Κουλούρης: Επιστροφή στο σημείο… εκτόξευσης

Από inpaok.com: Μετά από δύο χρόνια στην Τουλούζη της Γαλλίας, όπου και αγωνίστηκε με τα χρώματα της τοπικής ομάδας, ο άλλοτε επιθετικός του ΠΑΟΚ, Ευθύμης Κουλούρης, γυρίζει σε γνώριμα λημέρια, καθώς συμφώνησε με τον Ατρόμητο ως ελεύθερος. Εκεί δηλαδή όπου είχε εκτοξεύσει απότομα την καριέρα του, πριν έρθει η σταδιακή προσγείωση στο Championnat.
Πηγή: inpaok.com
Κουλούρης: Επιστροφή στο σημείο… εκτόξευσης

Το INPAOK επιχειρεί να κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν, στην ιστορία του Έλληνα επιθετικού που πριν κάποια χρόνια θεωρούνταν ένα μεγάλο «project» για τους ασπρόμαυρους και τώρα ψάχνει ένα restart στην καριέρα του.

Τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα
Ο Ευθύμης Κουλούρης ξεκίνησε να μαθαίνει τα μυστικά του ποδοσφαίρου από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, στις οποίες εντάχθηκε το 2005 σε ηλικία εννέα ετών. Εκεί, ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή αποτελώντας ένα αρκετά μεγάλο ταλέντο, με τους ειδικούς του χώρου να τον βάζουν στα... μπλοκάκια τους.

Ο επιθετικός από την Σκύδρα εξελίχθηκε σε έναν παίκτη που είχε αρκετά στενή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα, φορτώνοντας με γκολ τις αντίπαλες εστίες όταν ακόμη βρίσκονταν στις ακαδημίες. Έτσι, το 2014 «ανάγκασε» τον Δικέφαλο να του προσφέρει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, προβιβάζοντάς τον στην πρώτη ομάδα.

Η εκρηκτική αρχή
Ο 18χρονος τότε φοτ έκανε το επαγγελματικό ντεμπούτο του με την ασπρόμαυρη φανέλα στις 13 Φλεβάρη του 2014, σε ένα παιχνίδι κυπέλλου στην Αθήνα κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, σκοράροντας δύο γκολ και τράβηξε απευθείας όλα τα βλέμματα πάνω του. Τρεις μέρες αργότερα χρησιμοποιείται ξανά από τον τότε προπονητή της ομάδας, Χουμπ Στέφενς, στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, ωστόσο στα εννέα λεπτά συμμετοχής του δεν καταφέρνει να σκοράρει.

Περίπου έναν μήνα αργότερα, με τον ΠΑΟΚ να έχει αλλάξει προπονητή πλέον και τον Γιώργο Γεωργιάδη να αντικαθιστά τον Ολλανδό, ο Κουλούρης καταγράφει τη δεύτερη συμμετοχή του στην Super League, περνώντας ως αλλαγή στο εντός έδρας ματς με την Καλλονή. Μέσα σε 21 περίπου λεπτά συμμετοχής, ο Κουλούρης σκοράρει το νικητήριο γκολ της ομάδας του και πανηγυρίζει έξαλλα, μπροστά από τις κερκίδες της Τούμπας.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιήθηκε στα πέντε από τα έξι παιχνίδια των Play Off μη καταφέρνοντας να σκοράρει, ενώ αγωνίστηκε και στον τελικό του κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό για περίπου 13 λεπτά, χωρίς να καταφέρει να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ, ο οποίος γνώρισε μια οδυνηρή ήττα με 1-4.

Η νωθρή σεζόν και ο πρώτος δανεισμός
Την επόμενη σεζόν (2014/15), ο Άγγελος Αναστασιάδης αναλαμβάνει τα ηνία του πάγκου και χρησιμοποιεί τον νεαρό επιθετικό σε 14 παιχνίδια πρωταθλήματος και σε ένα στο κύπελλο, ωστόσο ο Κουλούρης απογοητεύει, καθώς είχε δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες στους ανθρώπους της ομάδας, με τα όσα είχε κάνει στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν.

Έτσι, ο απολογισμός του στο τέλος είναι... μηδέν γκολ και ασίστ, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι του 2015, να παρθεί η απόφαση του να φύγει δανεικός, ούτως ώστε να επιστρέψει στην Τούμπα πιο... έτοιμος και ώριμος. Προορισμός του ήταν η Κύπρος και πιο συγκεκριμένα η Ανόρθωση, από την οποία ανακοινώνεται τη τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου.

Εκεί, χρησιμοποιήθηκε 21 φορές από τον τότε προπονητή της Ανόρθωσης, Αντρέ Πάους, βρίσκοντας έξι φορές το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα και αφήνοντας σε γενική εικόνα θετικές εντυπώσεις, στους ανθρώπους του συλλόγου από την Αμμόχωστο.

Επιστροφή και προσπάθεια για καθιέρωση
Το 2016, επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη με περισσότερες εμπειρίες και σαφώς πιο έτοιμος να σηκώσει το βάρος της φανέλας, αλλά και πάλι τα πράγματα δεν κύλησαν... ρόδινα. Την σεζόν 2016/17, ο Κουλούρης είχε προπονητή τον Βλάνταν Ίβιτς, ο οποίος τον εμπιστεύτηκε σε 32 παιχνίδια, με τον ίδιο να σκοράρει έξι φορές. Έτσι, ως επί το πλείστον έβλεπε την «πλάτη» του Στέφανου Αθανασιάδη ως τον Γενάρη του 2017 και έκτοτε με την έλευση του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα.

Η νέα σεζόν έφερε για ακόμη μια φορά αλλαγή προπονητή στην ομάδα (δύο για την ακρίβεια), με τον Κουλούρη να καλείται να αποδείξει σε Στανόγεβιτς και Λουτσέσκου πως άξιζε μια θέση στο ρόστερ της ομάδας. Ο απολογισμός του ήταν πέντε γκολ σε 21 παιχνίδια, αποτελώντας την ρεζέρβα του Πρίγιοβιτς, ο οποίος είχε πάρει την φανέλα του βασικού στο... σπίτι του.

Πάντως, στις 23 Μαρτίου του 2018 ο Κουλούρης πραγματοποιεί ντεμπούτο με την ομάδα ανδρών της Εθνικής, επί εποχή Μίκαελ Σκίμπε, περνώντας ως αλλαγή σε φιλικό παιχνίδι κόντρα στην Ελβετία.

Ο δεύτερος δανεισμός και η εκτόξευση
Στις 4 Ιούλη του 2018, ο Ατρόμητος ανακοινώνει το δανεισμό του παίκτη από τον ΠΑΟΚ για έναν χρόνο. Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που ο Κουλούρης θα έφευγε ως δανεικός και έμελλε να ήταν και η τελευταία του. Με τους Περιστεριώτες πραγματοποιεί μια απίθανη σεζόν, «ματώνοντας» 25 φορές τα αντίπαλα δίχτυα και μοιράζοντας πέντε ασίστ στους συμπαίκτες του, σε 35 συνολικά συμμετοχές.

Μάλιστα, αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 19 γκολ, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Πόνσε της ΑΕΚ με 16 γκολ και τρίτο τον Φορτούνη με 10, βοηθώντας έτσι τον Ατρόμητο να τερματίσει στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, η οποία τον έστειλε την επόμενη χρονιά στα προκριματικά του Europa League.

Όπως ήταν λογικό, ο Έλληνας διεθνής προσέλκυσε το ενδιαφέρον αρκετών ξένων συλλόγων χάρη στις σπουδαίες εμφανίσεις του και φημολογήθηκε πως μεταξύ άλλων η Γαλατάσαράι, η Φενέρμπαχτσέ και η Σπόρτινγκ Λισαβόνας τον είχαν στα «ραντάρ» τους. Ωστόσο εν τέλει κατέληξε στη Γαλλία για λογαριασμό της Τουλούζ, η οποία πλήρωσε το ποσό των 3.500.000 ευρώ στον ΠΑΟΚ για να τον αποκτήσει.

Το παραμύθι με το κακό τέλος
Ο Κουλούρης, το καλοκαίρι του 2019 ξεκίνησε να ζει το παραμύθι της Γαλλίας, με την Ligue 1 να αποτελεί χωρίς αμφιβολία, ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Η εκκίνηση είναι εκπληκτική για τον παίκτη, ο οποίος μέχρι τον Οκτώβρη της χρονιάς εκείνης, έχει καταφέρει να σκοράρει 4 φορές στο πρωτάθλημα, με τους Γάλλους να... τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση.

Παρόλα αυτά, η συνέχεια δεν είναι ανάλογη. Η επιθετική δυστοκία ξεκινάει για τον Κουλούρη, ο οποίος δεν καταφέρνει να ξανά βρει δίχτυα, όχι μονάχα μέχρι το τέλος της περασμένης σεζόν, αλλά και καθ' όλη τη διάρκεια της φετινής. Έτσι, ο Κουλούρης έχασε τη θέση του στην ενδεκάδα, την οποία πήρε το 18χρονο «Wonderkid» της ομάδας, Ζάνις Αντίστε.

Έτσι λοιπόν, ο «γάμος» του Κουλούρη με την Τουλούζ οδηγήθηκε άδοξα στο τέλος του, δύο χρόνια μετά τη μεταγραφή του εκεί, με τον Έλληνα φορ να επιστρέφει στον Ατρόμητο, εκεί όπου πραγματοποίησε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του.

Διαβάστε ακόμη...