Καταργήθηκε ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ!

Από paok24.com: Απόφαση που αλλάζει πολλά σε όλες τις διοργανώσεις, με εφαρμογή από τη φετινή περίοδο!
Πηγή: paok24.com
Καταργήθηκε ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ!

Ο κύβος ερρίφθη! Η εκτελεστική επιτροπή της UEFA έκανε αποδεκτή την εισήγηση της επιτροπής διοργανώσεων για κατάργηση του κανονισμού του εκτός έδρας γκολ στις "διπλές" αναμετρήσεις, αρχής γενομένης από τις προκριματικές φάσεις όλων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων της φετινής σεζόν! Έτσι, μετά από 56 ολόκληρα χρόνια, το εντός έδρας γκολ θα έχει την ίδια ακριβώς αξία με το εκτός έδρας γκολ, εξέλιξη που διαφοροποιεί σε πολύ μεγάλο βαθμό όλες τις διοργανώσεις που περιλαμβάνουν "διπλά" παιχνίδια!

«Ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των διοργανώσεων της UEFA από τότε που τέθηκε σε εφαρμογή, το 1965. Ωστόσο, το ζήτημα της κατάργησής του έχει συζητηθεί σε διάφορες συναντήσεις της UEFA τα τελευταία χρόνια. Αν και δεν υπήρχε ομοφωνία απόψεων, πολλοί προπονητές, οπαδοί και άλλοι ποδοσφαιρικοί φορείς, αμφισβήτησαν την ορθότητα του και εξέφρασαν την προτίμησή τους να καταργηθεί.

Ο αντίκτυπος του συγκεκριμένου κανονισμού, τώρα έρχεται σε αντίθεση με τον αρχικό του σκοπό, καθώς στην πραγματικότητα αποτρέπει τους γηπεδούχους να επιτεθούν, επειδή φοβούνται να δεχθούν γκολ από τους αντιπάλους τους. . Υπάρχει επίσης κριτική για την αδικία, ειδικά κατά την διάρκεια της παράτασης, της υποχρέωσης της γηπεδούχου ομάδας να σκοράρει δύο φορές όταν η φιλοξενούμενη ομάδα έχει ήδη σκοράρει.

Είναι δίκαιο να πούμε ότι το πλεονέκτημα της έδρας δεν είναι πλέον τόσο σημαντικό όσο ήταν κάποτε. Λαμβάνοντας υπόψη τις ομοιότητες σε ολόκληρη την Ευρώπη σε ότι αφορά τα στιλ παιχνιδιού και πολλούς διαφορετικούς παράγοντες που οδήγησαν σε μείωση του πλεονεκτήματος εντός έδρας, η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA έλαβε τη σωστή απόφαση, υιοθετώντας την άποψη ότι δεν είναι πλέον πιο σημαντικό ένα εκτός έδρας γκολ, από ένα εντός έδρας γκολ" δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Διαβάστε ακόμη...