Οι στημένες φάσεις και η δύναμη του ρόστερ

Από paok24.com:Καλοκαίρι και όλη η κουβέντα γίνεται για τις μεταγραφές, τους παίκτες που θα έρθουν, τους παίκτες που θα φύγουν και πότε θα πάμε στο αεροδρόμιο.
Πηγή: paok24.com
Οι στημένες φάσεις και η δύναμη του ρόστερ

Παρόλα αυτά, ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ, ουδέποτε ήταν των πολλών αλλαγών. Μάλιστα κάθε ομάδα που έχει στόχο τα άμεσα αποτελέσματα και την πρόκριση σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι, πρέπει να μάθε να δουλεύει το υπάρχον ρόστερ και μετά να κοιτά τις όποιες προσθήκες.

Ένα από τα βασικά στοιχεία που είχε στην προπόνησή του και στην τακτική μέσα στην προετοιμασία ο ΠΑΟΚ τις ημέρες του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν οι στατικές φάσεις. Από τα κόρνερ, τα φάουλ εκτός περιοχής, τα μακρινά φάουλ, ακόμα και τα πλάγια άουτ. Με αυτά πορεύτηκε στις πρώτες αγωνιστικές το καλοκαίρι του 2017, με αυτά και το καλοκαίρι του 2018, ενώ σε αυτά δούλεψαν τις πρώτες τους μέρες και ο Αμπέλ Φερέιρα, αλλά και ο Πάμπλο Γκαρσία.

Στα δύο χρόνια παρουσίας του Ραζβάν Λουτσέσκου, ο ΠΑΟΚ σκόραρε πολλάκις από στατικές φάσεις. Σημαντικά γκολ που είτε θα έδιναν πρωτάθλημα εάν μετρούσαν όπως έπρεπε (Βαρέλα με την ΑΕΚ), αλλά και γκολ που έδωσαν σημαντικές νίκες και σε δύσκολες έδρες που έφεραν τον ΠΑΟΚ πρωταθλητή και αήττητο το 2019. Είτε οι κεφαλιές του Μάτος, είτε του Πρίγιοβιτς, είτε του Βαρέλα, είτε του Κρέσπο, είτε ακόμα και το γκολ του Βέρνμπλουμ στον Εργοτέλη, προήλθαν από στατικές φάσεις και από δεύτερες μπάλες μετά από στατικές φάσεις.

Για να μιλήσουμε και λίγο τακτικά, ο ΠΑΟΚ πέραν από ψηλά κορμιά που έχουν έφεση στο γκολ (Βαρέλα, Κρέσπο, Ίνγκασον, Ουάρντα, Σβαμπ), έχει και πολύ καλούς εκτελεστές, είτε για απευθείας εκτέλεση, είτε για σέντρα. Από τον Βιεϊρίνια που μπορεί να απειλεί με κάθε τρόπο, από τον Σβαμπ που μετρά ήδη αρκετές ασίστ από στατικές φάσεις, αλλά και από τον Αντρίγια Ζίφκοβιτς που και αυτός έχει πάρει πάνω του αρκετές εκτελέσεις κόρνερ και φάουλ με στόχο μέσα στην περιοχή. Τέλος δεν μπορεί κανείς να ξεγράψει και τον Τόμας Μουργκ, αλλά και τους Σίνζι Καγκάβα, Νίκα Νινούα και Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Μπορεί ο Αυστριακός να μην είχε την μεγάλη συμμετοχή στο ροτέισον του ΠΑΟΚ την περσινή σεζόν, αλλά είτε το φάουλ του στο ΟΑΚΑ, είτε οι εκτελέσεις του σε κόρνερ ήταν πάντα επικίνδυνες για τις αντίπαλες άμυνες. Στο ίδιο παρονομαστή είναι και ο Νινούα. Είτε στην καριέρα του στην Γεωργία, είτε στα λίγα παιχνίδια που αγωνίστηκε, κάθε του εκτέλεση ήταν επικίνδυνη, ενώ η ποιότητα των Μπίσεβαρ και Καγκάβα δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Απλά μένει να δούμε εάν μπορέσει ο προπονητής του ΠΑΟΚ να τους βάλει και πάλι στην ομάδα και να πάρει από τους ίδιους το καλύτερο δυνατό.

Διαβάστε ακόμη...