BCL: Το αρχικό μωσαϊκό των 24 βασικών ομάδων

Απο basketplus.gr: Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στο Basketball Champion League μετά από διάλειμμα ενός χρόνου, ελπίζοντας να συνδυάσει την οικονομική του βελτιωτική πορεία με μια ανταγωνιστική παρουσία στα παρκέ.
Πηγή: basketplus.gr
BCL: Το αρχικό μωσαϊκό των 24 βασικών ομάδων

Ο Δικέφαλος θα είναι ανάμεσα στις 24 ομάδες που θα τοποθετηθούν απευθείας στους ομίλους της διοργάνωσης, περιμένοντας και άλλα 8 κλαμπ (από τα 32) από την διαδικασία των προκριματικών. Πως όμως διαμορφώνεται το μωσαϊκό αυτής της 24άδας;

Σύμφωνα με ένα αρχικό και ανεπίσημο πλάνο η διοργάνωση προσανατολίζεται να έχει ως βάση 5 Ισπανικές ομάδες, 4 Τουρκικές, 3 Ελληνικές, 2 Γαλλικές και Ιταλικές και από μια Γερμανική, Βελγική, Ρωσική, Λιθουανική, Ουγγρική, Ισραηλινή, Λετονική και Τσεχική.

Έτσι με βάση το παραπάνω πλάνο, τις μέχρι τώρα δηλώσεις συμμετοχής και τις Εθνικές κατατάξεις η 24άδα κατά μεγάλο ποσοστό φαίνεται οτι θα αποτελείται από: Λενόβο Τενερίφε, Σαν Πάμπλο Μπούργκος, Μανρέσα, Μάλαγα, Σαραγόσα, Τουρκ Τέλεκομ, Νταρουσάφακα, Μπεσίκτας ή Καρσίγιακα, Τόφας, Λαύριο, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ντιζόν, Στρασμπούργκ (δεν άρχισαν καν τα πλέι οφ στην Γαλλία), Μπρίντιζι, Σάσσαρι, Ρίτας, Χάποελ Χολόν, Ρίγα, Ζομπατέλι, Νίμπουργκ, Οστάνδη, Μπάμπεργκ, Νίζνι Νόβγκοροντ. Ερωτηματικό αποτελεί η Πολωνική Σταλ που κατέκτησε το πρωτάθλημα στην χώρα της.

Όσο για τις 32 ομάδες των προκριματικών; Η Ολλανδική Λέιντεν (πρωταθλήτρια), η Χάποελ Εϊλάτ, οι πρωταθλήτριες Ρουμανίας, Ελβετίας, Λευκορωσίας, Δανίας, Κύπρου, Πορτογαλίας, Φινλανδίας, Αυστρίας, Ουκρανίας, Σουηδίας, Σλοβακίας, ομάδα της Βαλκανικής Λίγκα και φυσικά αρκετές ομάδες από τις χώρες που εκπροσωπούνται στην βασική 24άδα.

Διαβάστε ακόμη...