Η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Α Εθνικής γυναικών

Από acpaok.gr: Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία οι προκηρύξεις των πρωταθλημάτων γυναικών.
Πηγή: acpaok.gr
Η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Α Εθνικής γυναικών

Το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής, στο οποίο θα συμμετέχει και ο ΠΑΟΚ με μοναδικό στόχο την κατάκτηση του τροπαίου θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους.

Ο διαχωρισμός των ομάδων σε ομίλους θα γίνει μετά την κατάθεση των δηλώσεων συμμετοχής, με γεωγραφικά κριτήρια, με απόφαση της Επιτροπής Ποδοσφαίρου Γυναικών.

Επιπλέον, το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις.

Α΄ Φάση: Στην Α΄ Φάση οι ομάδες κάθε ομίλου θα αγωνιστούν, σε δύο γύρους.

Β΄ Φάση: Στη Β΄ Φάση θα διεξαχθούν οι αγώνες κατάταξης για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας ομάδας. Οι δύο πρώτες βαθμολογικά ομάδες κάθε ομίλου θα συγκροτήσουν έναν όμιλο των τεσσάρων ομάδων και θα αγωνισθούν στη Β΄ Φάση. Η σειρά των αγώνων θα καθορισθεί μετά από κλήρωση.

Δε θα διεξαχθούν αγώνες μεταξύ των ομάδων που στην Α΄ Φάση αγωνίσθηκαν στον ίδιο όμιλο.

Οι αγώνες της Β΄ Φάσης θα είναι διπλοί και θα διεξαχθούν συνολικά οκτώ αγώνες σε τέσσερις αγωνιστικές. Από την τελική βαθμολογία θα προκύψει η πρωταθλήτρια ομάδα. Στην περίπτωση ισοβαθμίας, η σειρά κατάταξης των ομάδων που ισοβάθμησαν καθορίζεται βάσει των Άρθρων του ΚΑΠ.

Μετά την βαθμολογική κατάταξη των ομάδων της Α΄ Φάσης, για την ποδοσφαιρική περίοδο 2022-2023, στη Β΄ Κατηγορία, θα υποβιβασθούν οι ομάδες οι οποίες θα καταλάβουν τις τρεις τελευταίες θέσεις, σε καθέναν από τους δύο ομίλους του πρωταθλήματος, σύνολο έξι ομάδες.

Διαβάστε ακόμη...