To βλέμμα του Λουτσέσκου στα τμήματα υποδομής

Από paok24.com:Η συνέντευξη τύπου ο Ραζβάν Λουτσέσκου την Πέμπτη στην Τούμπα έβγαλε πολλές ειδήσεις και το βασικότερο ήταν η υπενθύμιση της φιλοσοφίας του, όσο αφορά τις μεταγραφές και τα ηλικιακά όρια των παικτών που θέλει να έχει στην ομάδα του.
Πηγή: paok24.com
To βλέμμα του Λουτσέσκου στα τμήματα υποδομής

Ένα από τα βασικά ερωτηματικά στα δύο χρόνια της περασμένης του θητείας, είναι ότι δεν έδωσε την ίδια προσοχή όπως έκανε ο Αμπέλ Φερέιρα ή ο Πάμπλο Γκαρσία στα παιδιά των τμημάτων υποδομής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Μπαλογιάννης που σε μία προετοιμασία ήταν αναπληρωματικός αριστερός μπακ, ενώ οι Λύρατζης, Τσαούσης που δεν πήραν λεπτά συμμετοχής. Παρόλα αυτά, αν και νεαροί σε ηλικία, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου πήραν αρκετά λεπτά οι συμμετοχής, οι Λημνιός, Ζαμπά, ενώ ο ίδιος είχε ζητήσει την επιστροφή Λάμπρου το καλοκαίρι του 2019, πριν αποχωρήσει για την Αλ Χιλάλ.

Ο Αμπέλ Φερέιρα που διαδέχθηκε τον Λουτσέσκου, αυτόματα έβαλε στην ομάδα παιδιά όπως ο Τσιγγάρας, ο Γαϊτανίδης, ο Μιχαηλίδης και μετά το πρώτο lockdown είδαμε στην ομάδα τους Τζόλη και Κούτσια. Βέβαια κανείς δεν πρέπει να ξεχνά τι είχε ζητήσει η ιδιοκτησία από τους δύο προπονητές. Εξ αρχής από τον Λουτσέσκου ζήτησε άμεσα το πρωτάθλημα και το κύπελλο και από τον Αμπέλ Φερέιρα να εκμεταλλευτεί κάθε θέση του ρόστερ και των τμημάτων υποδομής, όπως έκανε και στην Μπράγκα.

Αυτή τη φορά όμως η επιστροφή Λουτσέσκου έχει πολλές και διαφορετικές ενέργειες που έρχονται μέσα από την τελική κρίση του ρόστερ. Εξ αρχής αυτή τη φορά ο Λουτσέσκου δεν πρόκειται να κάτσε να ψάξει το ρόστερ της Κ19 για τους παίκτες που θα θελήσει να ανεβάσει στην πρώτη ομάδα ή να τους δώσει ευκαιρίες. Θα τους βρει έτοιμους στην πρώτη ομάδα, που είναι μέλη τους είτε από το καλοκαίρι του 2019 είτε από αυτό του 2020. Δεν μιλάμε για νεαρά παιδιά που θα πρέπει να ψηθούν, αλλά για έτοιμους παίκτες. Ο Μιχαηλίδης είχε φέτος 27 συμμετοχές, ο Λύρατζης 13, ο Τσιγγάρας 25 και ο Τζόλης 46 (!) και ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας. Από εκεί και μετά οι μόνοι παίκτες από τα τμήματα υποδομής που δεν μπόρεσαν να βρουν χρόνο συμμετοχής, ήταν οι Κωνσταντέλιας και Κούτσιας που είναι ακόμα κάτω των 19 ετών, αλλά και οι Γιαξής και Βράκας που λόγω ανταγωνισμού έμειναν πίσω στο ροτέισον.

Έτσι καλό θα ήταν να μην προτρέχει κανείς με τις τελικές κρίσεις του Ρουμάνου τεχνικού. Τα κριτήρια του 2018 και του 2017 έχουν αλλάξει άρδην και έτσι και ο ίδιος ο Λουτσέσκου θα δει με άλλο μάτι τους έτοιμους παίκτες που βρίσκει από τα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ, σε σχέση με τις κρίσεις που είχε προ διετίας.

Διαβάστε ακόμη...