Μποέμιαν : Μια παραδοσιακή δύναμη του παλιού βρετανικού ποδοσφαίρου

Από thessports.gr: Μια ομάδα από την Ιρλανδία μετά από τουλάχιστον 10 χρόνια ίσως να βρει ο ΠΑΟΚ στο δρόμο του στην Ευρώπη και αυτή είναι η Μποέμιαν, αν οι Ιρλανδοί καταφέρουν να περάσουν το εμπόδιο της Ντουντελάνζ.
Πηγή: thessports.gr
Μποέμιαν : Μια παραδοσιακή δύναμη του παλιού βρετανικού ποδοσφαίρου

Η Μποέμιαν είναι η δεύτερη αρχαιότερη ομάδα στην Ιρλανδία και αποτελεί ένα σημαντικό μέγεθος για το ποδόσφαιρο της χώρας, με 11 κατακτήσεις πρωταθλημάτων, 7 κατακτήσεις Κυπέλλων, 6 Ιρλανδικά Σουπερ Καπ και 3 Λιγκ Καπ.

Η πιθανή αντίπαλος του ΠΑΟΚ έχει ιδρυθεί από τα μέλη της βασιλικής στρατηγικής σχολής του Χιμπέρνιαν στις 6 Σεπτεμβρίου του 1890 και είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ιρλανδικής λίγκας που συστάθηκε το 1921.

Το γήπεδο της Μποέμιαν είναι το "Ντάλιμάουντ Παρκ" στο Φιλσμπορό και έχει χωρητικότητα 3.640 θεατών. Το πολύ ενδιαφέρον για την Μποέμιαν είναι ότι ανήκει 100% στα μέλη της, χωρίς να υπάρχει κάποιος επιχειρηματίας από πίσω που βάζει χρήματα.

Δυο είναι τα παρατσούκλια που έχει η πιθανή αντίπαλος του ΠΑΟΚ, το ένα είναι οι "Μποχς" και το άλλοι οι "γύφτοι", ενώ η μεγαλύτερη αντιπαλότητα εντός Ιρλανδίας είναι αυτή με τους Σάμροκ Ρόβερς.

Στην Ευρώπη έκανε την πρώτη της εμφάνιση το 1970, παίζοντας στο πάλαι ποτέ Κύπελλο Κυπελλούχων και έκτοτε μετράει 69 αναμετρήσεις. Ο απολογισμός γράφει 14 νίκες, 17 ισοπαλίες και 38 ήττες, ενώ τα γκολ ειναι 55-120.

Φέτος άρχισε την ευρωπαϊκή της περιπέτεια από το Κόνφερενς Λιγκ, αποκλείοντας την Στιάρναν από την Νησιά Φερόε. Ισοπαλία με 1-1 εκτός έδρας και θριαμβευτική νίκη με 3-0 εντός έδρας για την ομάδα του Κιθ Λονγκ που βρίσκεται στον πάγκο από το 2014 και πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιο του μέχρι το καλοκαίρι του 2024!

Το ιρλανδικό πρωτάθλημα βρίσκεται σε εξέλιξη με την Μποέμιαν να βρίσκεται στην 4η θέση, 10 βαθμούς πίσω από τις πρωτοπόρους Σάμροκ Ρόβερς και Σεντ Πάτρικς.

Στο πιο πρόσφατο επίσημο παιχνίδι της, έμεινε στο 1-1 εντός έδρας με την Λόνγκφορντ Τάουν, επηρεασμένη ίσως και από τα δυο παιχνίδια με την Στιάρναν.

Το αστέρι και "μπόμπερ" της ομάδας είναι ο Τζόρτζι Κέλι που φέτος μετράει ήδη 12 γκολ και στα 24 του ακούγεται για αρκετές ομάδες στις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας, ενώ τον παίκτη που προσέχουν περισσότερο στην Μποέμιαν είναι ο Ρος Τίρνεϊ που στα 20 του έχει 4 γκολ και 12 ασίστ στην πρώτη του σεζόν με την μεγάλη ομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ρόστερ, υπάρχουν μόλις δυο μη Βρετανοί ποδοσφαιριστές. Ο 20χρονος Νιγηριανός φορ Πρόμις Ομοχέρε και ο 29χρονος Γάλλος χαφ Μπαστιέν Ερί.

Διαβάστε ακόμη...