Φάκελος Καντουρί: Γιατί αρέσει στους προπονητές;

Από paok24.com;Εφόσον εξαντλήσει το συμβόλαιο που συμφώνησε να υπογράψει, ο Ομάρ Ελ Καντουρί θα κλείσει επτά χρόνια στην Τούμπα. Μετρά ήδη τέσσερα και πάει για άλλα τρία. Ο Ομάρ; Ο Καντουρί; Επτά χρόνια στον ΠΑΟΚ; Από που κι' ως που;
Πηγή: paok24.com
Φάκελος Καντουρί: Γιατί αρέσει στους προπονητές;

Ο Μαροκινός είναι μια μυστήρια περίπτωση ποδοσφαιριστή. Συμπάθειες, στην κερκίδα, έχει. Όχι τίποτα το τρελό. Αντιπάθειες; Έχει. Είναι από τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που αν μια συζήτηση σε ΠΑΟΚοσυνάντηση κάνει «κοιλιά», το πετάς και τσουπ, φούντωσε! Υπάρχουν δυο σημεία αναφοράς στην καριέρα του Καντουρί.

Το πρώτο έχει να κάνει με τη στιγμή της ανακοίνωσης απόκτησής του. Αυτή ήρθε κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου της αναμέτρησης Έστερσουντ – ΠΑΟΚ, όταν το ματς ήταν το 0-0. Ήρθε η ανακοίνωση, και στο καπάκι «έσκασαν» τα δυο γκολ της Έστερσουντ, με τον ΠΑΟΚ να γνωρίζει οδυνηρό αποκλεισμό. Εσύ, που είσαι προληπτικός, βγες και πες ότι δε σου έκατσε στο λαιμό ο Καντουρί. Ακούστηκες.

Το δεύτερο έχει να κάνει με τα τρία κύπελλα που έχει κατακτήσει. Πόσα λεπτά συμμετοχής έχει στους τρεις τελικούς, του 2018, του 2019 και του 2021; Πόσα είπες; Μηδέν; Μέσα έπεσες. Ο Μαροκινός δεν έχει αγωνιστεί σε κανέναν τελικό κυπέλλου. Και εσύ, φίλε προληπτικέ, βγες και πες οτι αν το 2022 πάει ο ΠΑΟΚ στον τελικό του κυπέλλου, θα θέλεις στην 11άδα του Καντουρί...

Ο Ομάρ Ελ Καντουρί μετρά 121 συμμετοχές με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, με 8 γκολ και 11 ασίστ. Είναι αυτά νούμερα που θα έπειθαν κανέναν αν τα χρησιμοποιούσες για να τον υπερασπιστείς σε συζήτηση με «πολέμιό» του; Όχι.

Πάμε όμως και στην ουσία. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου πίνει νερό στο όνομά του. Ο Αμπέλ Φερέιρα είχε πει πως ο Καντουρί ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που είχε ποτέ ως προπονητής. Ο Πάμπλο Γκαρσία χρησιμοποίησε τον Καντουρί σε όσα παιχνίδια ήταν 100% έτοιμος.

Οι θεατές κρίνουν με βάση αυτό που βλέπουν στα παιχνίδια, και οι προπονητές κρίνουν με βάση αυτό που βλέπουν κάθε μέρα, με βάση τη συμπεριφορά ενός παίκτη στα αποδυτήρια, με βάση τον χαρακτήρα, με βάση την προσφορά του σε ένα σύνολο, σε ένα γκρουπ.

Ο Ομάρ Ελ Καντουρί είναι μια... balance κίνηση Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος δήλωσε πρόσφατα πως «ξεκινά από το μηδέν» τη νέα του προσπάθεια, και ο Καντουρί είναι από τους ποδοσφαιριστές που θεωρεί ότι θα τον βοηθήσουν στο χτίσιμο και ένας από τους λόγους είναι διότι δεν θα χρειαστεί... ιδιαίτερα.

 

Διαβάστε ακόμη...