Η… καρμική σχέση με την Ολλανδία

Από inpaok.com:Η σχέση του ΠΑΟΚ με την Ολλανδία είναι... καρμική, αφού τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει σεζόν όπου ο Δικέφαλος δεν ταξίδεψε στη χώρα της «τουλίπας», τουλάχιστον μία χρονιά.
Πηγή: inpaok.com:
Η… καρμική σχέση με την Ολλανδία

Φέτος οι «ασπρόμαυροι» προγραμμάτισαν την προετοιμασία τους για την Αυστρία, ωστόσο λογάριαζαν χωρίς την... UEFA, που τους προβίβασε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League μετά τις «καραμπόλες» που δημιουργήθηκαν με τα ευρωπαϊκά εισιτήρια από τις κατακτήσεις Champions και Europa League.

Έτσι αναγκαστικά ανατράπηκε ολόκληρος ο σχεδιασμός των «ασπρόμαυρων» που ετοιμάζονται για ακόμα μια χρονιά να «χτιστούν» επί Ολλανδικού εδάφους, με τις επίσημες ανακοινώσεις για εγκαταστάσεις και φιλικά να αναμένονται το προσεχές διάστημα (δείτε εδώ).

Μετά από την εξέλιξη αυτή ο ΠΑΟΚ επιστρέφει σε προετοιμασίες στην Ολλανδία με διάλειμμα ενός έτους, αφού την περσινή περίοδο η προετοιμασία έγινε στο Πήλιο, ελέω των περιορισμών για τον COVID 19.

Βέβαια ακόμα και πέρσι που δεν προετοιμάστηκε στην Ολλανδία «αναγκάστηκε» να ταξιδέψει εν μέσω της χρονιάς σε αυτήν, αφού κληρώθηκε στους ομίλους του Europa League με της PSV.

Τα προηγούμενα χρόνια κλήθηκε να επισκεφθεί τη χώρα για λογαριασμό του Άγιαξ, ο οποίος έγινε σχεδόν... μόνιμος αντίπαλος των «ασπρόμαυρων» στα προκριματικά του Champions League.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα από το καλοκαίρι της σεζόν 2019-20 δεν υπάρχει. Τότε ο ΠΑΟΚ έκανε προετοιμασία δύο... δόσεων στην Ολλανδία, αφού το πρώτο διάστημα προετοιμάστηκε στο Χορστ, επέστρεψε για λίγες μέρες στην Ελλάδα μέχρι να ταξιδέψει για τον δεύτερο γύρο της προετοιμασίας και πάλι στην Ολλανδία, αλλά το Όοστερμπεεκ.

Λίγες εβδομάδες αργότερα η κληρωτίδα του τρίτου προκριματικού του Champions League τον έστειλε... φυσικά πάνω στον Άγιαξ, με τον Άγγλο «χασάπη» Πόουσον που τον υποχρέωσε σε αποκλεισμό.

Διαβάστε ακόμη...