Αποφασίζουν για το Basketball Champions League

  Από paok24.com:Τερματίζοντας στην πέμπτη θέση της Basket League που ολοκληρώθηκε, ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε τη δυνατότητα να δηλώσει συμμετοχή στο Basketball Champions League της επόμενης σεζόν.
Πηγή: paok24.com
Αποφασίζουν για το Basketball Champions League

Δια στόματος Άρη Λυκογιάννη, εκφράστηκε η διάθεση όλων στην ομάδα για επιστροφή στην Ευρώπη, εφόσον βέβαια αυτό, μπορεί να γίνει χωρίς η ΚΑΕ να παρεκκλίνει της πορείας που έχει πάρει στο οικονομικό κομμάτι, από τη στιγμή που ανέλαβε ο Θανάσης Χατζόπουλος.

Η ώρα της απόφασης πλησιάζει, δεδομένου ότι η καταληκτική ημερομηνία για δήλωση συμμετοχής, είναι την προσεχή Τετάρτη, 16 Ιουνίου.

Το προηγούμενο διάστημα, ο Θανάσης Χατζόπουλος και οι συνεργάτες του, προχώρησαν κάποιες επαφές για το κομμάτι που έχει να κάνει με τη χορηγία της φανέλας και περιμένουν απαντήσεις, προσδοκώντας εξαψήφιο ποσό, έσοδο που έλειψε πέρσι.

Αύριο ή το αργότερο την Τρίτη, στον ΠΑΟΚ θα πάρουν την οριστική τους απόφαση, ενώ ενδιαφέρον έχει στο νέο BCL και η αλλαγή του format, που θα ισχύσει από την επόμενη σεζόν.

Οι όμιλοι δε θα είναι τέσσερις με οκτώ ομάδες, αλλά οκτώ με τέσσερις ομάδες. Κάτι που σημαίνει ότι δε θα υπάρχουν de facto 14 παιχνίδια στην κανονική περίοδο (άρα και 7 ταξίδια), όπως ίσχυε στις προηγούμενες παρουσίες του ΠΑΟΚ στη διοργάνωση, αλλά σίγουρα 6 (και 3 ταξίδια).

Με αυτή τη διαφοροποίηση, υπάρχει και μια σαφής οικονομική διευκόλυνση, καθώς τα ταξίδια είναι σαφώς λιγότερα, σε πρώτη φάση, ενώ ακόμα και σε περίπτωση πρόκρισης από αυτήν τη φάση των ομίλων, ισχύουν νέα δεδομένα από τη νέα σεζόν.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μία πολύ σημαντική απόφαση ενόψει της επόμενης χρονιάς και στον ΠΑΟΚ, θέλουν να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο καλυμμένοι οικονομικά, εφόσον παίξουν στο BCL της επόμενης σεζόν. Αν κάτι τέτοιο δε συμβεί, η ομάδα θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν, μόνο στις εγχώριες διοργανώσεις.

Διαβάστε ακόμη...