ΠΑΟΚ - Νέλσον Ολιβέιρα: Το κομμάτι από το παζλ που του έλειπε!

Από sdna.gr: Με τον Νέλσον Ολιβέιρα, ο ΠΑΟΚ «κουμπώνει» ένα άκρως απαραίτητο κομμάτι στο παζλ της φετινής σεζόν, ικανοποιώντας απόλυτα τον Ραζβάν Λουτσέσκου που υπέδειξε ως «εκλεκτό» τον Πορτογάλο φορ.
Πηγή: sdna.gr
ΠΑΟΚ - Νέλσον Ολιβέιρα: Το κομμάτι από το παζλ που του έλειπε!

«Δεν μου αρέσει να κάνω υποδείξεις σε ονόματα, επιλέγω χαρακτηριστικά...», με αυτήν την ατάκα ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδωσε προ ημερών το στίγμα των σκέψεων του για τον τρόπο με τον οποίο κινείται μεταγραφικά. Ο ΠΑΟΚ όρισε τον Ρουμάνο ως το απόλυτο boss επί των επερχόμενων κινήσεων και τα όσα υπέδειξε ο 52χρονος τεχνικός οδήγησαν στον... Νέλσον Ολιβέιρα.

Ο Πορτογάλος, γνώριμος από την θητεία του στη ΑΕΚ, μπορεί να έδειξε πως κλείνει την πόρτα της χώρας μας για ένα πιο εξελιγμένο πρωτάθλημα, ωστόσο, ο ΠΑΟΚ έμελλε να του αλλάξει τα σχέδια. Φυσικά, όχι με το αζημίωτο. Ο Ολιβέιρα αποδείχθηκε σκληρός διαπραγματευτής καθώς πόνταρε στην «πολυτέλεια» που του έδινε -και δίνει- η βιτρίνα σε έναν «ελεύθερο» ποδοσφαιριστή μέσα Ιουνίου - αρχές Ιουλίου.

Οι Θεσσαλονικείς, ωστόσο, είχαν στοχεύσει την περίπτωσή του και παρά το γεγονός πως οι ημέρες περνούσαν, προκαλώντας δικαιολογημένη ανησυχία, η επικαιρότητα πρόσταζε μόνο... Νέλσον Ολιβέιρα.Και όπως διαβάσατε μέσα από το SDNA, ο Πορτογάλος αποδέχθηκε την τελική πρόταση, εξάλλου ήταν θέμα λεπτομερειών, και απομένουν μόνο οι υπογραφές για να «κλειδώσει» η συμφωνία και ο ΠΑΟΚ να «κουμπώσει» ένα άκρως απαραίτητο κομμάτι στο παζλ της φετινής χρονιάς.

Νέλσον ήθελε, Νέλσον «χτύπησε»

Γιατί -λοιπόν- Ολιβέιρα; Γιατί για τον Λουτσέσκου είναι σαφές πως μια καλή ομάδα, ένα δυνατό γκρουπ δημιουργείται από ποδοσφαιριστές που ως σύνολο κάνουν μαζί το καλύτερο παιχνίδι. Και στη βιτρίνα ενός επιθετικού μπορεί αυτό να μπαίνει σε δεύτερο πλάνο, ωστόσο, είναι ένα σημαντικό στοιχείο που συνοδεύει τον Πορτογάλο και ταιριάζει γάντι στο ποδόσφαιρο Λουτσέσκου! Αρέσκεται να παίζει με πλάτη στο τέρμα ενώ συχνά κινείται εκτός περιοχής σαν ψεύτικο 9άρι καθώς μπορεί και συνεργάζεται καλά με τους εξτρέμ, απελευθερώνοντας το παιχνίδι της ομάδας του. Αυτό βέβαια προϋποθέτει την εκμετάλλευση του κενού χώρου από τους υπόλοιπους παίκτες και ως εκ τούτου ο Ολιβέιρα να «κρίνεται» βάσει των παραστάσεων που έδωσε με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Απέχει από το «μοντέλο» Πρίγιοβιτς που μπορεί να έχει ο κόσμος στο μυαλό του καθώς ο Ρουμάνος ήθελε έναν φορ που μπορεί να κερδίζει χώρο για τους συμπαίκτες του, να βοηθάει στη δημιουργία και φυσικά να έχει καλή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα. Είναι ένας επιθετικός που δεν διστάζει να δοκιμάζει τα πόδια του, συνδυάζοντας δύναμη και τακτική ενώ θα κινηθεί και στα πλάγια.

Παρά το ύψος του είναι τεχνίτης, έχει καλά τελειώματα και συγκαταλέγεται σε εκείνους που αρέσκονται σε νούμερα, αν αντιληφθεί ότι μπορεί να «ταϊστεί» καλά σε μια ομάδα. Είναι αρκετά δυνατός στις προσωπικές μονομαχίες λόγω σωματοδομής αν και οι κεφαλιές του δεν είναι το δυνατότερό του σημείο...

Συμφωνία για δύο χρόνια!
Ο Ολιβέιρα αναμένεται στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να περάσει από τα απαραίτητα ιατρικά και κατόπιν να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας για τα επόμενα δύο χρόνια. Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν οι πρώτες λεπτομέρειες της συμφωνίας που επετεύχθη ανάμεσα στις δύο πλευρές. Το σημαντικότερο, ωστόσο, έγκειται στο γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ κλείνει μια σπουδαία υπόθεση πριν την αναχώρηση για την Ολλανδία, εκεί που στην ουσία θα «μονταριστεί» η ομάδα και η παρουσία φορ, στην προκειμένη του Ολιβέιρα, κρίνεται άκρως απαραίτητη!

Διαβάστε ακόμη...