ΠΑΟΚ: Οι... Ιρλανδοί από την Σκωτία και η τρίτη δύναμη της Κροατίας

Από sdna.gr: Ο ΠΑΟΚ εφόσον καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μποέμιαν, θα βρει στον δρόμο στα play off των προκριματικών του Conference League το νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στη Χιμπέρνιαν (Σκωτία) και την Ριέκα (Κροατία).
Πηγή: sdna.gr
ΠΑΟΚ: Οι... Ιρλανδοί από την Σκωτία και η τρίτη δύναμη της Κροατίας

O Δικέφαλος στην πλούσια ευρωπαϊκή του ιστορία έχει αντιμετωπίσει μια φορά ομάδα από την Σκωτία (την Ρέιντζερς την σεζόν 98-99), ενώ έχει τεθεί αντιμέτωπος με δύο Κροατικές, την Ντιναμό Ζάγκρεμπ την σεζόν 2010-2011 και την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ την σεζόν 2015-2016.

Οι... Ιρλανδοί

Η Χιμπέρνιαν εδρεύει στην περιοχή Leith του Εδιμβούργου της Σκωτίας και ιδρύθηκε το 1875 από μέλη της ιρλανδικής κοινότητας του Εδιμβούργου και πήρε το όνομά τη από τη ρωμαϊκή λέξη για την Ιρλανδία.

Οι εντός έδρας αγώνες της Χιμπέρνιαν διεξάγονται στο Easter Road, το οποίο χρησιμοποιείται από το 1893 και μπορεί να φιλοξενήσει 20,421 θεατές στις κερκίδες του.

Η Χιμπέρνιαν έχει κερδίσει το πρωτάθλημα Σκωτίας τέσσερις φορές, με πιο πρόσφατη κατάκτηση το μακρινό 1952, ενώ η κατάκτηση του Κυπέλλου Σκωτίας το 2016 έβαλε τέλος σε μια μακρά περίοδο ξηρασίας για τους «Ιρλανδούς».

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Χιμπέρνιαν έφτασε στον ημιτελικό του πρώτου Ευρωπαϊκού Κυπέλλου το 1955–56, και έγινε η πρώτη βρετανική ομάδα που συμμετείχε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Η τρίτη δύναμη της Κροατίας

Η Ριέκα ήταν τρίτη στο πρωτάθλημα Κροατίας, το οποίο είχε κατακτήσει το 2017 για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ιδρύθηκε το 1946, έδρα της είναι το «Rujevica» (8.300 θεατών) και χρώματά της το λευκό και το κόκκινο.

Προπονητής της είναι ο Γκόραν Τόμιτς, που το 1998 είχε αγωνιστεί δανεικός στην ΑΕΚ. Ο Σκοπιανός διεθνής στόπερ Ντάρκο Βελκόφσκι είναι το μεγαλύτερο όνομά της μαζί με τον Ελβετό φορ Γιόσιπ Ντρμιτς.

Στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε την Γκζίρα από τη Μάλτα με δύο νίκες, 0-2 και 1-0. Στο παρελθόν έχει συναντήσει την ίδια σεζόν (2017) τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Στον β’ προκριματικό γύρο του Champions League αποκλείστηκε από τους Πειραιώτες με δύο ήττες, 2-1 και 1-0, ενώ στους ομίλους του Europa League έχασε από την «Ένωση» εντός με 2-1 και πήρε ισοπαλία 2-2 στο ΟΑΚΑ.

Διαβάστε ακόμη...