Ο «χρυσός» κανόνας του Λουτσέσκου!

Από sdna.gr Προετοιμασία... λεπτομερειών για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του! 
Πηγή: sdna.gr
Ο «χρυσός» κανόνας του Λουτσέσκου!

Όλα αρχίζουν και τελειώνουν στην τακτική για τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Η προετοιμασία στην Ολλανδία ήταν εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στα μαθήματα τακτικής προκειμένου οι ποδοσφαιριστές του να αφομοιώσουν την αγωνιστική του φιλοσοφία αλλά και να κατανοήσουν το ποδόσφαιρο... Λουτσέσκου!

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως τα εργομετρικά και οι μετρήσεις ανήκουν στο παρελθόν για τον Λουτσέσκου καθώς με τα ειδικά γιλέκα που φορούν οι ποδοσφαιριστές και έχουν ενσωματωμένο πομπό gps, μπορεί ανά πάσα στιγμή να έχει όλα τα δεδομένα της κατάστασης των ασπρόμαυρων στη διάθεσή του.

Συνεπώς, όλο το βάρος και η έμφαση των προπονήσεων πέφτει στις λεπτομέρειες των ασκήσεων τακτικής, με τον Λουτσέσκου να ζητάει καθημερινά και με επιμονή από τους παίκτες του να μάθουν να εκμεταλλευόνται τους κενούς χώρους και να παίζουν όσο πιο απλά γίνεται όταν έχουν την μπάλα στα πόδια...

«Όταν έχουμε την μπάλα στα πλάγια και πλησιάζουμε στην περιοχή, οι αντίπαλοι αμυντικοί θα κλείσουν προς την εστία, έτσι δημιουργείται χώρος στα όρια της περιοχής για τους παίκτες που έρχονται από τις πίσω ζώνες. Εκεί θέλω να βγαίνει η μπάλα, όταν κάνουμε επίθεση από τα πλάγια», είπε μεταξύ άλλων ο Ρουμάνος προπονητής στους παίκτες του κατά την διάρκεια της χθεσινής προπόνησης.

«Όταν χάνουμε την μπάλα πρέπει να είμαστε aggressive και συμπαγείς, για να την κερδίζουμε γρήγορα. Όταν την έχουμε στα πόδια μας, πρέπει να έχουμε υπομονή μέχρι να βρούμε την κατάλληλη επιλογή», εξηγούσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, δίνοντας έμφαση στο πρέσινγκ!

Από το ρεπερτόριο του Λουτσέσκου δεν λείπει και ο «χρυσός» κανόνας των δέκα δευτερολέπτων. Σε κάθε άσκηση τακτικής που δουλεύεται το επιθετικό transition και θέλει άμεση επίθεση, μετράει δέκα δευτερόλεπτα μέχρι να τελειώσει η φάση με σουτ προς την αντίπαλη εστία. Πρόκειται για μια συνηθισμένη τακτική από τον Λουτσέσκου που είχε εφαρμόσει και στο πρώτο του πέρασμα από τον Δικέφαλο...

Διαβάστε ακόμη...