Ο βασικός ψηλός και η αναμονή στους Έλληνες

Από paok24.com: Ποιος μπορεί να περίμενε ότι ο ΠΑΟΚ μετά από τόσα και τόσα χρόνια θα κρατήσει κορμό για την επόμενη σεζόν και το βασικότερο, θα κρατήσει τον κορμό των ξένων του παικτών στην ομάδα.
Πηγή: paok24.com
Ο βασικός ψηλός και η αναμονή στους Έλληνες

Είναι ένα φαινόμενο που είναι δύσκολο ακόμα και για ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και ο Προμηθέας. Οι Γκρίφιν, Λοβ και Κάρτερ ήταν και επιλογές του Αριστείδη Λυκογιάννη, αλλά και παίκτες που δύσκολα μπορούν να βρεθούν στην ελληνική αγορά και μάλιστα τόσο νωρίς στην μεταγραφική περίοδο. Άλλωστε οι έτεροι 3 ξένοι (Τέρνερ, Κονατέ και Μπιτς) δεν ήταν στις πρώτες επιλογές του προπονητή, εκτός από το τελευταίο διάστημα του Τέρνερ που όντως έδωσε λύσεις στην ομάδα.

Πλέον ο ΠΑΟΚ έχει 8 έμπειρους παίκτες για το ρόστερ του, 4 νεαρούς Έλληνες χωρίς μεγάλες παραστάσεις από την Basket League και τον Μήτρου-Λονγκ που το μέλλον του είναι αβέβαιο. Εξ αρχής στα γκαρντ οι λύσεις είναι οι Γκρίφιν, Λοβ, Τολιόπουλος, με τον Ρούμογλου να έρχεται από τους νεαρούς και τον Ανδρέα Χριστοδούλου να μπορεί να παίξει και στη θέση "2" με περίσσια άνεση. Στη θέση θέση "3", υπάρχει ο Κάρτερ, ο Καμπερίδης, αλλά και ο Χριστοδούλου, ενώ στη θέση "4" υπάρχει μόνο ο Ντιλέο. Από πίσω είναι οι νεαροί Καραγιαννίδης, Παπασάβογλου και Ιατρίδης, αλλά σίγουρα δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ να βασιστεί σε κάποιο νεαρό όταν θα παίζει στο πρωτάθλημα και στο BCL, επιζητώντας μία καλή πορεία.

Το επόμενο βήμα είναι ο βασικός σέντερ της ομάδας, το δεύτερο "4άρι", αλλά και να κλείσει όποια εκκρεμότητα υπάρχει στα γκαρντ. Οι λύσεις των Τζόουνς και Αγκμπελίζ είναι οι πρώτες στη λίστα και όλοι πιστεύουν ότι μία από τις δύο περιπτώσεις θα κλείσει οριστικά τις επόμενες ημέρες. Ο πρώτος, που έχει συνεργαστεί με τον Αριστείδη Λυκογιάννη και τον Γκρίφιν στο πρώτο πέρασμά του από τον Κολοσσό, είναι παίκτης με ψηλό κορμί, καλά νούμερα στα ριμπάουντ και έμφαση στην άμυνα μέσα στην ρακέτα. Από την άλλη ο Αγκμπελίζ που έχει συνεργαστεί με τον προπονητή, τον Γκρίφιν και τον Λοβ, σε Κολοσσό και Χολαργό δεν είναι τόσο ψηλός, αλλά έχει καλύτερη επαφή με το καλάθι και μπορεί να γίνει παράγοντας του αγώνα, κάτι που μας έχει δείξει τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας. Η απόκτηση του Ογκμπέιντε δείχνει ότι ο Νιγηριανός σέντερ δεν υπολογίζεται για βασικός και αυτό φαίνεται και από τους παίκτες που κοιτά ο ΠΑΟΚ στο μεταγραφικό παζάρι.

Τώρα για την υπόθεση του παίκτη στη θέση "4" οι επιλογές θα είναι από την Ελλάδα. Τα ονόματα που ακούγονται είναι αυτά των Ρογκαβόπουλου, Τσαϊρέλη, Τσαλπούρη και Καμαριανού. Σίγουρα ο ΠΑΟΚ θα κοιτούσε πρώτα τους Ρογκαβόπουλο και Τσαϊρέλη, αλλά τα δεδομένα είναι σίγουρα δυσκολότερα. Το μπάτζετ είναι συγκεκριμένο και οι δύο παίκτες έχουν σίγουρα μεγαλύτερες απαιτήσεις, ενώ ο Ρογκαβόπουλος σαν παίκτης της ΑΕΚ, φεύγοντας από εκεί, δεν ζήτησε μόνο τα χρήματά του, αλλά και περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Θα μπορεί ο ΠΑΟΚ να δώσει όλα τα ζητούμενα στο νεαρό; Θα μπορεί να μπει σε διαδικασία διαπραγματεύσεων με τον Τσαϊρέλη που μέχρι πέρσι είχε ιδιαίτερα υψηλό κασέ σε Ηρακλή και Περιστέρι; Η λύση του Τσαλμπούρη είναι διαφορετική, καθώς ο Αριστείδης Λυκογιάννης θέλει έναν παίκτη περισσότερο αθλητικό από τον Ντιλέο και ο γρίφος της συγκεκριμένης θέσης μπορεί να περιμένει έως και τις αρχές του επόμενου μήνα.

Τέλος στα γκαρντ, παρότι ακούγονται ονόματα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Με πρώτο πόιντ γκαρντ τον Γκρίφιν και δίπλα του τον Λοβ. Με τον Τολιόπουλο να είναι από πίσω και τον Χριστοδούλου να βοηθάει όπως πέρσι ο Τέρνερ, δύσκολα θα βρεθεί ρόλος για έναν παίκτη όπως ο Γκίκας που ακούστηκε πρόσφατα. Επίσης ο Γκίκας είχε ένα αρκετά ψηλό συμβόλαιο για τα δεδομένα του ΠΑΟΚ στην ΑΕΚ και έτσι είναι δύσκολο να πέσει τόσο πολύ για να έρθει για τριτοτέταρτος γκαρντ στην ομάδα. Από την μεριά του ο Μήτρου Λονγκ δείχνει να απομακρύνεται από το Παλατάκι. Η διαδικασία της έκδοσης του ελληνικού διαβατηρίου παραμένει δύσκολη. Δεν ξέρουμε εάν είναι απόφαση του παίκτη ή της γραφειοκρατίας του ελληνικού δημοσίου, αλλά εάν αυτή η υπόθεση δεν τελειώσει μέχρι τις αρχές Αυγούστου, τότε ο ΠΑΟΚ δεν θα κρατήσει τον παίκτη και θα στρέψει το βλέμμα του σε άλλες λύσεις, με παρόμοιο κασέ όμως.

Διαβάστε ακόμη...