Ντουντελάνζ : Μια ομάδα που ούτε… τριαντάρισε!

Από thessports.gr: Μια από τις δυο πιθανούς αντιπάλους του ΠΑΟΚ στον 3ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ είναι η Ντουντελάνζ από το Λουξεμβούργο που σίγουρα δεν έχει... ειδίκευση στο ποδόσφαιρο αλλά έχει μια άκρως ενδιαφέρουσα ιστορία ως σύλλογος.
Πηγή: thessports.gr
Ντουντελάνζ : Μια ομάδα που ούτε… τριαντάρισε!

Είναι μια ομάδα που ουσιαστικά ιδρύθηκε μόλις το 1991 από την ένωση τριών ομάδων (Αλιάνς Ντουντενάλζ, Σταντ Ντουντελάνζ και US Ντουντελάνζ) και είναι η πολυνίκης στο πρωτάθλημα του Λουξεμβούργου με 15 κατακτήσεις, ενώ μετράει και οκτώ Κύπελλα.

Αυτή η ένωση των τριών ομάδων, που και ξεχωριστά είχαν κατακτήσει πρωτάθλημα και Κύπελλο στην χώρα έγινε για να αμβληθούν οι διαφορές που υπήρχαν σε οικονομικό και αθλητικό επίπεδο. Αυτή η ένωση των τριών δυνάμεων τους έφερε στην πρώτη κατηγορία και μάλιστα να είναι σχεδόν οι μόνιμοι πρωταθλητές τα τελευταία χρόνια, αφού οι Σταντ και US ήταν στην τρίτη κατηγορία, ενώ η Αλιάνς πάλευε να μείνει με το ζόρι στην δεύτερη κατηγορία!

Η Ντουντελάνζ από το 1991 που ιδρύθηκε και ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία δεν έχει τερματίσει ποτέ κάτω από την μέση της βαθμολογίας και μάλιστα είναι η πρώτη ομάδα από την χώρα που έχει κερδίσει σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Το θύμα; Ο ΑΠΟΕΛ που γνώρισε την ήττα μέσα στην Κύπρο με 4-3 κατά την διάρκεια της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ την σεζόν 2019-20.

Συνολικά μετράει 70 παιχνίδια στην Ευρώπη, με απολογισμό 15 νίκες – 12 ισοπαλίες και 43 ήττες, ενώ τα τέρματα είναι 75-144!

Έδρα της είναι το "Σταντ Ζος Νόζμπαουμ" χωρητικότητας μόλις 2.558 θεατών στις εντός συνόρων υποχρεώσεις της, ενώ τα παιχνίδια στην Ευρώπη τα δίνει στο εθνικό στάδιο του Λουξεμβούργου που αυτή την περίοδο βρίσκεται υπό ανακατασκευή. Δημοσιεύματα στο Λουξεμβούργο αναφέρουν πως θα είναι έτοιμο σύντομα το γήπεδο αλλά το παιχνίδι με την Μποέμιαν θα γίνει στο "Ζος Νόζμπαουμ".

Την περσινή σεζόν η Ντουντελάνζ έχασε το πρωτάθλημα στο νήμα από την Φόλα Ες, τερματίζοντας δυο βαθμούς πίσω και μόλις έναν βαθμό πάνω από την τρίτη στην βαθμολογία, Εσπεράνς.

Φέτος το πρωτάθλημα στο Λουξεμβούργο αρχίζει στις 8 Αυγούστου, τρεις μέρες δηλαδή μετά το πρώτο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ (αν περάσει το εμπόδιο της Μποέμιαν), έχοντας εντός έδρας παιχνίδι με την Βιλτζ.

Στο ρόστερ δεν υπάρχει κάποιος παίκτης που να ξεχωρίζει από πλευράς ονόματος, με αρκετούς ξένους και μια μικρή πορτογαλική παροικία. Και ο προπονητής είναι Πορτογάλος, ο Κάρλος Φανγκέιρο.

Διαβάστε ακόμη...