To σκεπτικό της αθώωσης του Πάμπλο Γκαρσία από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ

Από sdna.gr: Η πανηγυρική αθώωση του Πάμπλο Γκαρσία για όσα συνέβησαν με αφορμή την κατάκτηση του Κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ σήκωσε τόνους σκόνης από τους γνωστούς και μη εξαιρετέους που νομίζουν ότι επειδή θορυβούν μπορούν να επιβάλουν... ποινές.
Πηγή: sdna.gr
To σκεπτικό της αθώωσης του Πάμπλο Γκαρσία από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ αθώωσε τον Γκαρσία και κήρυξε "απαράδεκτη" την πειθαρχική δίωξη που του ασκήθηκε, για δύο λόγους.

Ο πρώτος είναι ότι κρίθηκε εκπρόθεσμη η δίωξη που του ασκήθηκε επειδή από το βίντεο που προσκομίστηκε δεν προκύπτει η ημερομηνία τέλεσης του αδικήματος.

Ο δεύτερος και πιο ουσιαστικός λόγος είναι ότι ακόμα και αν οι υβριστικές αναφορές είναι πρόσφορες για να προκαλέσουν αίσθημα αποστροφής στους φιλάθλους προς το άθλημα τους ποδοσφαίρου, δεν αρκούν για στοιχειοθετήσουν το αδίκημα της δυσμενούς κρίσης όπως αυτή ορίζεται στο άρθρο 20 Α του Πειθαρχικού Κώδικα.

Πράγματι "δυσμενής θεωρείται οποιαδήποτε δημόσια δήλωση ή κρίση περιέχει μομφές κατά των ως προσώπων για σκοπιμότητα ή δόλο ή μεροληψία στη λήψη αποφάσεων που κατ' αντικειμενική κρίση δύναται να βλάψει τη τιμή και την υπόληψη κάποιου".

Επομένως με βάση των ως άνω ορισμό δεν μπορούσε να στοιχειοθετηθεί κατηγορία κατά του τέως προπονητή του ΠΑΟΚ.

Διαβάστε ακόμη...