Πώς ο ΠΑΟΚ κέρδισε την υπόθεση Γκαρσία

  Από paok24.com:Από χθες έγινε εκδόθηκε η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για την δίωξη που άσκησε ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας στον Πάμπλο Γκαρσία. Η δίωξη κρίθηκε απαράδεκτη, αλλά το όλο θέμα έχει αρκετό ενδιαφέρον.
Πηγή: paok24.com
Πώς ο ΠΑΟΚ κέρδισε την υπόθεση Γκαρσία

Κατ' αρχάς πρέπει να τονιστεί ότι επί της ουσίας, πρόκειται για άλλη μία νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού. Έτσι απλά, μια και αυτό αποδεικνύεται από τα γεγονότα.

Τι ακριβώς έγινε...

Ο τελικός πραγματοποιήθηκε στις 22/5. Οι Ολυμπιακοί κάθε είδους (επίσημοι και ανεπίσημοι) ξεσηκώθηκαν κατά του Γκαρσία από την επομένη, όταν και... έπρεπε από κάπου να πιαστούν και να αντιδράσουν για να αλλάξουν ατζέντα συζήτησης και από την ήττα μέσα στο γήπεδο, να στραφούν κάπου άλλου, πολεμώντας τον προπονητή του ΠΑΟΚ. Κάπως έτσι άσκησαν δημόσια πίεση στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, ο οποίος πράγματι άσκησε δίωξη. (Αφήνουμε στην άκρη τι έγινε σε άλλες περιπτώσεις, αν και για το θέμα της επιλεκτικής αντιμετώπισης, γεννιούνται πολλά ζητήματα).

Σε αυτή τη δίωξη που ασκήθηκε 31/5, ο Σιμιτζόγλου χρησιμοποίησε βίντεο το οποίο ανέβηκε σε σάιτ που πρόσκειται στον Ολυμπιακό(!) από τις 23/5.

Ο ΠΑΟΚ που φυσικά εκπροσώπησε νομικά τον προπονητή του, κινήθηκε άψογα και κατάφερε να καταρρίψει με νομικά επιχειρήματα τη δίωξη η οποία ήταν ξεκάθαρα εκπρόθεσμη, μια και έπρεπε να ασκηθεί πέντε μέρες μετά το γεγονός. Πέρα από το τυπικό σκέλος πάντως, μέσα στο σκεπτικό της απόφασης από την επιτροπή στην οποία προήδρευσε ο δικαστής Ιωάννης Ασπρογέρακας, τονίζεται ότι ακόμη και αν δεν υπήρχε αυτό το χρονικό ζήτημα, η δίωξη θα κρίνονταν και πάλι νόμω αβάσιμη.

Σε κάθε περίπτωση ήταν και αυτή μία νίκη εκτός γηπέδου, από τις πολλές που καταγράφονται και σε νομικό επίπεδο τελευταία κατά του συγκεκριμένου αντιπάλου. Ο οποίος όπως βλέπουμε άφησε τον Γκαρσία και τώρα ασχολείται με το πώς θα ασκηθεί δίωξη στο Κρμέντσικ!

Διαβάστε ακόμη...