Λουτσέσκου: Γιατί έμεινε ικανοποιημένος από ένα τέτοιο παιχνίδι…

Από paok24.com:Η εικόνα του ΠΑΟΚ απέναντι στην PSV ήταν εικόνα μία ομάδας αδύναμης μπροστά στους δυνατούς Ολλανδούς που σε μερικά διαστήματα της αναμέτρησης έκαναν ό τι ήθελαν μέσα στο γήπεδο.
Πηγή: paok24.com
Λουτσέσκου: Γιατί έμεινε ικανοποιημένος από ένα τέτοιο παιχνίδι…

Το σκορ εύκολα θα μπορούσε να ξεφύγει... Παρολ' αυτά στο τέλος της βραδιάς ο Ραζβάν Λουτσέσκου εξέφρασε την ικανοποίησή του! Γιατί άραγε;

Κατ' αρχάς του άρεσε το ότι οι παίκτες του δεν φοβήθηκαν να προσπαθήσουν και να χτίσουν τις επιθέσεις τους σωστά από πίσω. Είχαν μία σχετική υπομονή, πήραν και το απαραίτητο ρίσκο. Το πρώτο που προσπαθεί ο προπονητής είναι να τους πείσει ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος και ο μόνος δρόμος. Άρα, ο Λουτσέσκου ικανοποιήθηκε για τη θέληση, για την επιμονή και για το ότι δεν τα παράτησαν. Εφήρμοσαν το σχέδιο, πήραν εν πολλοίς τις θέσεις που έπρεπε, δημιούργησαν χώρους για τους συμπαίκτες τους, βρήκαν γωνίες υποστήριξης και τις τριγωνικές συνεργασίες, αλλά... έκαναν λάθος τις πάσες. Αργούσαν και έδιναν το δικαίωμα στους Ολλανδούς να κλέβουν μπάλες. Στη θεωρία λοιπόν ακολούθησαν το πλάνο, στην εφαρμογή έκαναν πολλά λάθη τα οποία χαρακτήρισε αναμενόμενα, ειδικά για το συγκεκριμένο διάστημα και απέναντι σε έναν τέτοιο αντίπαλο.

Από εκεί και πέρα είναι φανερό από χθες ότι φάνηκαν και οι ποιοτικές αδυναμίες. Φάνηκαν πεντακάθαρα! Για τον Λουτσέσκου (προφανώς) και αυτό...κέρδος είναι.

Διαβάστε ακόμη...