Οι «εξ απορρήτων» του Ραζβάν Λουτσέσκου

Aπό sdna.grΣτη Θεσσαλονίκη αναμένονται τις επόμενες ημέρες και οι στενοί συνεργάτες του Ραζβάν Λουτσέσκου που χαίρουν της απόλυτης εμπιστοσύνης του! Οι γνώριμοι από την πρώτη θητεία και τα νέα πρόσωπα.
Πηγή: sdna.gr
Οι «εξ απορρήτων» του Ραζβάν Λουτσέσκου

Μπορεί να αφίχθη στη Θεσσαλονίκη μετά της συζύγου του, έχοντας διαρκώς στο πλευρό του τους Έλληνες εκπροσώπους του, Γιώργο Φούγια και Δημήτρη Καρύδα, ωστόσο, τις επόμενες ημέρες αναμένονται και οι «εξ απορρήτων» του Ραζβάν Λουτσέσκου που χαίρουν της απόλυτης εμπιστοσύνης του.

Πρόκειται για το τιμ του Ρουμάνου τεχνικού, η σχέση των οποίων έχει δοκιμαστεί με την πάροδο του χρόνου και ακολουθούν με «κλειστά» μάτια τον leader της ομάδας σε κάθε νέα πρόκληση της καριέρας του. Οι ρόλοι των συνεργατών του Λουτσέσκου ήταν πάντα ευδιάκριτοι, με τον 52χρονο προπονητή να δίνει απόλυτη ελευθερία κινήσεων, έχοντας εμπιστοσύνη στις ικανότητες αλλά και στο αποτέλεσμα της δουλειάς τους.

Ποιος άλλωστε έχει ξεχάσει τον Κριστιάνο Μπάτσι από το πέρασμά του στον ΠΑΟΚ; Ο «εγκέφαλος» πίσω απ' όλες τις κομπίνες του Δικεφάλου που αποτέλεσαν σημείο αναφοράς στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Ο Κριστιάνο Μπάτσι θα είναι ο πρώτος βοηθός του Ρουμάνου τεχνικού και θα είναι υπεύθυνος για το προπονητικό πρόγραμμα της ομάδας.

Ραζβάν Λουτσέσκου και Κριστιάνο Μπάτσι γνωρίστηκαν στον ΠΑΟΚ. Τι κι αν οι δυο τους δεν είχαν δουλέψει ποτέ ξανά μαζί στο παρελθόν; Τι κι αν τις πρώτες του ημέρες στις τάξεις του Δικεφάλου ο Ιταλός ήταν υπερβολικά αγχωμένος για να δώσει από νωρίς τα διαπιστευτήρια της δουλειάς του; Η χημεία τους αποδείχθηκε εξαιρετική, ο Ρουμάνος του ανέθεσε εν λευκώ τη διαχείριση των συγκεκριμένων φάσεων και ο απολογισμός εκ του αποτελέσματος δικαίωσε και τους δύο άνδρες.

Όπως είχατε διαβάσει στο σχετικό αφιέρωμα του SDNA για τον Κριστιάνο Μπάτσι: The Italian job, όταν δεν είναι στο γήπεδο και επί τω έργω, συνήθως είναι απορροφημένος μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή του. Ο Ιταλός «σκανάρει» σε κάθε φάση την αμυντική συμπεριφορά των αντιπάλων, τον τρόπο που είναι στημένοι στο γήπεδο και το πως θα «κουμπώσει» αναλόγως το παιχνίδι της ομάδας πάνω τους. Κρατάει διαρκώς σημειώσεις.

Γράφει με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι παίκτες του πριν την σέντρα της αναμέτρησης. Η δική του δουλειά, αυτή των προηγούμενων ημερών, θα τυπωθεί σε εικονικά γηπεδάκια και στους τοίχους των αποδυτηρίων θα βρεθούν σκόρπια σκονάκια με οδηγίες και λεπτομέρειες.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η προπόνηση, ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα κάνει στην άκρη. Τον πρώτο λόγο έχει συνήθως ο συνεργάτης του. Αυτός θα μαζέψει τους ποδοσφαιριστές στην μία εστία του γηπέδου και από εκεί θα περάσει από την θεωρία στην πράξη. Όλα όσα μελέτησε, όλα όσα κατέγραψε, όλα όσα έχει σημειώσει στο τάμπλετ του, θα πρέπει να υλοποιηθούν από τους παίκτες. Με απόλυτη προσοχή όμως προκειμένου να... πιαστεί ο αντίπαλος αδιάβαστος.

Και στην πρώτη του θητεία στον ΠΑΟΚ, όλα λειτούργησαν... ρολόι. Σχεδόν όλα δηλαδή, γιατί ο Μπάτσι υποσχέθηκε πως: «Αν πάρουμε πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ, θα γυρίσω με ποδήλατο στην Ιταλία» και το σίγουρο είναι πως στην Τούμπα τον περιμένουν γνώριμα πρόσωπα που θυμούνται την υπόσχεσή του!

Δίπλα στον Λουτσέσκου θα βρίσκεται κι ο Παντελής Κωνσταντινίδης. Ο παλαίμαχος άσος του Δικεφάλου θα είναι υπεύθυνος για τη μελέτη των αντιπάλων. Από τις πρώτες κιόλας ημέρες συνύπαρξης, ανέπτυξαν ένα δικό τους κώδικα επικοινωνίας. Ίσως «βοήθησε» και το γεγονός πως οι δύο του περνούσαν γύρω στις οχτώ με δέκα ώρες δουλειάς και συζήτησης περί ΠΑΟΚ. Ο ένας έμαθε καλά τον άλλον και το σήμερα του Δικεφάλου τους βρίσκει και πάλι μαζί. Με διαφορετική «ταμπέλα» για τον Κωνσταντινίδη, με την ίδια χημεία για τον Λουτσέσκου.

Ο Ματέο Σπαταφόρα επιστρέφει κι αυτός στη Θεσσαλονίκη, στο ίδιο πόστο που είχε και στο παρελθόν στον ΠΑΟΚ, ως υπεύθυνος φυσικής κατάστασης της ομάδας. Κι αν κρίνει κανείς από την αντίδρασή του στο άκουσμα επιστροφής του Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ, ανυπομονεί με τη σειρά του για την ανάληψη δράσης εκ νέου στην Τούμπα προκειμένου να ζήσει στιγμές αντίστοιχες με τους τίτλους που κατέκτησε ο Δικέφαλος κατά τη δική τους θητεία.

Στο τιμ του Λουτσέσκου θα βρίσκονται και οι Γιώργος Τσονάκας - Κυριάκος Τσιτιρίδης. Ο πρώτος θα είναι γυμναστής αποκατάστασης και αποθεραπείας, ενώ ο δεύτερος θα επιφορτιστεί με το κομμάτι της βίντεο ανάλυσης. Ο Τσονάκας πήρε ήδη επίσημα θέση δίπλα στον προπονητή του ΠΑΟΚ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, από τα χείλη του οποίου θα ακούσετε πολλές φορές σε μετάφραση τα περί «μπάλανς» και «στρονγκ μεντάλιτι». Θεωρεί τον Λουτσέσκου ποδοσφαιρικό του πατέρα, όντας ευγνώμων που βρέθηκε στο δρόμο του. Ο άνθρωπος που τον πίστεψε στη Ξάνθη και του έδειξε απόλυτη εμπιστοσύνη.

Αυτή τη φορά, ο Λουτσέσκου έρχεται στη Θεσσαλονίκη με δύο νέα πρόσωπα. Ο Πάολο Καστορίνα θα αναλάβει χρέη υπευθύνου για την ατομική βελτίωση των ποδοσφαιριστών, ενώ ο Χοσέ Μορέιρα θα είναι ο νέος προπονητής τερματοφυλάκων της ομάδας.

Διαβάστε ακόμη...