To μικρό «θαύμα» της Μποέμιαν

Από sdna.gr: O ΠΑΟΚ το βράδυ της Τρίτης (3/8, 21:45) θα αντιμετωπίσει στο Δουβλίνο την Μποέμιαν στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League, με την ιρλανδική ομάδα τα τελευταία χρόνια να έχει καταφέρει ένα μικρό «θαύμα».
Πηγή: sdna.gr
To μικρό «θαύμα» της Μποέμιαν

Η Μποέμιαν αποτελεί έναν από τους αρχαιότερους συλλόγους της Ιρλανδίας, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου, με τη φετινή της πορεία στην Ευρώπη να αποτελεί μια ακόμα απόδειξη της... άνθισης στην οποία βρίσκεται η ιρλανδική ομάδα.

Με αφορμή το γεγονός πως τα 8 χιλιάδες εισιτήρια του αγώνα με τον ΠΑΟΚ έγιναν sold-out μέσα σε λίγη ώρα, η ιστοσελίδα «The Irish Sun», έδωσε τον λόγο στο μέλος της διοίκησης της Μποέμιαν, Ντάνιελ Λαμπέρτ, που εξήγησε τους λόγους για την γενικότερη άνοδο που γνωρίζει η ιρλανδική ομάδα τα τελευταία χρόνια.

«Το 2013 ή το 2014 η προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο ήταν χαμηλή. Σκεφτόμασταν πως θα καταφέρναμε να χτίσουμε μια βάση κόσμου χωρίς προοπτική να κερδίσουμε κάτι. Μας φαινόταν οξύμωρο», με τον συντάκτη του κειμένου να συμπληρώνει πως «εκείνη την εποχή στο Ντάλιμουντ ερχόντουσαν 1.100 με 1.200 φίλοι της ομάδας και αυτό μόνο στα ντέρμπι. Αυτό έγινε μέσα από την καλή πορεία στο πρωτάθλημα και την πορεία μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου, αλλά και με οικονομικά κέρδη από πωλήσεις».

Ο Ντάνιελ Λαμπέρτ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Έχουμε πάρει ώθηση και έχουμε πλέον περισσότερα από 1200 μέλη στην ομάδα. Αυτός ο αριθμός ήταν πάντα στα 400 με 500 άτομα, από την δεκαετία του 1950 και έπειτα. Βρισκόμαστε σε μια εξαιρετική θέση και μια πολύ δυσάρεστη, καθώς πλέον το Νταλίμουντ είναι πολύ μικρό για την ομάδα.

Διαβάστε ακόμη...