Το δόγμα Λουτσέσκου και τι ισχύει με Ουάρντα

Απο sdna.gr: Τα παραμύθια χωρίς... δράκο, οι πρώτες πινελιές Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ και όλα όσα συμβαίνουν στην Ολλανδία. 
Πηγή: sdna.gr
Το δόγμα Λουτσέσκου και τι ισχύει με Ουάρντα

Αδικαιολόγητη σκόνη «σήκωσε» το περιστατικό ανάμεσα στον Ραζβάν Λουτσέσκου και τον Αμρ Ουάρντα. Γιατί πολύ απλά ο προπονητής έκρινε ότι ήταν μια στιγμής απειθαρχίας, ότι χειρότερο μπορείς να κάνεις στον Λουτσέσκου, και θέλησε με την αντίδρασή του να στείλει ένα μήνυμα πρωτίστως στον ίδιο και κατόπιν στους υπόλοιπους.

Ούτε... προηγούμενα ούτε... επόμενα έχει ο Λουτσέσκου με τον Ουάρντα. Δεν του άρεσε η συμπεριφορά του και τον έθεσε εκτός προπόνησης. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο. Εκείνος είναι το απόλυτο «αφεντικό», πόσω μάλλον μέσα στο γήπεδο, εκείνος κρίνει και αποφασίζει.

Δεν νοείται ένας προπονητής που έχει για σημαία του την πειθαρχία, το σύνολο, την έννοια του γκρουπ, το εμείς πάνω από το εγώ, κάτι που προσπαθεί να εμφυσήσει καθημερινά στους παίκτες του, να διαφοροποιεί τις αρχές του για να λέμε ότι διαχειρίζεται καταστάσεις. Υπάρχουν δεδομένα που λαμβάνονται ως κανόνες.

Όσο πιο γρήγορα το αντιληφθεί κανείς, τόσο πιο εύκολη θα είναι η ζωή του και η συνύπαρξη με τον Λουτσέσκου. Όλα τα υπόλοιπα φαντάζουν παραμύθια. Μια φορά δράκος -πάντως- δεν υφίσταται...

Στα υπόλοιπα, δυο ημέρες - συνολικά τρεις προπονήσεις, μπόλικη τακτική, αρκετό ποδόσφαιρο! Ίσως το κομμάτι που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον δεδομένου πως άπαντες βρίσκονται στο πλάνο, δοκιμάζονται από τον Ρουμάνο και έχουν το χρόνο τους σε αυτό το αρκετά κομβικό διάστημα για όλους.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός είναι πως μόνο τρεις δεν έχουν κάνει ακόμη την εμφάνισή τους στο προπονητικό κέντρο καθώς ακολουθούν ειδικό πρόγραμμα στο ξενοδοχείο. Αν και ο Βιεϊρίνια μέτρα αντίστροφα για να βρεθεί στο γήπεδο μιας και περισσότερο κινείται συντηρητικά σε αντίθεση με τους Αουγκούστο - Ίνγκασον που έχουν ακόμη δρόμο μπροστά τους...

Γι αυτό και η φιλική αναμέτρηση με την Αϊντχόφεν είναι μια καλή πρόκληση βάσει των συνθηκών. Οι Ολλανδοί επί της ουσίας θα κάνουν πρόβα τζενεράλε με τον ΠΑΟΚ ενόψει των προκριματικών της Ευρώπης, έχοντας ακόμη και τον κόσμο στο πλευρό τους.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην αρχή της αρχής, όπως συνηθίζει να λέει διαρκώς ο Λουτσέσκου, ωστόσο, καλείται να αποτυπώσει μέσα από αυτά τα παιχνίδια στοιχεία από τη δουλειά στην επιθετική ανάπτυξη, στα στημένα, στον τρόπο που θέλει ο προπονητής τους να τους βλέπει να κινούνται μέσα στο γήπεδο, να καλύπτουν χώρους.

Θα ακολουθήσουν ακόμη τρία φιλικά παιχνίδια στο πλαίσιο της παραμονής στην Ολλανδία και το βέβαιο είναι πως θα δώσουν τα πρώτα δείγματα γραφής από τον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου.

Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί από το PAOK TV ζωντανά στις 21:00 ώρα Ελλάδος

Διαβάστε ακόμη...