H ευρωπαϊκή λίστα και οι πρώτες επιλογές

Από paok24.com: Ο Ιούλιος και η προετοιμασία του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία οδεύει προς το τέλος της και όλοι ετοιμάζονται στην ομάδα για τους πρώτους επίσημους αγώνες που θα είναι είτε με την ιρλανδική Μποέμιανς είτε με την Ντουντελάνζ από το Λουξεμούργο.
Πηγή: paok24.com
H ευρωπαϊκή λίστα και οι πρώτες επιλογές

Σε αυτά τα παιχνίδια ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να διαλέξει τους παίκτες που θα δηλώσει σε πρώτη φάση, μιας και για τα play-off θα υπάρξει νέα λίστα, όπως και για τη φάση των ομίλων εάν τελικά ο ΠΑΟΚ περάσει σε αυτή.

Η λίστα θα πρέπει να έχει μάξιμουμ 25 ποδοσφαιριστές και σίγουρα 4 γηγενείς από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, 8 γηγενείς στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται και οι γηγενείς του ΠΑΟΚ) και μέχρι 17 παίκτες που δεν ανήκουν σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες. Μάλιστα οι νεαροί Έλληνες παίκτες κάτω των 21 μπορούν να μπουν στη δεύτερη λίστα της ομάδας, χωρίς να παίρνουν τη θέση κάποιου από τους παραπάνω παίκτες.

Η λίστα με τους γηγενείς από την Ελλάδα θα έχει σίγουρα τους Πασχαλάκη και Μιχάι, ενώ μπορεί να διεκδικήσει τη θέση και ο Λάζαρος Λάμπρου, κάτι που δεν είναι 100% σίγουρο. Στην έτερη λίστα με τους γηγενείς από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου στην καλοκαιρινή προετοιμασία έχει πάρει τους Μιχαηλίδη, Λύρατζη, Μπαλωμένο, Τσιγγάρα, Βρακά, Κωνσταντέλια, Τζόλη και Κούτσια. Οι εν λόγω 8 παίκτες, μαζί με τους 3 της προηγούμενης λίστας θα καλύψουν τις πρώτες 8 θέσεις των 25 παικτών. Μάλιστα μπορούν και πολλοί από αυτούς να μπουν στη δεύτερη λίστα με τους παίκτες κάτω των 21 ετών, καθώς τα 21 χρόνια έχουν κλείσει μόνο οι Μιχαηλίδης και Λύρατζης.

Το μεγάλο θέμα όμως είναι οι παίκτες που δεν είναι γηγενείς. Εκεί η UEFA έχει ελεύθερες 17 θέσεις και οι παίκτες του ΠΑΟΚ είναι 21. Με άλλα λόγια 4 από αυτούς θα πρέπει να κοπούν από την πρώτη ευρωπαϊκή λίστα. Ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς, ο Βαρέλα, ο Κρέσπο, ο Ίνγκασον, ο Περέιρα, ο Ροντρίγκο Σοάρες, ο Λούκας Τέιλορ, ο Βιεϊρίνια, ο Εσίτι, ο Νινούα, ο Ντόουγκλας Αούγκουστο, ο Σβάαμπ, ο Κούρτιτς, ο Ελ Καντουρί, ο Μουργκ, Καγκάβα, ο Μπίσεσβαρ, ο Ουάρντα, ο Ολιβέιρα, ο Σφιντέρσκι και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς είναι οι επιλογές από τους οποίους θα βγουν οι τελικοί 17.

Με μία πρώτη ματιά, ο καθένας θα μπορούσε να βρει τη λύση, με τους Ίνγκασον και Κρέσπο να είναι τραυματίες-ανέτοιμοι για τους δύο αγώνες, τον Μπίσεσβαρ να μην ξέρουμε εάν έχει γυρίσει στις προπονήσεις και τον Ουάρντα να έχει αποχωρήσει από την προετοιμασία για την Αίγυπτο. Παρόλα αυτά, το πρόβλημα που τώρα λύνεται πολύ εύκολα θα μεγαλώσει κι άλλο εάν έρθουν ακόμα δύο παίκτες στην ομάδα (μεσοεπιθετικός και αριστερός μπακ). Αυτό σημαίνει ότι ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα πρέπει να διαλέξει με βάση την χρησιμότητα τους, το μέλλον τους στην ομάδα και τη διάθεση του κάθε επαγγελματία να βρεθεί σε μία μέρα εκτός μία διοργάνωσης. Μάλιστα οι επιλογές του προπονητή του ΠΑΟΚ για την ευρωπαϊκή λίστα της ομάδας, θα είναι και η πρώτη ευκαιρία να δούμε τελικά ποιους υπολογίζει για τη σεζόν που έρχεται και ποιους όχι.

Διαβάστε ακόμη...