Βιεϊρίνια, ο “μετρ” της ασπρόμαυρης προετοιμασίας

Από paok24.com:Είναι ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, είναι αυτός με τις πιο πολλές συμμετοχές στο υπάρχον ρόστερ και γενικότερα αποτελεί έναν από τους εμβληματικότερους παίκτες που έχουν φορέσει την ασπρόμαυρη φανέλα.
Πηγή: paok24.com
Βιεϊρίνια, ο “μετρ” της ασπρόμαυρης προετοιμασίας

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια ετοιμάζεται για την 9η του σεζόν στο γήπεδο της Τούμπας. Ο Πορτογάλος πέρασε για πρώτη φορά το κατώφλι του γηπέδου το 2008 κι έκτοτε συνδέθηκε άρρηκτα με τον ΠΑΟΚ.

Η ομάδα αναχώρησε για την Ολλανδία με τον αρχηγό του Δικεφάλου να βαδίζει ολοταχώς για την έβδομη προετοιμασία του. Οι φορές που έχει ετοιμαστεί με τον Δικέφαλο είναι λιγότερες από αυτές που έχει αγωνιστεί. Αρχικά το καλοκαίρι του 17 ήρθε την τελευταία ημέρα των μεταγραφών με αποτέλεσμα να μην προλάβει ενώ πέρυσι ανανέωσε αργά με την ομάδα, χάνοντας έτσι το ήδη "κουτσουρεμένο" βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Ακόμη κι έτσι αποτελεί αναμφίβολα τον "μετρ" των ασπρόμαυρων προετοιμασιών. Ξεχωριστή θέση στη λίστα κατέχει αυτή του 2009. Ο Βιεϊρινια τότε είχε πάρει με κάποια καθυστέρηση τη μεταγραφή του στη Θεσσαλονίκη, μετά τον αρχικό δανεισμό κι έτσι έφτασε τελευταίος στην Ολλανδία. Το περίεργο ωστόσο δεν ήταν αυτό. Ο Πορτογάλος έχοντας χάσει ένα μέρος της προετοιμασίας έκανε διπλές προπονήσεις, τόσο με την ομάδα όσο και μόνος για να έρθει στην επιθυμητή για τον Σάντος, φυσική κατάσταση.

Στις ατομικές λοιπόν προπονήσεις είχε για παρέα του τον Βιτόλο. Ο Ισπανός, που μόλις είχε έρθει από τον Άρη, ήταν ο λόγος που ο Βιεϊρίνια, έμεινε εκτός γηπέδων για περίπου 5 μήνες την προηγουμένη μετά από ένα πολύ σκληρό μαρκάρισμα στο πρώτο ΠΑΟΚ – Άρης της σεζόν. Όπως έχει παραδεχθεί ο ίδιος αυτό ήταν κάτι ιδιαίτερο καθώς ειδικά στις αρχές οι δύο παίκτες δεν είχαν ανταλλάξει ούτε κουβέντα με την "παρεξήγηση", ωστόσο να λύνεται άμεσα.

 

Διαβάστε ακόμη...