Η συνάρτηση ΠΑΟΚ, BCL, μπάτζετ

Απο basketa.gr: Ο κύβος ερρίφθη λοιπόν και ο ΠΑΟΚ επιστρέφει έπειτα από απουσία μιας σεζόν στην Ευρώπη. Με ποιο τρόπο όμως; Εξακολουθώντας να μετράει και το τελευταίο ευρώ προκειμένου να διώξει τον βραχνά των συσσωρευμένων, από χρόνια, χρεών, ο ΠΑΟΚ θα κάνει την προσπάθεια του με το μικρότερο δυνατό ρίσκο.
Πηγή: basketa.gr
Η συνάρτηση ΠΑΟΚ, BCL, μπάτζετ

Ο ΠΑΟΚ των περίπου 500 χιλιάδων ευρώ στη στη σεζόν που πέρασε, δεν θα γίνει ο ΠΑΟΚ του ενός εκατομμυρίου απλά και μόνο επειδή επιστρέφει στην Ευρώπη ή γιατί θα έχει -όπως και οι άλλες ΚΑΕ- το πλεονέκτημα του επιπλέον εσόδου από το στοίχημα ή γιατί έβγαλε τις 500 χιλιάδες από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Θα φτιάξει ένα ρόστερ με ελαφρώς αυξημένο μπάτζετ αλλά μέχρι εκεί. Γίνεται μία ομάδα με, βία-βία, 600 χιλιάδες ευρώ μπάτζετ να αντέξει τον ανταγωνισμό στο BCL; Θα το προσπαθήσει και θα... φανεί.

Σε πρώτη φάση αυτό που θα προσπαθήσει η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι να κρατήσει τους Γκρίφιν, Λοβ και Κάρτερ όμως το ελληνικό υλικό του απαριθμεί μόνο τον Γιώργο Καμπερίδη και τους πιτσιρικάδες που είχαν συμβόλαιο. Πόσο εύκολο είναι να τραβήξει στη Θεσσαλονίκη 2-3 ποιοτικούς Έλληνες; Καθόλου και οι επιφανειακές, πρώτες επαφές με κάποιους από αυτούς το επιβεβαίωσαν.

Αυτά όμως είναι τα δεδομένα της αγοράς. Όποιος θέλει να κλείσει παίκτες για τους οποίους ενδιαφέρονται κι άλλες ομάδες, θα πρέπει να πληρώσει ενδεχομένως περισσότερα από την πραγματική αξία τους ή σε τιμή που δεν ανταποκρίνεται στα δεδομένα της αγοράς στην εποχή της πανδημίας. Αυτή είναι μία πραγματικότητα στην οποίο ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να εμπλακεί. Γι' αυτό και, για παράδειγμα, θα περιμένει τον Δημήτρη Κακλαμανάκη μέχρι να... ψηθεί με την προοπτική επιστροφής ή μέχρι αυτός να κλείσει αλλού ή μέχρι να επιλέξει άλλον Έλληνα ψηλό.

Διαβάστε ακόμη...