“Ο προπονητής θα με κρίνει, θέλω να καθιερωθώ”

Από paok24.com: Αποτελεί προϊόν των "ασπρόμαυρων" ακαδημιών κι ήταν από τους παίκτες που φώναξαν "παρών" φέτος.
Πηγή: paok24.com
“Ο προπονητής θα με κρίνει, θέλω να καθιερωθώ”

Ο Χάρης Τσιγγάρας πραγματοποίησε φέτος 25 συμμετοχές και σκόραρε 1 γκολ, βάζοντας πλέον τον πήχη ακόμη ψηλότερα. Ο νεαρός άσος του ΠΑΟΚ μίλησε για όλα στο Radio Primo.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την Εθνική: "Έχουμε πολύ καλό ταλέντο πιστεύω. Υπάρχουν παιδιά που γνωρίζουν ο ένας το άλλο και μπορούμε να πετύχουμε πολλά".

Για τη φετινή σεζόν: "Πιστεύω ήταν μία πολύ καλή χρονιά για μένα, για την ομάδα έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο πιστεύω. Είχα έναν προπονητή που με ήξερε από την Κ19 και νομίζω ήταν μία πολύ καλή χρονιά για μένα".

Για τη δική του απόδοση: "Σίγουρα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Παντού πρέπει να υπάρξουν κι αμυντικά κι επιθετικά. Προσπαθούσα να δώσω το 100% σε αυτά που ζητούσε ο προπονητής. Τώρα έχουμε έναν νέο προπονητή, είναι διαφορετικές οι απαιτήσεις και θα πρέπει να είμαι στο 100% συγκεντρωμένος, για να κάνω όσα μου ζητήσει".

Για το τι χρειάζεται ένας νεαρός παίκτης για να κάνει το βήμα: "Σίγουρα παίζει μεγάλο ρόλο ο προπονητής, το να σε πιστεύει. Μετά είναι κι οι συμπαίκτες. Είχα πολύ καλούς συμπαίκτες και σαν ποδοσφαιριστές και σαν ανθρώπους. Μας βοήθησαν πολύ να νιώθουμε καλά στην πρώτη ομάδα. Είναι διαφορετικό. Είναι πολύ πιο δύσκολο το να μπαίνεις στους άνδρες, αλλά γι' αυτό ετοιμαζόμαστε από τις πιο μικρές ηλικίες. για να μπούμε και να είμαστε έτοιμοι. Ο ΠΑΟΚ είναι ένα πολύ καλό σχολείο, έχει πολύ καλούς προπονητές στις ακαδημίες και είναι κάτι που το έχουμε αποδείξει. Τα παιδιά που ανεβαίνουν στην πρώτη ομάδα, έχουν πολύ ταλέντο".

Για τις διαφορές που υπάρχουν σε σχέση με την Κ19: "Σίγουρα υπάρχει διαφορά στη δύναμη. Μετά είναι κι ο τρόπος που πρέπει να σκέφτεσαι. Πρέπει να είσαι πιο γρήγορος στο μυαλό και να το βγάζεις στο γήπεδο".

Για το τι μένει από τη φετινή χρονιά: "Σίγουρα έχουμε ένα προβληματισμό για την απόσταση από τον Ολυμπιακό. Αλλά έκλεισε η χρονιά καλά. Εφόσον δεν είχαμε τον στόχο του πρωταθλήματος, είχαμε έναν άλλο στόχο και τον πετύχαμε".

Για τον τελικό του Κυπέλλου: "Ήταν ένα φανταστικό ματς! Ήταν ο πρώτος μου τελικός με την ανδρική ομάδα και θα τον θυμάμαι σε όλη τη ζωή μου! Ήμασταν όλοι 100% συγκεντρωμένοι, είχαμε έναν στόχο και τον πετύχαμε".

Για το σύστημα και την αλλαγή στη διάρκεια της σεζόν: "Ο κάθε προπονητής έχει το δικό του σχηματισμό και τρόπο σκέψης. Εμείς είμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και θα πρέπει να τα γνωρίζουμε αυτά που θέλουν. Νιώθαμε καλύτερα με τον τελευταίο σχηματισμό και το δείξαμε και με την παρουσία μας στο γήπεδο. Πιστεύω ότι επειδή έτσι ξεκινήσαμε, ήταν κάτι πιο οικείο για εμάς".

Για το τι χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για να μειωθεί η απόσταση: "Ήταν μία κακή χρονιά πιστεύω. Στα ντέρμπι ήμασταν πολύ καλοί. Πήραμε βαθμούς, χάσαμε κάποιους, ήταν λογικό, αλλά χάσαμε βαθμούς σε αγώνες που έπρεπε να τους πάρουμε. Σε ματς που πιστεύαμε ότι τα έχουμε σίγουρα, ενώ κανονικά θα έπρεπε το κάθε ματς να το βλέπουμε σαν ντέρμπι".

Για το αν αισθάνεται αγχωμένος μετά την αλλαγή προπονητή: "Δεν μπορώ να πω ότι είμαι αγχωμένος. Θα δείξω αυτό που είμαι. Ο προπονητής θα κρίνει. Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Σίγουρα, θα ένιωθα καλύτερα αν ήταν ένας προπονητής που με ξέρει, αλλά θα δώσω ό,τι έχω".

Για το γεγονός ότι υπάρχουν έμπειροι και νεαροί παίκτες: "Είμαστε μία οικογένεια. Οι μεγάλοι μας βοηθούν σε ό,τι χρειαζόμαστε και οι μεγάλοι είναι πάντα δίπλα μας".

Για την αγκαλιά με τον Βιεϊρίνια: "Είναι κάτι που ο Αντρέ μας το βγάζει, έχει πάθος κι αγάπη για την ομάδα. Όχι ότι εμείς δεν έχουμε, αλλά είναι κάτι που μας το βγάζει".

Για τις β' ομάδες: "Νομίζω είναι πάρα πολύ θετικό. Παντού στο εξωτερικό υπάρχει αυτό, είναι ένα βήμα πριν την πρώτη ομάδα. Η Super League 2 είναι ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα, που βοηθάει πολύ εμάς τους νεαρούς παίκτες να εξελιχθούμε και να φτάσουμε εκεί που θέλουμε".

Για το γεγονός ότι πέρυσι ανανέωσε για 2 χρόνια και το μέλλον: "Ήταν κάτι που ήθελα εγώ. Δέχθηκε ο ΠΑΟΚ και το υπογράψαμε. Το μέλλον θα το κρίνει ο προπονητής, η διοίκηση... Εγώ είμαι εδώ, ανήκω στον ΠΑΟΚ και θα αποφασίσουν αυτοί που πρέπει. Προσπαθώ να ζω το "τώρα" και να βλέπω το "αύριο". Θέλω να καθιερωθώ στον ΠΑΟΚ και μετά βλέπουμε".

Διαβάστε ακόμη...