Πορτοκαλί φανέλα, Γκαρσία, Μέταλουργκ και Γεντί Κουλέ

Από paok24.com: Οι φανέλες του ΠΑΟΚ παρουσιάστηκαν και επίσημα από την ΠΑΕ μέσα από το βίντεο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και οι όλοι την κλασική ριγέ φανέλα του ΠΑΟΚ, την "total black" με μία χοντρή λευκή ρίγα στο στήθος, αλλά και τρίτη φανέλα που ήταν σε πορτοκαλί χρώμα.
Πηγή: paok24.com
Πορτοκαλί φανέλα, Γκαρσία, Μέταλουργκ και Γεντί Κουλέ

Συνήθως και ειδικά τα τελευταία χρόνια, η FIFA και η UEFA έχουν θεσπίσει την ύπαρξη της τρίτης φανέλας για τις ομάδες που δεν θα έχει κανένα από τα κλασικά χρώματα της ομάδας και θα είναι εντελώς διαφορετική. Άλλες φορές ο ΠΑΟΚ πήγε στο μπλε, στο σκούρο μπλε, το γαλάζιο πολλές φορές, ακόμα και το μωβ. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι το "γκρι" που πολλές φορές ο ΠΑΟΚ είχε για δεύτερη φανέλα δεν είναι εντελώς διαφορετική απόχρωση από το άσπρο και το μαύρο και έτσι δεν μπορεί να θεωρηθεί σαν τρίτη επιλογή.

Αυτή τη χρονιά όμως ο ΠΑΟΚ πέρασε και πάλι στην εποχή του πορτοκαλί. Μία φανέλα που φέρνει μνήμες της Σαχτάρ Ντόνετσκ, της Βαλένθια και της εθνικής Ολλανδίας, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ επιλέγει αυτό το χρώμα και έχει παίξει με αυτές τις φανέλες σε επίσημο αγώνα.

Η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ έπαιξε με την πορτοκαλί φανέλα, ήταν το Σεπτέμβριο του 2005 και όταν στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της σεζόν, υποδέχθηκε την Μέταλουργκ Ντόνετσκ στο γήπεδο της Τούμπας. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να πέρασε εν τέλει μία ηρωική προσπάθεια στην Ουκρανία, αλλά στην Τούμπα δεν κατάφερε να κερδίσει την ομάδα του Σιτσένκο και του Κοσίριν. Ο Σαλπιγγίδης έκανε το 1-0 νωρίς στο παιχνίδι, αλλά ο Σιτσένκο με πλασέ στο δεύτερο ημίχρονο κέρδισε τον Τοχούρογλου και έκανε το τελικό για εκείνο το βράδυ 1-1.

Η δεύτερη φορά που ο ΠΑΟΚ φόρεσε και πάλι πορτοκαλί ήταν στην επιστροφή του Γκαρσία στο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ πήγαινε στην Καρδίτσα για τον πρώτο γύρο του κυπέλλου και τον αγώνα με την Αναγέννηση. Η ομάδα του Χουμπ Στέφενς που έφτασε μέχρι και τον τελικό της διοργάνωσης πέρασε από την Καρδίτσα με 0-1 χάρις στο γκολ του Σέκου Ολίσε και ο Πάμπλο Γκαρσία έπαιξε σε επίσημο αγώνα μετά από έναν χρόνο και χωρίς να το ξέρει κανείς ήταν το προ τελευταίο του παιχνίδι με τον Δικέφαλο στο στήθος.

Τέλος την τρίτη φορά που ο ΠΑΟΚ είχε πορτοκαλί φανέλα στις 3 εμφανίσεις της ομάδας ήταν τη σεζόν που και πάλι προπονητής της ομάδας ήταν ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Μάλιστα ήταν η ιστορική σεζόν που ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το νταμπλ και πήρε το πρωτάθλημα αήττητος με την πορτοκαλί φανέλα να αλλάζει μέσα στη σεζόν. Η πρώτη της μορφή ήταν αυτή που είδαμε στον αγώνα με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο και στη νίκη του Δικεφάλου με 1-3, ενώ τη δεύτερη που ήταν εμπνευσμένη από τα πορτοκαλί μπουφάν της δεκαετίας του '80 δεν τη φόρεσε μέχρι το φινάλε της σεζόν.

Διαβάστε ακόμη...