«Μιλήσαμε με τον Λουτσέσκου μετά τον τελικό, πάντα ανοικτή η πόρτα για τον Πάμπλο»

Aπό sdna.gr: Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Δίκη στο Οpen» και αναφέρθηκε στην έλευση του Ραζβάν Λουτσέσκου, αντί του Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο του ΠΑΟΚ και όχι μόνο...
Πηγή: sdna.gr
«Μιλήσαμε με τον Λουτσέσκου μετά τον τελικό, πάντα ανοικτή η πόρτα για τον Πάμπλο»

Για τη συμφωνία επιστροφής του Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο του ΠΑΟΚ, που, όπως αποκάλυψε, έγινε μετά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, για ποιό λόγο επιλέχθηκε ο Ρουμάνος αλλά και γιατί αποχώρησε πέρσι, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Κυριάκος, σε συνέντευξη του στη «Δίκη στο Οpen».

Ακόμη, ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ έκανε ειδική μνεία στον Πάμπλο Γκαρσία για τον οποίο όμως, είπε «η πόρτα είναι πάντα ανοικτή».

Επίσης, αναφέρθηκε στην... επιλογή Ζαγοράκη για την προεδρία της ΕΠΟ, στο Λευτέρη Αυγενάκη τον οποίο όπως τόνισε «αισθάνομαι εδώ και καιρό ότι είναι στον προθάλαμο της εξόδου», προσθέτοντας ότι «δε βλέπω τον λόγο για τον οποίο πρέπει να αλλάξει η άποψη μας όπως εκφράστηκε από τον Μάκη Γκαγκάτση» (σ.σ. είχε αποκαλέσει τον κ. Αυγενάκη «υπάλληλο»).

Για την ΕΕΑ τόνισε ότι έχουν γίνει νομικές κινήσεις για την απόφαση - έκτρωμα της πολυιδιοκτησίας για την οποία ο ΠΑΟΚ «δεν θα κάνει πίσω» ενώ για την ελληνική διαιτησία είπε ότι θέλει «συνολική αναβάπτιση».

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την επιλογή του ΠΑΟΚ στον πάγκο: «Θέλω να πιστεύω ότι του χρόνου τέτοιο καιρό θα έχουμε δικαιωθεί για την επιλογή μας. Ήταν δύσκολη απόφαση. Προφανώς όλες οι στρατηγικές επιλογές τυγχάνουν τις έγκρισης της οικογένειας Σαββίδη. Προφανώς όλοι οι άνθρωποι που ζουν την καθημερινότητα του ΠΑΟΚ έχουν λόγο στο τι πηγαίνει καλά και τι όχι, τι πρέπει να διορθωθεί. Δεν μ αρέσει να ψάχνουμε να βρούμε πώς να αποποιηθούμε ευθύνες, μ' αρέσει στο ποδόσφαιρο οι άνθρωποι που έχουν προσωπικότητα να την επιδεικνύουν και στα εύκολα και στα δύσκολα και κυρίως στα δύσκολά. Δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία να ρίξουμε το βάρος μιας δύσκολης απόφασης στον ιδιοκτήτη, είμαστε όλοι μέλη της διοίκησης του ΠΑΟΚ. Ήταν μια απόφαση με πολύ μεγάλο συναισθηματικό υπόβαθρο. Κάποιοι οπαδοί αμφισβήτησαν την απόφαση, κάποιοι όχι. Εύχομαι του χρόνου να είμαστε αγκαλιασμένοι και να γιορτάζουμε επιτυχίες.

Ο κ. Λουτσέσκου είναι πολύ ευθύς και πολύ ειλικρινής. Είχε συνομιλίες σε τελικό στάδιο με ομάδα της Ιταλίας. Χρειάστηκε να υπάρχει μια πολύ καλή προεργασία και μια πολύ καλή προσέγγιση από εμάς. Δεν έγινε καιρό πριν από τον τελικό του Κυπέλλου. Στο Βουκουρέστι ταξιδέψαμε την Τρίτη μετά τον τελικό του Κυπέλλου για να πάρουμε τις υπογραφές».

Για τον Πάμπλο Γκαρσία είπε: »Ο Πάμπλο δεν είναι αγαπημένος μόνο των οπαδών του ΠΑΟΚ αλλά των οπαδών. Πολλοί έχουν παραφερθεί αλλά ελάχιστοι έχουν την ικανότητα να πείθουν ότι είναι ένα αγνό τους ξέσπασμα. Είναι ωμός, αυθεντικός, ειλικρινής, έντιμος.

Όταν αφήνουμε παράλυτες πόρτες, βαριά αδικήματα, όταν, όταν και ασχολούμαστε με ένα αυθόρμητο ξέσπασμα σε πανηγυρισμό, αλλά πρέπει να πιάσουμε τα προβλήματα από την πηγή τους. Αυτό ήταν μια αντίδραση. Η δράση ήταν ότι στο γήπεδο του Ολυμπιακού με ύβρεις κατά της μητέρας του δεν του επέτρεψαν να κάνει δηλώσεις. Θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ έχει προσφέρει τα πάντα στον Πάμπλο να αναδείξει τις πτυχές της προσωπικότητας του, του έδωσε τη δυνατότητα να ξεκινήσει την προπονητική. Η πρόταση για την προπονητική είναι ανοικτή. Ακόμη και αν είναι διαφορετική θα είναι σεβαστή και η πόρτα θα είναι πάντα ανοικτή. Ο ΠΑΟΚ είχε μια χρονιά αμφιλεγόμενη, πολλά σημεία πήγαν καλά άλλα όχι. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να ευχαριστιέται με τη δεύτερη θέση με τόση απόσταση από τον πρώτο, όταν πριν από δύο χρόνια πήραμε το πρωτάθλημα. Σε αυτή τη δύσκολη απόφαση έπρεπε να σταθμίσουμε κάποια δεδομένα.

Μία διοίκηση οφείλει να δίνει ασφάλεια στις επιλογές της. Ο ΠΑΟΚ θέλει να επιστρέψει στο πρωτάθλημα, σε ευρωπαϊκές υπερβάσεις και στην αυτάρκεια του. Κρίναμε ότι έτσι πως είναι τα δεδομένα στο ελληνικό πρωτάθλημα, η επιλογή του Λουτσέσκου είναι αυτονόητη.

Ο Πάμπλο έκανε μια τρομακτική εκτίμηση στην προπονητική του καριέρα, έχει μέλλον μπροστά του. Ο σύλλογος δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει φερθεί ασεβώς στον Γκαρσία σε όλη τη διάρκεια της 10ετούς σχέσης».

Για τις επαφές με τον Λουτσέσκου και πότε έγιναν αυτές: «Οι επαφές με τον Λουτσέσκου έγιναν τη Δευτέρα μετά τον τελικό. Δε μπορεί το αποτέλεσμα ενός παιχνιδιού να κρίνει την ανάλυση μιας χρονιάς και τις προδιαγραφές με τις οποίες ξεκινάει η επόμενη».

Για το λόγο που έφυγε ο Λουτσέσκου: «Η διετία εκείνη 2017-19 μας έχει αφαιρέσει κάποια χρόνια από τη ζωή μας. Δύο πολύ έντονα χρόνια με πολύ πίεση. Εκείνο το καλοκαίρι ακόμη και η μικρή παρεξήγηση μπορεί να σου φαινόταν βουνό.

Είναι προφανές ότι εκείνο το καλοκαίρι υπήρξε μια διαφορετική αντίληψη διαχείρισης της πρωταθληματικής ομάδας, επιμένω ακόμη και τώρα ότι δεν είχε απόλυτο δίκιο ο Λουτσέσκου. Υπήρχε μια τριβή στον σχεδιασμό, κατά τη γνώμη μου σε κακό τάιμινγκ, αυτό βαραίνει τον προπονητή. Αποφασίστηκε ότι για να μην γίνουν τα πολλά μικρά προβλήματα ένα μεγάλο, να γίνει τότε, εξακολουθώ να πιστεύω ότι διαφωνώ με την απόφαση του, του το λέω. Τότε βρέθηκε και μια πρόταση για να μην φύγει ως κλέφτης και παραιτημένος, ότι άφησε τον ΠΑΟΚ στα κρύα του λουτρού, έφερε και το ποσό της ρήτρας.

Ήταν ένα καλοκαίρι που βγήκε όλη η πίεση και ήταν δύσκολα διαχειρίσιμη και συναισθηματικά και πρακτικά. Βλέποντας ποιος Λουτσέσκου επέστρεψε, μάλλον έκανε καλό όλη αυτή η απόφαση. Το 2017 που όλοι είχαμε εμμονή με το πρωταθλήμα στην αρχή προσπαθούσε να το αποφορτίσει λέγοντας ότι είναι ένα όνειρο. τώρα λέει ότι το πρωτάθλημα είναι υποχρέωση, έχει μια τεράστια διαφορά».

«Αισθάνομαι τον Αυγενάκη στον προθάλαμο της εξόδου»

Για τον Λευτέρη Αυγενάκη και την απόφαση σκάνδαλο της ΕΕΑ για την πολυιδιοκτησία: «Όπως αποδείχθηκε Υπέθαλψε μια επιχειρηματολογία βγαλμένη και εμποτισμένη από τα media του κ. Μαρινακη, από κάποια ασαφή ρεπορτάζ ενός καναλιού, από μια σπέκουλα γύρω από ένα δήθεν σκάνδαλο πολυιδιοκτησίας, το οποίο ταλάνισε την κοινή γνώμη για ένα διάστημα όσο συνέφερε για να είναι ο ΠΑΟΚ στα σχοινιά. Δεν είδα τόσο μεγάλη ζέση να προβληθούν οι αλλεπάλληλες δικαστικές ήττες των σκευωρών, ούτε είδα κάποια πειστική αναδίπλωση του κ. Αυγενάκη απέναντι σε αυτό τη γνωμοδότηση έκτρωμα της Επιτροπής που έχει τη σφραγίδα του. Δε βλέπω τον λόγο για τον οποίο πρέπει να αλλάξει η άποψη μας για τον κ. Αυγενάκη όπως εκφράστηκε από τον Μάκη Γκαγκάτση (σ.σ. είχε αποκαλέσει τον Αυγενάκη υπάλληλο»). Ίσως η επιμονή μας να το αναδεικνύουμε είναι και ο λόγος που παραμενει στην κυβέρνηση γιατί προφανώς είναι πολύ άσχημο για μια κυβέρνηση δύο ετών να παραδέχεται ότι όντως τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως καταγγέλονται. Τον νιώθω τον κύριο Αυγενάκη ας χρησιμοποιήσω και την μικρή πολιτική μου σύνδεση. Τον αισθάνομαι στον προθάλαμο της εξόδου εδώ και καιρό και συνεχώς αποτυγχάνουν σε παρεμβάσεις που είναι στα όρια της νομιμότητας και ευτυχώς για τον ίδιο, δυστυχώς για τον ελληνικό αθλητισμό είναι σε μια περίοδο που ο κόσμος δεν παρακολουθεί την καθημερινότητα των αθλητικών. Έχει πολύ σοβαρότατα προβλήματα να λύσει από το να παρακολουθεί τι παρεμβάσεις μπορεί να γίνονται στις Ομοσπονδίες ακόμη και στην ΕΠΟ, τι προσπάθειες παρέμβασεις από τον κ. Αυγενάκη έγιναν».

Για την... επιλογή Ζαγοράκη για την προεδρία ΕΠΟ: «Προσπάθησε πάρα πολύ σκληρά να πατρονάρει αυτή την υποψηφιότητα ο κ. Αυγενάκης όμως αυτή ήταν μια υποψηφιότητα που προήλθε και αναδείχθηκε από το ίδιο το ελληνικό ποδόσφαιρο, μέσα από το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου το οποίο τόσο πολύ προσπάθησε να υποτιμήσει και να υποβιβάσει. Δεν έχουμε πρόεδρο στην ΕΠΟ την πρόταση του κ. Αυγενάκη, μάλλον ο κ. Αυγενάκης σύρθηκε πίσω από μια προφανή επιλογή, μια μοναδική υποψηφιότητα όπως αναδείχθηκε από τις ΕΠΣ».

«Προσπάθειες να ανασυγκροτηθούν διαφόρων ειδών παράγκες»

«Το ότι ο ΠΑΟΚ σήμερα μιλάει για το με ποιόν προπονητή θέλει να κατακτήσει το πρωτάθλημα ή αν ο ένας είναι καλύτερος από τον άλλον ή αν κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, τέσσερα Κύπελλα, είναι το αποτέλεσμα της πραγματικά μεγάλης νίκης του ΠΑΟΚ και άλλων υγειών δυνάμεων του ποδοσφαίρου που ξεκίνησε και γιγαντώθηκε το 2015, 2016 έως την πλήρη κατάρρευση της παράγκας που έπαιζε 100-0 για έναν και εξυπηρετούσε 100-0 έναν. Από εκείνο το σημείο και μετά όλα τα άλλα είναι αποτελέσματα εκείνης της μεγάλης νίκης. Αν ο ΠΑΟΚ έχει την καλύτερη ομάδα θα πάρει το πρωτάθλημα, αν η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός κάνουν την καλύτερη ομάδα, το καλύτερο σχέδιο πιθανότατα θα ευοδωθεί η προσπάθεια τους.

Δεν λέω ότι τα πράγματα έγιναν ξαφνικά αγγελικά ή ότι δεν γίνονται προσπάθειες πάλι να ανασυγκροτηθούν διαφόρων ειδών παράγκες. Μας βρίσκουν αντιμέτωπους όλες αυτές οι προσπάθειες. Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός σκαρφίστηκε ένα τέχνασμα για να σταματήσει τη δυναμική του ΠΑΟΚ που φάνταζε πολύ μεγάλη, δεν μου προκαλεί έκπληξη αν θέλετε μπορώ να το αποδεχθώ και στα πλαίσια του ανταγωνισμού. Ο καθένας κρίνεται για την ηθική του».

«Βιάζει την κοινή λογική το ακαταδίωκτο στην ΕΕΑ»

«Έχουμε κι εμείς ευθύνη που αφήσαμε τον εαυτό μας να επηρεαστεί τόσο. Ωστόσο, ήταν τόσο καλά δεμένο από μια επιτροπή που ανακοίνωσε μια τέτοια γνωμοδότηση την ώρα που ξεκινούσε ένας αγώνας με κόσμο στο γήπεδο, επικίνδυνα πράγματα, μια τέτοια επιμονή να παρουσιαστεί αυτή η επιτροπή εμπειρογνωμόνων, ως επιτροπή που δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης... Το CAS αποτέλεσε τον καθρέφτη των δυσλειτουργιών των πειθαρχικών επιτροπών, επί της ουσίας έριξε ένα μεγάλο χαστούκι στο τρόπο που οι δικαστές αντιμετώπισαν μια γνωμοδότηση».

Για τις νομικές κινήσεις του ΠΑΟΚ: «Έχουμε ήδη καταθέσει ως μέλη διοικητικού συμβουλίου, αγωγή στην κα Μαρούπα για όσα δημόσια σχολίασε για την απόφαση. Έχουμε ξεκινήσει ένα μεγάλο νομικό αγώνα δικαίωσης, αυτού του είδους τα δικαστήρια παίρνουν και πέντε και έξι χρόνια, όμως εμείς θα είμαστε εκεί, θα υπερασπιστούμε όλο αυτό τον αγώνα, τον κόπο, το πικρό συναίσθημα που είχε πολύς κόσμος εξαιτίας αυτής της σκευωρίας. Και θέλουμε να φτάσουμε μέσω αυτών των αποφάσεων και στην πηγή του προβλήματος που είναι ότι δεν μπορεί να έχει το ακαταδίωκτο, το ακαταλόγιστο μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων που επιλέγονται από τον εκάστοτε υπουργό Αθλητισμού. Βιάζει την κοινή λογική αυτό το πράγμα και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από κανένα νοήμονα πολίτη»

«Θέλει συνολική αναβάπτιση η ελληνική διαιτησία»

Για την άποψη του Τάσου Σιδηρόπουλου ότι πρέπει τη νέα σεζόν να πάψουν να έρχονται ξένοι διαιτητές: «Διαφωνώ σε αυτό. Όταν τελευταία εικόνα Έλληνα διαιτητή που σφυρίζει σε ένα σχετικά αδιάφορο ντέρμπι, όταν λοιπόν μπαίνει ο Φωτιάς σε έναν αγώνα με τον Ολυμπιακό ήδη πρωταθλητή, με τον ΠΑΟΚ να χρειάζεται βαθμούς αλλά σε ένα ντέρμπι που δεν έχει την ένταση ενός ντέρμπι που κρίνει τον τίτλο, και τα κάνει τόσο θάλασσα, με συγχωρείται αλλά δεν είναι ένας προάγγελος ετοιμότητας των Ελλήνων διαιτητών να πάρουν πάνω τους τα ντέρμπι. Εμείς θέλουμε να στηρίξουμε τους Έλληνες διαιτητές, θέλουμε να ολοκληρωθεί ένας κύκλος αποφόρτισης τους από παιχνίδια που τους φθείρουν, να φτάσουμε στο σημείο να αισθανόμαστε σίγουροι για την ακεραιότητα και την προσωπικότητα τους. Είμαστε σε ένα σημείο μεταβατικό, δεν ξέρω πόσο πρέπει να κρατήσει... Χρειάζεται μια συνολική αναβάπτιση η ελληνική διαιτησία, μακάρι να βγάλουμε προσωπικότητες Έλληνες διαιτητές».

Διαβάστε ακόμη...