Νέλσον Ολιβέιρα: Ο ΠΑΟΚ βρίσκει τον φορ που ήθελε!

Από sdna.gr: Η υπόθεση φορ απασχόλησε έντονα τον ΠΑΟΚ, έκλεισε εν μέσω προβληματισμού για Νέλσον Ολιβέιρα αλλά από τα πρώτα δείγματα γραφής εκ της Ολλανδίας, φαίνεται πως ο Δικέφαλος βρήκε αυτό πoυ έψαχνε στο πρόσωπο του Πορτογάλου!
Πηγή: sdna.gr
Νέλσον Ολιβέιρα: Ο ΠΑΟΚ βρίσκει τον φορ που ήθελε!

Με δεδομένη την απουσία του Κάρολ Σφιντέρσκι λόγω άδειας, οι πρώτες ημέρες της παρουσίας του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν κύλησαν... ιδανικά καθώς έλειπε ο «βασικός» φορ για τις προπονήσεις. Ο Ρουμάνος, όμως, παρέμεινε ψύχραιμος, ενδεικτικό της ψυχοσύνθεσης του κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν. Όπως παραδέχθηκε σε ανύποπτη φάση, στην πρώτη του θητεία ίσως και να αγχωνόταν υπερβολικά προκειμένου να «κουμπώσει» άμεσα όλα τα κομμάτια του παζλ, να εντάξει το νέο... αίμα και να κερδίσει χρόνο δουλειάς μαζί του.

Εν τέλει ο ΠΑΟΚ «πέταξε» για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας με τον Νέλσον Ολιβέιρα στο δυναμικό του. Ο Πορτογάλος τα ζύγισε καλά, ο Δικέφαλος του έδωσε ένα καλό συμβόλαιο και ο Λουτσέσκου όλα όσα ήθελε να ακούσει! Μάλιστα, η παρέμβαση... απάντηση του 52χρονου τεχνικού για την απόκτηση του Νέλσον Ολιβέιρα ήταν αρκετή για να αντιληφθούν άπαντες πως η εν λόγω μεταγραφική κίνηση εναρμονίζεται πλήρως στα «θέλω» του. Και από τη στιγμή που ο Λουτσέσκου «υπέδειξε» Ολιβέιρα, τα υπόλοιπα πήραν το δρόμο τους!

«Είναι ένας παίκτης που διαβάζει σωστά το παιχνίδι, που κινείται ανάμεσα στις γραμμές, που έχει την ποιότητα να κρατήσει τη μπάλα και να ανοίξει το παιχνίδι. Είναι δυνατός και μπορεί να μας βοηθήσει. Είναι ένας παίκτης που έχει ισχυρή προσωπικότητα και ξέρει πως να τη χρησιμοποιήσει υπέρ της ομάδας...».

Και με αυτές τις συστάσεις, ο Ολιβέιρα προσγειώθηκε στο Άπελντοορν της Ολλανδίας και αναμφίβολα εξελίχθηκε σε ένα από τα πρόσωπα που αξίζει να σταθεί κανείς στην προετοιμασία! Πειθαρχημένος, με καλή κίνηση ανάμεσα στις γραμμές, υψηλό πρέσινγκ, ικανός να πάρει τη μπάλα με την πλάτη, να την κρατήσει μέχρι να ανοίξει το παιχνίδι, όντας απόλυτα συμμετοχικός στο ποδόσφαιρο... Λουτσέσκου.

Και το βασικότερο για έναν φορ; Ικανότητα μέσα στο κουτί να «τελειώσει» τις φάσεις. Όπως φάνηκε και από το δεύτερο φιλικό προετοιμασίας με αντίπαλο την Σαρλερουά, ματς που είχε αναμφίβολα την υπογραφή του! Μόλις... 1.5 λεπτό συμμετοχής χρειάστηκε ο Νέλσον Ολιβέιρα για να ανοίξει το σκορ με ένα σεντεφορίσιο τέρμα, «εκτελώντας» με την πρώτη επαφή, εκμεταλλευόμενος ένα κόρνερ του Μουργκ για το 1-0.

Η συνέχεια ακόμη καλύτερη! Απέναντι στη Χεράκλες, ο Πορτογάλος «εκτελούσε» από κοντά κι από μακριά, βάζοντας φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο ματς με 45λεπτη συμμετοχή, όπως μπορείτε να δείτε και παρακάτω:

Διαβάστε ακόμη...