Η υπόθεση Τζιοβίνκο έχει… σκληρό πόκερ

Απο FORZA: Το ότι η υπόθεση του Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο θα ήθελε το... χρόνο της, ήταν σαφές από την ώρα που βγήκε στη δημοσιότητα.
Πηγή: forza
Η υπόθεση Τζιοβίνκο έχει… σκληρό πόκερ

Η περίπτωση του βιρτουόζου Ιταλού είναι ιδιάζουσα και τίποτα δεν δείχνει ότι μπορεί να κλείσει άμεσα. "Ο ΠΑΟΚ θα τον περιμένει μέχρι τις 31/8" έγραφε η FORZA την προηγούμενη εβδομάδα. Αυτό δεν έχει αλλάξει. Ο Τζιοβίνκο είναι ο εκλεκτός του Λουτσέσκου και θα τον περιμένει.

Το σημείο κλειδί φυσικά είναι το συμβόλαιο του 34χρονου επιθετικό στην Αλ Χιλάλ. Τελειώνει τον Ιούνιο του 2022 και προβλέπει αποδοχές 6 εκατομμυρίων ευρώ.

Αυτά τα χρήματα ο Τζιοβίνκο δεν τα χαρίζει, οι Άραβες προσπαθούν να γλιτώσουν όσα μπορούν.

Ποια είναι τα δεδομένα της υπόθεσης...

Ο Τζιοβίνκο θέλει να έρθει στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ. Έχει συχνή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Λουτσέσκου, θέλει να ξαναπαίξει γι΄ αυτόν.

Ο Ιταλός περιμένει να βρεθεί η χρυσή τομή με την Αλ Χιλάλ, να δει πόσα χρήματα μπορεί να πάρει για την επόμενη σεζόν, και με το συμβόλαιο που θα πάρει από τον ΠΑΟΚ, να μην είναι μακριά από το ποσό που προβλέπει το συμβόλαιό του με τους Άραβες. Ξέρει ότι δεν πρόκειται να φτάσει συνολικά στα 6, αλλά θέλει να είναι εκεί κοντά.

Ο ΠΑΟΚ έχει καταστήσει σαφές ότι δεν μπορεί να πάει πιο ψηλά από τα 2,5 εκατομμύρια συνολικά για διετές συμβόλαιο. Αυτό είναι το ταβάνι.

Αν σπάσει κανείς αυτό το ποσό στη μέση, θα καταλάβει και πόσα χρήματα περιμένει ο Τζιοβίνκο να πάρει από τους Άραβες ως αποζημίωση για να μείνει ελεύθερος και να έρθει στην Ευρώπη.

Σε ό,τι αφορά την Αλ Χιλάλ, σίγουρα δεν είναι διατεθειμένη να πλησιάσει τα 4 – 4,5 εκατομμύρια ως αποζημίωση για να αποδεσμεύσει τον Τζιοβίνκο. Προσπαθεί να τελειώσει την υπόθεση με κάπως λιγότερα. Κι αυτή, όμως, θέλει να το διαπραγματευτεί με τους όρους της κι όχι υπό πίεση.

Αυτή την εποχή η ομάδα του Ριάντ δεν καίγεται να λύσει το συμβόλαιο, παρότι δεν θέλει να συνεχίσει με τον Τζιοβίνκο.

Το πρόβλημα της Αλ Χιλάλ είναι πως δεν έχει βρει ακόμη τον παίκτη που ψάχνει, οπότε δεν χρειάζεται να αδειάσει ΑΜΕΣΑ θέση ξένου. Οπότε έχει την άνεση να παίξει με το χρόνο. Αν βρει τον παίκτη που ψάχνει, τότε θα πρέπει να αποδεσμεύσει τον Τζιοβίνκο για να τον υπογράψει, γιατί δεν έχει άλλη θέση ξένου κενή.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι σ΄ αυτή τη φάση Αλ Χιλάλ και ΠΑΟΚ δεν είναι αντίπαλοι.

Ο καθένας θέλει να πετύχει τον σκοπό του, αλλά όχι εις βάρος του άλλου.

Για να βρεθεί η χρυσή τομή, θα πρέπει στην ουσία να επιτευχθεί μια τριπλή συμφωνία, να συνεργαστούν και να συμφωνήσουν όλες οι πλευρές.

Είναι ξεκάθαρο ότι για να συμβεί αυτό, απαιτούνται "χειρουργικοί χειρισμοί" και αυτό ακριβώς γίνεται τις τελευταίες μέρες.

Είναι επίσης ξεκάθαρο, για τους λόγους αυτούς, ότι η υπόθεση του Τζιοβίνκο θα χρειαστεί το χρόνο της.

Ο ΠΑΟΚ είναι διατεθειμένος να τον περιμένει μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Είναι ο παίκτης που θέλει ο Λουτσέσκου, κι από την ώρα που βλέπει ότι για τον παίκτη η επιλογή της Τούμπας είναι στην πρώτη θέση, θα τον περιμένει. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ θεωρεί ότι αξίζει τον κόπο.

Ο μόνος λόγος να αλλάξει στάση ο ΠΑΟΚ, είναι να διαπιστώσει στην πορεία του χρόνου ότι κάτι... στραβώνει. Τότε θα αναγκαστεί να ψάξει αλλού.

Για την ώρα, δεν το έχει κάνει.

Διαβάστε ακόμη...