Πειθαρχικός Κώδικας: Οι νέες διατάξεις για τα επεισόδια οπαδών και τις απειλές κατά αξιωματούχων

Από sdna.gr;Στο άρθρο 15 που αφορά τις ποινές για επεισόδια φιλάθλων προστίθεται ότι σε περίπτωση
Πηγή: sdna.gr
Πειθαρχικός Κώδικας: Οι νέες διατάξεις για τα επεισόδια οπαδών και τις απειλές κατά αξιωματούχων

τιμωρίας ομάδας για τουλάχιστον τέσσερεις (4) φορές εντός της ίδιας αγωνιστικής περιόδους για αδικήματα του άρθρου 15 παρ. 4 που σχετίζονται με βιαιοπραγίες των φιλάθλων της (είσοδος στον αγωνιστικό χώρο, επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου) τότε στην εν λόγω ομάδα θα επιβάλλεται επιπροσθέτως ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές για οκτώ (8) αγωνιστικές ημέρες.

Στο άρθρο 19 που αφορά απειλές / εκφοβισμό αξιωματούχων η ποινή για τα φυσικά πρόσωπα μειώνεται αφού απαλήφθηκε το μίνιμουμ της ποινής των τριών ετών, ενώ παρέμεινε το πλαφόν των πέντε ετών. Ωστόσο διευρύνεται και εκτός αγώνων η έκταση των προσώπων και των δραστηριοτήτων, όπου το εν λόγω άρθρο έχει εφαρμογή.

Το νέο άρθρο διατυπώνεται ως εξής:
"Οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα κώδικα ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές ή με άλλο άμεσο ή έμμεσο τρόπο, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων (50.000) Ευρώ τουλάχιστον και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο έως πέντε (5) έτη. Ως εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο θεωρείται κάθε πρόσωπο που έχει οποιαδήποτε ιδιότητα εξ αυτών που προβλέπονται στο καταστατικό, στους κανονισμούς και στις προκηρύξεις της ΕΠΟ, των διοργανωτριών αρχών και των Ε.Π.Σ. καθώς και κάθε πρόσωπο που ανήκει στα όργανα ή σε υπηρεσίες αυτών με οποιαδήποτε σχέση. Το αδίκημα του παρόντος άρθρου τιμωρούνται ακόμα κι αν δεν έχουν τελεστεί στο πλαίσιο ενός αγώνα.

Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος:
α. διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές,
β. αφαίρεσης βαθμών, και
γ. υποβιβασμού ομάδας."

Διαβάστε ακόμη...