; Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ αποφάσισε να ενισχύσει ποσοτικά το "4" και εν μέρει το "4-5", ώστε Γιάνκοβιτς, Ντι Λέο να κατεβαίνουν πιο συχνά στο "3" και αντίστοιχα η ομάδα να παίρνει πράγματα στο "2" σε μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα από την 5άδα Γκρίφιν, Λοβ, Τολιόπουλο, Χριστοδούλου, Καμπερίδη (Γιώργο). Ουσιαστικά ο "Λύκος" με την έλευση των Καμπερίδη, Καμαριανού επιχείρησε ένα μόνο ντόμινο προς την περιφέρεια.

Έτσι και περισσότερους παίκτες κερδίζει στο "1-2-3" (βελτίωση και ποσοτική και ποιοτική) και ποσοτικά δυναμώνει το ρόστερ στο "4" με την ελπίδα οτι οι δύο νεοφερμένοι θα προσφέρουν και λίγα λεπτά βάση ροτέισον στο "5".

Είναι απίθανο να προχωρήσει ο ΠΑΟΚ και σε νέες προσθήκες, δεν το σηκώνει το μπάτζετ που ανέβηκε κατά 11% από τις αρχικές εκτιμήσεις και δεν υπάρχει λόγος να ανεβεί περισσότερο, όταν ακόμα εκκρεμούν μεγάλα ποσά από το παρελθόν στο δημόσιο, αλλά και σε προμηθευτές. Άλλωστε παράλληλα εκκρεμεί και η προσφορά της οικογένειας Σαββίδη (για την ΑΜΚ) όπως και η ανακοίνωση της συμφωνίας φανέλας (έχει κλείσει πάντως γνωστή στοιχηματική με πάνω από 200 χιλ. ευρώ όφελος).

Φυσικά ο Λυκογιάννης θα τσεκάρει λεπτομερειακά την ομάδα του στα φιλικά, είναι απίθανο να συνεχίσει ο Ντι Λέο στο ΝΒΑ, αλλά ακόμα και αν γίνει αυτό, απλά θα προστεθεί ένας ξένος στο "4".

Στο "Παλατάκι" απλά ελπίζουν οτι όλο αυτό το ρόστερ (δανεικός στην Βέροια ο Ιατρίδης, ελεύθερος ο Παπασσάβογλου, πιθανός ο δανεισμός Καραγιαννίδη) με την κατάλληλη δουλειά θα βγάλει την απαιτούμενη χημεία, κάτι που αποτελούσε βασικό στόχο με την ανανέωση των τριών βασικών Αμερικανών γκαρντ.

Διαβάστε ακόμη...