H must win στιγμή της Ευρώπης, μέχρι την επόμενη

Από paok24.com: Νέα σεζόν έρχεται στον ΠΑΟΚ και αυτό που θέλουν όλοι είναι να μην επαναλάβουν τα λάθη του παρελθόντος. Λάθη σε προγραμματισμό, λάθη σε επιλογές, λάθη σε στρατηγική.
Πηγή: paok24.com
H must win στιγμή της Ευρώπης, μέχρι την επόμενη

Το πρώτο λάθος που διορθώθηκε ήταν αυτό με τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Τα υπόλοιπα όμως αφορούν το ρόστερ της ομάδας και φυσικά τους στόχους της.

Ένας κύριος και μεγάλος στόχος της ομάδας δεν είναι άλλος από την επιτυχία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Για μία ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ, η επιτυχία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ορίζεται η συμμετοχή στους ομίλους του Champions League, ή η πρόκριση από τους ομίλους της εκάστοτε χαμηλότερης διοργάνωσης της UEFA. Άρα μιας και ο ΠΑΟΚ φέτος συμμετέχει στη νέα διοργάνωση του UEFA Conference League, θα πρέπει πρώτα από όλα να περάσει στους ομίλους της διοργάνωσης και μετέπειτα να περάσει και στις φάσεις των νοκ-άουτ αγώνων. Τότε και αφότου περάσει, βλέποντας και τους αντιπάλους στα νοκ-αουτ θα μπορεί να πει κανείς εάν υπάρχει ο στόχος της περαιτέρω πορείας ή όχι.

Η τελευταία χρονιά που κατάφερε ο ΠΑΟΚ να κάνει αυτό που αναφέρουμε ήταν τη σεζόν 2016-17. Τότε είχε περάσει με τα χίλια ζόρια από όμιλο με τους Φιορεντίνα, Κάραμπαγκ και Σλόβαν Λίμπερετς για να αποκλειστεί από την γερμανική Σάλκε. Από τότε και έπειτα έχει αποκλειστεί στα play-off του Europa League από την Έστερσουντς το 2017 και την Σλόβαν Μπρατισλάβας το 2019, έχει μείνει εκτός συνέχειας του Europa League από τους ομίλους το 2019 και το 2020, χάνοντας ουσιαστικά την πρόκριση είτε από τις ήττες από τις Βίντι και ΜΠΑΤΕ την μία σεζόν, είτε από την ήττα από την Ομόνοια την περασμένη σεζόν.

Αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ακόμα μία φορά, ότι ο ΠΑΟΚ σαν οργανισμός, σαν ομάδα και βάσει της πορείας που έχει κάνει στα ευρωπαϊκά κύπελλα, απαγορεύεται να υποβαθμίζει κάποια διασυλλογική διοργάνωση. Δεν έχει αυτό το δικαίωμα από τα ίδια του τα λάθη και αν μερικές φορές αυτές οι αποτυχίες μπαίνουν κάτω από το χαλάκι, αυτό το καλοκαίρι θα πρέπει να μπει σαν άμεση προτεραιότητα σε όλους. Είτε αυτοί είναι διοικητικοί παράγοντες, είτε αυτοί είναι το προπονητικό επιτελείο, είτε οι ίδιοι οι παίκτες.

Πολλοί μπορεί να υποβαθμίζουν τη νέα διοργάνωση, λόγω των αντιεμπορικών ονομάτων στα προκριματικά, αλλά εάν δουν τις ομάδες που θα μπουν στους ομίλους, όλοι θα καταλάβουν ότι δεν έχει πολλές διαφορές από το Europa League που είχαμε συνηθίσει. O ΠΑΟΚ την στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο έχει 20000 βαθμούς στην ειδική βαθμολογία της UEFA και είναι κάτω από ομάδες, όπως η Μακάμπι Τελ Αβίβ, η Κάραμπαγκ, η Στεάουα Βουκουρεστίου, η Λίντσερ, η Αστάνα, η Μπασακσεχίρ, η Λουντογκόρετς, ο Ερυθρός Αστέρα, η Βικτόρια Πλζεν και η Σλάβια Πράγας. Η θέση του Δικεφάλου είναι η 77η στο ranking της UEFA, ενώ ο Ολυμπιακός είναι στην 37η με 43000.

Μάλιστα στο τέλος της σεζόν θα ξεκινήσει, ο ΠΑΟΚ θα χάσει την βαθμολογία του 2017, που σημαίνει ότι θα χάσει 8000 βαθμούς της ειδικής βαθμολογίας. Πρέπει λοιπόν όλοι να καταλάβουν ότι οι ευρωπαϊκοί αγώνες δεν αποτελούν μία αναμέτρηση ανάμεσα στα παιχνίδια πρωταθλήματος, αλλά μία πρώτη προτεραιότητα που εάν πάλι κριθεί αποτυχημένη θα δυσκολέψει την ομάδα στις κληρώσεις των επόμενων ετών.

Διαβάστε ακόμη...