Σπάει στα τρία η κεντρική διαχείριση στη Super League - Δημιουργείται νέος πόλος επτά ομάδων

Από sdna.gr: Τι ειπώθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Super League για τα τηλεοπτικά. Οι τέσσερις μεγάλοι, το γκρουπ των «7» και οι τρεις.... εξασφαλισμένοι.
Πηγή: sdna.gr
Σπάει στα τρία η κεντρική διαχείριση στη Super League - Δημιουργείται νέος πόλος επτά ομάδων

Τα τηλεοπτικά δικαιώματα ήταν το βασικό θέμα του ΔΣ της Σούπερ Λιγκ, από το οποίο προέκυψε ότι ούτε η κεντρική διαχείριση με τη συμμετοχή και των 14 ομάδων, αλλά ούτε και η δημιουργία της Σούπερ Λιγκ TV είναι προς το παρόν εφικτές.

Για το ζήτημα της κεντρικής διαχείρισης μετά από πρόταση του προέδρου του Απόλλωνα Παναγιώτη Μονεμβασιώτη και αφού είχε γίνει γνωστό α) ότι τα κανάλια απορρίπτουν την πρόταση για 60 εκατ. ευρώ και β) ότι Άρης, ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητος έχουν συμβόλαιο με τη NOVA για την επόμενη σεζόν, οι υπόλοιπες επτά ομάδες Ιωνικός, Απόλλων, Αστέρας, Βόλος, Λαμία, ΟΦΗ και Παναιτωλικός, αποφάσισαν να έχουν από κοινού επαφές με τα δύο συνδρομητικά κανάλια και να διαπραγματευτούν συλλογικά την πώληση των δικαιωμάτων των εντός έδρας αγώνων τους.

Όσο για τους τέσσερις μεγάλους, η εντύπωση που δημιουργήθηκε είναι ότι θα συμφωνούσαν να μετάσχουν στην κεντρική διαχείριση μόνο αν το ποσό που θα διεκδικούνταν από τα κανάλια εξασφάλιζε τα έσοδα που είχαν από τα τηλεοπτικά δικαιώματα κατά την τελευταία αγωνιστική περίοδο.

Όσο για το Σούπερ Λιγκ TV ειπώθηκε ότι θα αποτελέσει την έσχατη λύση και θα ενεργοποιηθεί μόνον εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία με κάποιο κανάλι, αφού για τη δημιουργία της θα προκύψουν διάφορα κόστη που θα επωμιστούν οι ΠΑΕ.

Διαβάστε ακόμη...