ΠΑΟΚ: Το προφίλ των αντιπάλων του στο Basketball Champions League

Από sdna.gr:Τσεχία, Βοσνία και Τουρκία, αυτοί θα είναι οι φετινοί σταθμοί του ΠΑΟΚ στους ομίλους για το Basketball Champions League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.
Πηγή: sdna.gr
ΠΑΟΚ: Το προφίλ των αντιπάλων του στο Basketball Champions League

Οι «ασπρόμαυροι» φαίνεται ότι έχουν μια βατή κλήρωση καθώς βρέθηκαν στο Ε' όμιλο και κόντρα στις Νίμπουργκ, Ιγκοκέα και Γαλατασαράι θα διεκδικήσεις την πρόκριση για την επόμενη φάση του θεσμού. Λίγα λόγια για τις αντιπάλους του Δικεφάλου:

Νίμπουργκ :

Η αιώνια πρωταθλήτρια Τσεχίας, από το 1ο γκρουπ δυναμικότητας, θα βρεθεί στο ΠΑΟΚ. Η Νίμπουργκ πήρε ακόμη ένα πρωτάθλημα φέτος στη χώρα της, προσθέτοντας το 10ο στη συλλογή της. Με σταθερή παρουσία στο Basketball Champions League, είναι από τους σκληρούς αντιπάλους. Πέρσι έφτασε μέχρι τα πλέι οφ της διοργάνωσης, αλλά στο final 8, γνώρισε την ήττα από την Καρσίγιακα. Η Νίμπουργκ έχει πολύ δυνατή έδρα στην «Tipsport Arena», με τους φίλους της να δημιουργούν ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

Γαλατασαράι:

Η περσινή χρονιά δεν ήταν και η καλύτερη για την τουρκική ομάδα, καθώς έκανε χαμηλές πτήσεις στο πρωτάθλημα της γειτονικής χώρας, αλλά και στη Ευρώπη. Παρόλα αυτά φέτος οι Τούρκοι θέλουν να φτιάξουν ένα δυνατό σύνολο. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι μια ομάδα που έχει γράψει τη δική της ιστορία και στη χώρα τους έχουν κερδίσει 16 πρωταθλήματα.

Ιγκοκέα:

Για την ομάδα από τη Βοσνία θα είναι η τρίτη της συμμετοχή στη διοργάνωση, ενώ έχει αναδειχθεί 7 φορές πρωταθλήτρια στη χώρα της. Την χρονιά που ολοκληρώθηκε, κατέκτησε το 8ο Κύπελλο της. Πέρσι έφτασε μέχρι τους «16» του Basketball Champions League, έχοντας μια εν γένει καλή παρουσία. Είναι μια ομάδα που κρατάει από το 1973, έχει έδρα στην πόλη Λακτάσι και το πρώτο της τρόπαιο το πανηγύρισε το 2001 όταν πήρε το πρώτο πρωτάθλημα.

Ο πρώτος από κάθε έναν από τους 8 ομίλους προκρίνεται απευθείας στο Top 16, ενώ οι 2οι και οι 3οι των ομίλων, θα παίξουν για πρώτη φορά μεταξύ τους, σε διαδικασία play-in στις δύο νίκες.

Διαβάστε ακόμη...