Ο «Λύκος», ο Γκρίφιν, ο «Ρόγκα» και οι άλλοι

Απο basketplus.gr: Η διαφορά στο οικονομικό με τον Γκρίφιν δεν είναι μεγάλη, αλλά δείχνει ικανή για να καθυστερήσει αρκετά την εξέλιξη.
Πηγή: basketplus.gr
Ο «Λύκος», ο Γκρίφιν, ο «Ρόγκα» και οι άλλοι

Ο ΠΑΟΚ μένοντας πιστός στο αρχικό του πλάνο θεωρεί ότι αυτό είναι το ταβάνι στο μπάτζετ για τον Αμερικανό γκαρντ, αυτός περιμένει κάτι καλύτερο και έτσι όλα δείχνουν ότι αυτή η εβδομάδα θα φύγει χωρίς κάτι οριστικό.

Ωστόσο ο Λυκογιάννης σε μια τελευταία χθεσινή επικοινωνία ζήτησε από τον Γκρίφιν να θέσει ένα χρονοδιάγραμμα ώστε και να προετοιμάσει, αν χρειαστεί, άμεσα την έξοδο στην αγορά για νέο πόιντ γκαρντ. Και από την στιγμή που το μέγεθος των άλλων τριών γκαρντ του ΠΑΟΚ είναι σχετικό μικρό, ο κόουτς του Δικεφάλου δεν μπορεί να επιλέξει... κοντορεβυθούλη εξ ΗΠΑ. Σε κάθε περίπτωση όμως ήδη έχει σημειώσει έναν πόιντ γκαρντ, του έχει κάνει πρόταση και περιμένει.

Στο μεταξύ ευχάριστο νέο για τον ΠΑΟΚ ήταν η άποψη του περιβάλλοντος του Ρογκαβόπουλου περί πιθανής έλευσης του νεαρού στο "Παλατάκι". Οι άνθρωποι που βρίσκονται πολύ κοντά στον νεαρό (και φυσικά ο εκπρόσωπος του) θεωρούν ότι το περιβάλλον που προσφέρει η ομάδα στον παίκτη, ο χώρος και ο χρόνος που μπορεί να του δώσει και μάλιστα σε Ελλάδα και Ευρώπη μπορεί να οδηγήσει τον Ρογκαβόπουλο σε μια σούπερ χρονιά. Ειδικά όταν θα έχει δίπλα του μοναδικό διεκδικητή της θέσης 3 τον 35χρονο Κάρτερ.

Μάλιστα ο νεαρός διεθνής μπορεί να κερδίσει λεπτά και στο 2 αλλά υπό προϋποθέσεις και στο 4. Για την ώρα βρίσκεται για προπονήσεις και έξτρα δουλειά στις ΗΠΑ, ενώ η συνάντηση του με τον Λυκογιάννη πριν την αναχώρηση της Εθνικής για τον Καναδά έπαιξε ρόλο στο να αποκρυσταλλώσει άποψη ο νεαρός αναφορικά με τις διαθέσεις της ομάδας. Υπάρχει πάντως και ενδιαφέρον από Ολυμπιακό, αλλά με βάση το ντραφτ του 2022, ο χρόνος και τα νούμερα του παίκτη είναι σημαντικά...

Πάντως ακόμα πρόταση οικονομική δεν έχει γίνει και υπάρχει λόγος που αφορά τις οικονομικές προτεραιότητες. Όπως αυτή για το βασικό 4άρι... Με το μπάτζετ που διαθέτει ο Λυκογιάννης δεν έχει βρει αυτό που θέλει (στυλ Μπιτς) και έτσι αναγκάζεται να παίξει με το χρόνο για να ρίξει κασέ. Ανάλογα δεν μπορεί να κινηθεί και σε μπακ απ θέσεις. Ο Μαργαρίτης είναι παρελθόν, ο Τσαλμπούρης έχει ενδιαφέρον από άλλες ομάδες σε πιο βασικό ρόλο και έτσι οι επιλογές (σε χαμηλά ποσά) δεν είναι πολλές. Καμαριανός μια από αυτές...

Εννοείται ότι και στο βασικό σέντερ ο ΠΑΟΚ θα ακολουθήσει τακτική... πάουερ φόργουορντ. Θα παίξει με το χρόνο προκειμένου παίκτες που ταιριάζουν και είναι στα 100, να πέσουν στα 70. Ο Σον Έβανς είναι μια τέτοια περίπτωση (ο Αγκμπελίζ έχει μιλήσει με τον κόουτς του ΠΑΟΚ, αλλά δεν φαίνεται οτι μπορεί να προχωρήσει), ενώ έχει προταθεί και ο εκ Δομ. Δημοκρατίας Λουίς Σάντος (26, 203) που έπαιξε στο προολυμπιακό του Βελιγραδίου (4.3π, 4.7ρ, 19΄).

Διαβάστε ακόμη...